ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Framme!

Publicerad 2016-08-31 18:52:17 i Allmänt

Nu har vi installerat oss i vår tillfälliga bostad. Ett servicehotell som ligger väldigt centralt i South Kensington. Rent och fräscht men väldigt litet.
Men det får oss bara att påskynda letandet efter en riktig lägenhet.

Imorgon blir det min första arbetsdag. Undrar vad Micke ska hitta på? 😎

I morgon åker vi till London !

Publicerad 2016-08-30 21:46:55 i Allmänt

Efter en trevlig lördagskväll med Rolle och Susanne var söndagen en "återhämtningsdag". Senaste två veckorna har inte innehållit något som kan kallas för semester, någonting rör sig i huvudet hela tiden. Det är i och för sig frivilligt eftersom vi valt att flytta till London. Återhämtningssöndagen blev en dag med lite fix i västhuset.Självklart efter ett morgonbad i sjön. Växthuset städades ur, skuggväven bort, tomat och gurka städades bort, 
 
 
Tomaterna som vi skördat och lagt för att mogna i växthuset kommer att tas om hand av Rolle. Som ni kan se är det ett inte oansenligt antal tomater av olika storlekar. 
 
De växter vi tror att vi ska kunna ta med till London har fått en fuktig viloplats bakom huset i väntan på transport. Skötseln kommer vår hustomte Bror att se till under tiden tills vi får en balkong/terass i London att flytta dem till
 
 
De första dagarna den här veckan har Anne varit ledig inför flytten. Jag har varit på jobbet måndag och tisdag för att städa upp efter mig. Hur som helst så lämnade jag polishuset i dag efter att ha städat rummet och datorn. Jag bjöd på fika och fick en "lättsam" avtackning som var perfekt med tanke på hur länge jag jobbat sedan jag kom tillbaka i maj. Hur som helst har det varit en jättebra sommar på jobbet.Två Intressanta mordutredningar att jobba med, jag har nog inte jobbat så mycket under så kort tid någon gång tidigare. Nu är rummet lämnat, vapnet och polislegitimationen är återlämnade.
 
 
När allt var klart på tisdagen blev jag hämtad av Anne, hon hade bilen eftersom hon varit hos Christine och fixat till frisyren innan avresan till London. Väl hemma var det dags för att göra det sista. Först var det dags att ta in nätdörren till växthuset, vilket resulterade i en skadad tumnagel som förmodligen kommer att ramla av i London. 
 
Efter det tog vi in vår utedusch. En "investering" som vi haft så mycket glädje av. Den kommer säkerligen att monteras upp nästa år även om vi bara kommer hem en vecka. Efter att ha tömt den på vatten fick den plats i vedboden. 
 
 
Ja ja, nu sitter vi här den sista kvällen i Gladö. Även om vi kommer tillbaka snart för att packa de sista kartongerna och lasta flyttbilen sä är det ändå i morgon vi flyttar. Vi kommer att bo i ett fint lägenhetshotell första tiden men vi satsar självklart på att få en lägenhet så fort som möjligt.
 
Nästa inlägg blir från vår nya hemstad... London.
 
 
 
 

Sommaren kom tillbaka!

Publicerad 2016-08-27 16:20:00 i Allmänt

Vilken härlig sommarvecka det blev! Precis när vi trodde att det var slut på badsäsongen för i år så blev det så att vi har badat varje morgon den här veckan.
Och temperaturen som hade sjunkit ner till 18 grader i måndags är uppe i 20 igen. Perfekt för att få en pigg start på dagen.
Och om det som den dagen när bilden nedan togs var alldeles spegelblankt på sjön - ja då är det helt magiskt.
 
I veckan har vi fått våra flyttkartonger och självklart har vi redan börjat packa. Det är på ett sätt enklare än första gången (för då hade vi för mycket saker med oss), å andra sidan även lite svårare eftersom vå måste packa i två steg nu. Dels det som får plats i fyra resväskor plus handbagage och som måste räcka i ett okänt antal veckor, dels kartongerna som ska skickas med flyttfirman så fort vi fått klart med lägenhet. Ja inte bara kartonger utan även våra golfbagar, crosstrainern, motionscykeln och lite anna "otympligt".
Men det känns skönt att ha kommit igång med packningen och vi har ju fortfarande några dagar kvar att fullfölja.
 
Lite "puh-känsla" är det dock när man står bland kartonger och resväskor och undrar vad som ska prioriteras.
 
I torsdags var det "far väl" middag här hemma för mina arbetskamrater Christine och Anne. Förutom champagnen hade de med sig regnponchosar till oss att ta med till det regniga London,engelsk konfekt samt ett "första-hjälpen-kit" till Micke som de kallar för Patienten sen hans senaste höftledsoperation. De kom nämligen på besök till A-dam bara en vecka efter operationen och det var då han fick det namnet. Och det var väl en himla tur att han fick ett "First-Aid-Kit" för igår slog han sig blodig igen....
 
 
Vi hade självklart en trevlig kväll och planerade redan nästa möte - som faktisk blir i Altea om knappt två månader.
Igår var det dags för syskonträff. Det var storebror Rein som så föredömligt tagit initiativ till det eftersom han ju förstod att det lär dröja ett tag tills vi alla ses igen.
Vädret var det bästa man kunde tänka sig för en kräftskiva och vi satt ute hela kvällen utan det minsta behov av plädar eller andra värmande plagg än en tunn kofta eller tröja.
Det bjöds på bubbel med löjrom och sen blev det svenska kräftor med öl och nubbe och så avslutningsvis (innan kaffet såklart) en god kantarellpaj. Mums och tack snälla bror för att du fixade så bra! Vi satsar på att köra repris nästa sommar tycker jag. Vi kommer ju ändå hem på semester så det ska nog gå att få till en träff innan våra London-år är till ända.
 
 
En liten bild på bara oss syskon ville jag ha.
 
 
Och så naturligtvis en groupie med hela gänget samlat på gräsmattan.
 
 
Idag lördag fortsatt sommarvarmt men halv storm. Det gäller att hålla i dukar och andra lösa föremål för annars far de all världens väg i vinden.
Ippa och Christer (som snällt nog både hämtade oss och skjutsade hem oss från gårdagens syskonträff) kom och räddade livet på lite växter som annars hade fått gå i komposten.
Några favoriter vill vi försöka få med oss (en rejäl balkong står alltså HÖGT på önskelistan för hur vår nya lägenhet ska vara disponerad) men de kunde få med sig en Änglatrumpet, två Pelargoner (varav den ena har blommat konstant sen förra sensommaren, dvs blommade hela vintern på Amsterdams balkong), Dahlia plantor vars lökar kan sparas till nästa sommar, en Afrikas blå lilja, en Hortensia, ett par Kallor och dessutom lite kopparpryttlar från vår vindsröjning. Bilen var fullpackad när de åkte.
 
Växter som vi själva vill ta med oss är bla Olivträdet och Fuschisan som bägge har varit med sen första våren i Amsterdam. Sen är det ett Fikon och en Afrikas blå lilja och gärna vår tacksamma Murgröna mm mm. Ja vi får väl se vad vi får plats med.
 
 
Idag har Micke också hunnit med att måla vindskivorna på vedboden. Man vill ju gärna lämna allt i så bra skick som möjligt när vi åker och det här var ett litet dåligt samvete. But not any longer!
 
 
Nu är det snart dags för nästa "far väl träff" den här veckan och det är våra närmsta grannar Rolle och Susanne som kommer över på en liten matbit om en dryg timme.
Precis som man vill lämna huset i ett bra skick vill vi ju gärna ha en fortsatt trevlig relation med våra bästa grannar.
Imorgon kör packningen igång igen - det gäller att inte ta FÖR lätt på uppgiften bara för att vi gjort det förr. Synd att glömma sånt vi vet att vi verkligen kommer att behöva de kommande åren.
 

Oj oj nu går det fort, bara en vecka till avresa mot London.

Publicerad 2016-08-23 22:04:00 i Allmänt

Senaste blogginlägget var dagen innan vi åkte hem från Altea. Nu har det gått några dagar och som vanligt har det hänt en del. Just nu är det mycket som snurrar i huvudet. När detta skrivs är det bara en vecka kvar tills vi "flyttar" till London. I morgon, onsdag, får vi flyttkartongerna som ska börja fyllas. De kommer dock inte att köras till London innan vi fått en permanent lägenhet. Det viktigaste nu är att packa de fyra resväskorna och två handbagage som vi ska klara oss på den första månaden, i bästa fall. Vi hoppas i alla fall på att hitta en lägenhet inom en månad. 
 
Efter förra inlägget har vi alltså tagit oss hem från Altea. Förmiddagen sista dagen i Altea var vikt åt att fixa till i lägenheten för att sedan i god tid åka till parkeringen och lämna vår bil. Vår kattkompis  (grannens katt) Beluite, som varit hos oss varje dag, tog självklart tillfället i akt att tillbringa förmiddagen hos oss. Efter att han fått den sedvanliga morgonskinkbiten lade han sig tillrätta i soffan och somnade medan vi packade. Det hela slutade med att jag fick bära honom upp till terrassen. Han visade sig från sin allra mest "lealösa" sida. Det var som att hänga en trasa över armen. Han kommer att sakna oss tills vi kommer tillbaka i oktober. 
 
 
När vi släppt/burit ut Beluite var det dags att alltså dags att åka till parkeringen vid flygplatsen och lämna bilen. Nu står han där och vi skjutsas dit nästa gång vi kommer ner. Efter en "kort" flygresa till Sverige, ca 3,30 tim, kom vi hem till Gladö vid 20.30 tiden. Det var sista gången vi hade en så lång flygresa, förutom något undantag när vi behöver åka från Altea till Stockholm de närmaste åren. Annars blir det numera ca 2,30 tim från Alicante till London. Känns riktigt bra igen. Dessutom samma tid från London till Stockholm vilket gör att vi får en bra resa hem när vi behöver det. 
 
Lördagen, den 20/8, blev en "fix" dag inne och ute i Gladö. Härligt väder vilket gjorde det hela lättare. En del regn under veckan gjorde att det inte var så dåligt som vi förväntat oss. Dessutom hade vår "hustomte" Bror sett till att allt var ok. Jag körde gräsklipparen, inte för gräsets skull utan för att få upp alla löv som fallit ner i torkan.  
 
Kl 18.00 hämtade jag våra holländska grannar Hans och Loes på deras hotell vid Odenplan. Kanske känns jobbigt med ett besök så här nära inpå vår flytt men självklart var det kul att få träffa dem igen efter fem månader. Dom hade nog inte åkt till Stockholm om vi inte bott grannar sista året i Holland. Vi såg fram emot besöket och att få visa dem hur vi bor och även ta ut dem i Stockholm.
 
Lördagskvällens middag hemma hos oss blev lyckad. Vi fick visa trädgården och huset och dom var överraskade över hur vi bodde. Dom har sett bilder och vi har förklarat men det går ändå inte att förstå innan man ser det. Middagen blev vår favorit "viltlaxen" som alla vet, är lax i ugn med viltfond, kantareller och lingon mm. Till detta pressad potatis, även detta var något de förmodligen inte väntat sig men uppskattade. 
 
 
Innan Anne skjutsade dem till Huddinge och pendeltåget till stan fick vi också klart för oss att Hans hade något som kan kallas för "kattskräck". Nisse vaknade till och kom ut till bordet. Han hoppade upp på en ledig stol och riktade in sig på Hans, som plötsligt reste sig upp och backade in i vinstället samtidigt som han skrek till. Han trodde att Nisse skulle hoppa på honom. Ok, det såg faktiskt ut som om Nisse var på väg mot honom men säkerligen inte i onda avsikter. Hur som helst var det en jättebra kväll. 
 
På söndagen hade vi bestämt att ta ut dem till Vaxholm. Väderprognosen hade varierat från dag till dag och vi var därför glada att vi kunde åka ut utan regn även om det var disigt. I Holland finns det inte något som ens påminner om vår skärgård. Det finns överhuvudtaget inte en klippa någonstans. Det var därför häftigt för dem att se alla stora fina hus på klipporna i skärgården ut till Vaxholm. Efter en vandring runt i staden med besök på Lena Linderholms galleri och några andra ställen, bla en fika, blev det buffe på Vaxholms hotell. Pomenaden dit gick dock i rejält regn vilket sedan fortsatte i stort sett hela kvällen. Buffen var nog den bästa Anne och jag ätit någon gång. 
 
 
En liten poäng i det hela var att vi hade sällskap på båten ut och hem och även på bussen i stan, med Meg Vestergren, Tomas Bolme mfl som hade tänkt precis som vi, lunch/middag på Vaxholms hotell. När vi kom tillbaka till stan skildes vi åt. Våra gäster tog bussen till sitt hotell och vi åkte hem. De skulle sedan tillbringa måndagen på museum och vi skulle ha dagen till div annat. 
 
Måndagen blev som sagt lite återhämtning för oss. Ett besök på golfklubben för en lunch och ändring av vårt medlemsskap de kommande åren. Sedan inköp av resväska och UK adapters. 
 
 
I dag var det dags för ett besök i Enköping innan vår avresa till London nästa vecka. Det blev en sedvanlig dag med god mat och kaffe med tillbehör. Dessutom var min "moster" René med. Henne har vi inte träffat på sex eller sju år. Det blev en trevlig dag som bara försvann. Vi kunde dessuotm åka "nercabbat" både dit och hem och när vi kom hem så tog vi en utedusch i vår "nya" dusch. Den ska ju monteras ner innan vi flyttar så det gäller att utnyttja den medan solen kan värma upp vattnet. 
 
 
 
Nåväl, nu krymper antalet dagar till avresan. Som jag skrev i början så får vi flyttkartongerna i morgon. Det innebär att vi på allvar kan börja packa. Fokus ligger dock på det som ska med när vi åker nästa vecka. Alltså det som ska räcka första månaden. Förutom att packa och ordna med skatteverket om vår utflyttning, fixa adressändring, ändra försäkringar för hus och bil, ställa av bilen mm mm så blir det i morgon besök på vårdcentralen, för att se till att vi har allt vi behöver innan vi får engelsk husläkare. 
 
Vi återkommer inom några dagar med vad som händer, tex torsdagens besök av några av Annes gamla bankkompisar och fredagens syskonträff hemma hos Rein. 
 
Ha det bra allihopa.
 

Underbart är kort !

Publicerad 2016-08-18 21:25:00 i Allmänt

Dagarna går fort när man väl är på plats. Bilen har fått sin plats i garaget, som tur är så har vi två platser i garaget, det behövs eftersom platserna är anpassade för bilstorleken mopedbil. I onsdags var vi på stranden i Calpe, en välbehövlig vilodag efter fyra dagar i bilen. Varmt och skönt och en vattentemperatur som gjorde att till och med jag, Micke, kunde ligga i vattnet ganska länge. Som vanligt blev det en lunch på en av strandrestaurangerna innan vi tog en sista "press" i solen och ett sista dopp. 
 
Väl hemma igen var det dags för vattning av växterna på terassen. De var "nära döden" när vi kom i tisdags kväll men det är märkligt vad fort de återhämtar sig efter att ha fått lite vatten och gödning morgon och kväll. Innan middagen fick också Anne en välbehövlig "Marguerita". Det gäller att hålla saltbalansen i ordning !!!
 
Onsdagskvällens middag blev i gamla stan. Det var så mycket folk, som det alltid är den här tiden. Mest spanjorer men även en del nordbor. Vi tror att flera av dem är barn till de "flyttfåglar" som bor här under vinterhalvåret, och som nu lånar sina föräldrars lägenheter eller hus. Hur som helst så hamnade vi på La Dolce Vita, som namnet visar är det en italienare. Vi har varit där förr och ibland är det bra att vara igenkänd. Kyparen tog ut ett bord inifrån och flyttade reklamskylten så att vi fick plats. Efter det var det lång kö till borden. God förrätt och god pizza.
 
 
Så blev det torsdag. Vi hade tänkt att spela golf men eftersom värmen är hyfsat påtaglig, 32 gr, och tankarna är på annat håll inför vår flytt så ställde vi in den eventuella golfen. Den får bli senare. I stället blev det en förmiddag på stenstranden i Altea. Där hände något otroligt i dag. Jag badade, eller gick ut fem meter och satte mig ned, medan Anne inte badade. Detta beror på att det är stenstrand och att det då är svårt att gå i och upp ur vattnet. Vi måste skaffa badskor för att klara detta i fortsättningen. Det måste ha sett ganska roligt ut när jag kravlade mig upp ur vattnet. 
 
Nu har vi också fått klart med var vi ska bo i London första tiden, ett lägenhetshotell som ligger centralt, vilket betyder några kvarter från Hyde Park och Harrods. Synd att hemarbetarlönen inte räcker till för dagliga besök på Harrods. Vi har också fått klart med flyttfirma, trots att vi inte har någon adress. Nästa vecka får vi kartonger och kan börja packa. Känns bra att inte ha allting kvar när vi senare åker hem för att slutpacka och ta emot flyttbilen. Det är alltså inte semester hela tiden här utan alltid något som ska fixas. Anne har också kontakter med sitt nya jobb. Men som jag brukar säga, det är frivilligt. 
 
På eftermiddagen åkte vi till Albir för att äta en lunch/middag hos Tracy och berätta för henne att vi ska bli "engelsmän" några år framöver.  På väg dit stannade vi på ett telecom företag för att se till att vi får ett fungerande bredband i fortsättningen. Det är samma företag som Tiina och Bernt har haft i alla år. Nu kommer vi att vara "uppkopplade" från det att vi kommer hit i mitten på oktober nästa gång. Det känns bra att ha när vi kommer att ha kort flygresa hit igen i ett antal år och kanske kunna komma hit lite oftare.
 
 
 
 
Återigen kan vi konstatera, igen, att det är fullt med folk här just nu. Det spelar ingen roll om man är i Altea eller Albir, det sitter folk på alla restauranger oavsett var de ligger.  Det visar bilden från gränden i Altea som går från kyrktorget ner mot apelsintorget. 
 
Slutligen har också våran groda "Kermit" kommit på plats efter en lång resa. Han började sin resa i vardagsrummet på Westerdok i Amsterdam. Han flyttade sedan till balkongen på Oosterdok i Amsterdam. Han fick några månader på altanen i Gladökvarn innan han till slut hittade den plats han verkligen var lämpad för, terassen i Altea där han trivs. Detsamma kan man säga om bilen som nu fått åka runt i stan lite grand för att känna sig hemma. 
 
Nu har pannlampan åkt på sedan en stund tillbaka. Vi har en härlig måne som förgyller kvällen. Det är fortfarande 29 gr och klockan är 21.35.  I morgon är det återresa till Gladökvarn. Bilen ska härbärgeras på flyglatsen och sedan ska vi hem och förbereda oss för att få besök av våra holländska grannar som kommer till Stockholm över helgen. 
 
 
God natt !
 
 

325 mil avklarade (minus båtresan Gbg - Kiel)

Publicerad 2016-08-16 21:22:00 i Allmänt

Äntligen hemma måste man få säga. Resan hit till Altea har gått jättebra, helt utan missöden. Det enda som finns att klaga på är resan genom Tyskland. Vi tappade räkningen på alla vägarbeten vi åkte igenom.  Det innebar att vi kom fram till vårt förbokade hotell (utanför Strasbourg fast på tyska sidan) klockan nio istället för som planerat halv sex.
Men men - det är glömt nu och resten av milen flöt på helt enligt tidplan.
 
Natten till idag bodde vi på ett billigt, rent och fräscht IBIS-hotell i utkanten av Montpellier. Inte alls lika charmigt som det trevliga "familjehotell" som vi bodde på natten innan. Men ska man bara ha det för övernattning och inget annat så räcker rent och fräscht ganska långt.
 
 
 
Nåt annat vi tappat räkningen på är hur mycket vi betalat i vägtullar. Hela Frankrike och Spanien har vägtullar och vi tror att vi betalat nånstans närmare 200 EUR. Får väl räkna efter nån gång om man vill ha en totalsiffra för vad det kostat att köra ner bilen.
 
 
 
Framme i Altea var vi vid femtiden och då stannade vi till på Mercadona och handlade det vi behöver till de kommande två dagarna (plus ikväll).
 
 
Och nu har vi avslutat en lätt middag med melon, skinka och tonfiskröra. Skymningen kommer fort. Nyss såg det ut så här men nu är det redan mörkt.
 
 
Imorgon hägrar sol och bad i Calpe (eller på nån annan strand).
 

På väg!

Publicerad 2016-08-14 22:00:00 i Allmänt

Med tre timmars fördröjning kom vi fram till första stoppet på koninenten. I höjd med Strasbourg men på tyska sidan.

Värdelöst wifi så vi får återkomma med detaljer. Nu sovtajm 😴

 
 
 
 
 

Vi gör en "Zlatan" !

Publicerad 2016-08-12 18:39:00 i Allmänt

Äntligen semester. Anne har ju jobbat och förtjänat sin semester men för min egen har jag ju bara jobbat tre och en halv månad och kanske inte på samma sätt förtjänat min semester. Men det är konstigt hur det kan bli. Sista dagen på jobbet infinner sig semesterkänslan trots att man bara jobbat så kort tid som jag gjort.Trots allt har det varit tre och en halv månad med två mord och så mycket som jag jobbat den här tiden har jag nog aldrig gjort tidigare, men jag klagar inte. Det var det här jag ville göra. 
 
I går kväll var vi bjudna till Malin och Lennart på middag. En härlig kväll, vi hade inte träffat Lennart på flera år. Kräftor och en sallad med grillat kött lade grunden till en härlig kväll. Vi fick dessutom träffa Sixten som är en tre år gammal Cavalier King Charles spaniel, en helt fantastisk hund. Eftersom vi inte kom hem förrän 00.30 blev det lite segt på förmiddagen i dag. 
 
 
 
Förra veckan ordnade vi med en granne som skulle fixa vår parkering här hemma. När Toytan stått här i tre år har gräset vuxit upp under bilen och den har fått rost på underredet. I dag kom han med en stor traktor och skrapade av ytlagret. Något nytt grus behövdes inte eftersom han fick fram allt gammalt grus som lagts på under femtio år. Nu är det en grusparkering igen. 
 
 
 
 
I morgon bitti åker vi mot Altea, den här gången med bil. Vi ska köra ner vår Toyota för att ha där när vi är i Altea. Vi kommer att ha den parkerad på flygplatsen vilket kostar ungefär som att ha hyrbil två gånger. Detta jämfört med att vi är nere sex till sju gånger om året och då alltid har hyrbil. Resan till Altea kommer att ta fyra dagar, inklusive motorvägsbron i S-tälje, och vi har självklart förberett bilen för den långa resan. Han är nyservad, har nya däck och är tvättad både invändigt och utvändigt. Vi tror att han kommer att se till att vi kommer fram till hans nya hem i Altea på ett bra sätt. Nu har vi förberett resan så gott det går. Vi har packat de saker som inte går att ta med när man flyger. Vi får nog inte någon mer chans på länge att köra ner saker i bil. 
 
 
 
 
När vi kommer tillbaka och landar på Arlanda på fredagen den 19 augusti kommer våra grannar från Holland, Loes och Hans, att landa nästan samtidigt för att komma och hälsa på oss. Dom ska inte bo hos oss men vi
ska ta hem dom på middag och dessutom visa Stockholms bästa sidor för dom. Vi återkommer med inlägg om detta. 
 
Nu kanske någon undrar varför vi börjat blogga så här mycket igen och vad rubriken handlar om. Ni får vänta ett tag innan ni får svaret på de frågorna. 
 
I dag har det som tidigare sagts varit jobb på parkeringen. Dessutom har jag rensat bland växterna så att vår "hustomte" kan se till att allt överlever under den veckan vi är i Altea, och kanske några år till !!!!  Något morgonbad har det inte varit på ett tag eftersom hösten börjar visa sig så smått. Vi får väl minnas de fantastiska morgonbad vi haft denna sommar
 
Ja ja, och hur var det nu med rubriken. "Vi gör en Zlatan". Flera av er vet redan vad det betyder. Zlatan flyttade till Manchester och det kommer inte vi att göra. Däremot blir det ett nytt "äventyr". Lite som Zlatan men vi tar oss till London istället. Anne blev tipsad att söka jobbet som ekonomichef på ett dotterbolag till Handelsbanken i England. Bolaget heter Heartwood Wealth Management och är ett kapitalförvaltningsbolag. Förra veckan blev det klart att hon fick jobbet. 
 
Annes nya jobb ligger på ett avstånd om tio minuters promenad från Covent Garden. Var vi kommer att bo är inte klart ännu men vi har en "enkel biljett" till London den 31 augusti. I England gör man tydligen så att man flyttar dit och bor på ett "lägenhetshotell" och därifrån söker man fast bostad. Det finns mängder av fina lägenheter att hyra så vi är inte oroliga för det.
 
När vi väl har hittat vårt boende så måste vi boka flyttbil igen. Åka hem till Gladö och packa det som ska med. Nu har vi gjort det en gång tidigare så denna gång blir det säkert inte lika mycket grejer som ska med. Vi får väl återkomma med vad som händer när vi åker "hem" för att packa.
 
Nu fortsätter äventyret i Europas största stad. Vi ser fram emot att uppleva en ny stad och ett nytt land. Vi kommer att skriva om våra utflykter i London och landet i övrigt. Nu är vi har gjort det hår en gång tidigare kommer vi säkert att börja "fara runt" tidigare än vi gjorde i Holland. 
 
Ja ja ! som ni förstår så har bloggen "återuppstått" på riktigt igen. Vi kommer att behålla ursprungsnamnet på den eftersom det var där äventyret började. 
 
Tack för i dag och vi återkommer under resan till Altea. 
 
 
 
 
 
 
 

Byta namn på bloggen?

Publicerad 2016-08-06 21:31:00 i Allmänt

Våra trogna läsare har hört av sig och frågat om det inte är dags att byta namn på bloggen nu när vi inte bor i Amsterdam längre.
Vi håller ju med om att namnet är missvisande och vi får väl se vad vi kan göra åt den saken. Vi vet inte ens om det GÅR att bara byta namn - eller om man måste börja en helt ny i så fall  Och vad ska den i så fall heta.......
 
Veckorna går ganska fort trots semesterlugnt på jobbet. Jag har turen att få låna p-plats i garaget under sommaren så jag har haft riktigt sköna lugna morgnar då man lätt swishar in till stan på en halvtimme. Och så kan man ju flexa lite som det passar också.
 
Förra helgen var vi över en sväng till storebror Rein. Han fick en burk hemodlade och heminlagda gurkor och så hjälpte Micke till med att fälla flaggstången för att få tag i "tåten" till flaggan som hade hamnat i toppen.
 
 
Väl hemma igen blev det efter lite trädgårdsjobb dags för en skön eftermiddag med bok i hängmattan (Micke) och Håkan Nessers senaste bok i lurarna för mig.
Låter ju väldigt avspänt och skönt om inte Micke hade fått ett getingstick på tungen.
Hur det gick till? Jo han kollade inte glase som han drack ut och innan han visste ordet av hade han fått in en geting i munnen - och klart att den han sticka honom i tungan innan han spottade ut den.
 
Micke ringde genast Vårduiden och fick till svar att får man getingstick INNE i munnen så ska man ta sig till akuten ASAP.
Så det var bara att åka in till Huddinge Sjukhus dår han snabbt togs in på medicinavdelningen medan jag parkerade bilen.
Nu gick allt bra och inga luftvägar svullnade upp så efter ett par timmar kunde vi åka hem igen. Tack och lov! 
 
 
Vi har lagt ut en hel del växthusbilder tidigare men även utanför växthuset prunkar det, En Ängaltrumpet som köptes i våras har verkligen exploderat och står nu i full blom.
 
 
Bakom den syns en av de kalla-knölar vi köpte med oss från Holland. Just den här har en härligt mörkt djuplila färg. Den ser ut som sammet och verkar trivas riktigt bra den med.
 
Vårt lilla Gullefjun (Nisse) har det så bra. Han är med oss mest hela tiden när vi är hemma och visst skämmer vi bort den gamle mannen.
Förra veckan fick han smak för filmjölk och idag fick han smaka grillad entrecote - snacka om att ha ett bra kattliv.
 
 
 
 
 
Den här helgens uppdrag är vindsröjning. Såååå mycket gammalt skit som ligger där., Det är fullkomligt livsfarligt att ha en vind för där hamnar allt som man för tillfället inte har plats för i huset/husen. Och till vilken nytta? Där finns saker som är så gamla så vi inte ens minns att vi äger överhuvudtaget. Så dags att röja.
Vissa saker ska slängas och vissa saker har jag åter lovat bort till brorsdotter Christine som får loppisprylar att sälja till förmån för Kalles fotbollslag.
 
Men att röja vind är inte helt ofarligt det heller, Igår skickade Micke den här bilden till mig med ett ynkligt rop på hjälp.
 
 
Jag rekommenderar hjälm eller åtminstone keps på huvudet när man kryper runt bland takstolarna.
 
I morse fortsatte röjningen och när man ser den här bilden kan man tro att det är värsta "pundarkvarten" vi bor i. Men nu är allt kört till återvinningen och det enda som är kvar är loppisprylarna.
 
 
 
En vecka kvar att jobba innan semestern. Det känns jätteskönt. Och vi börjar semestern med att köra ner vår Toyota till Altea.
Där ska den stå på en långtidsparkering på flygplatsen så i fortsättningen slipper vi hyra bil. Kostnaden? Ja om vi säger så här - efter drygt två hyrperioder har det betalat sig. Och med tanken på att vi är nere 6-7 ggr per år så är det rena vinstaffären. Även om själva nerresan naturligtvis kostar en slant.
 
Och när man nu för ovanlighetens skull har en hel bil att packa i (i motsats till normalt sett bara handbagae) så gäller det ju att tänka till på vad man vill/behöver ta med sig.
Och då bestämde vi att det är dags att byta ut IKEA's startpaket på porslin som vi köpte för dryga sju år sen när vi köpte lägenheten.
Så idag åkte vi ut till outleten i Gustavsberg där vi köpte vitt Ittala och Arabia porslin. Ska bli kul att slippa de ljusgröna (i två olika nyanser dessutom) IKEA-tallrikarna som nu gjort sitt.
 
 
Klockan är halv tio och det är redan så gott som helt mörkt ute. Det är attans så fort det går. Nyss Midsommar och nästa dygnet-runt-ljust och nu är vi inne i kräfttider som innebär mörka kvällar.
Men - fortfarande varmt och vi ser fram emot ett härligt morgonbad igen imorgon. 20 grader i vattnet!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela