ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Julen är över och vi är åter i London.

Publicerad 2016-12-27 21:38:00 i Allmänt

Som vi tidigare skrivit skulle vi till Enköping på julafton. Det blev en bra resa på alla sätt. Härligt väder, bra bil och lite trafik. Först en stunds fika hos min mamma, Ulla, och hennes Rolf. Vi passade på att visa lite bilder från sommaren och vår första tid i London. Efter det åkte vi alla till Magnus och Gunilla där Gunillas föräldrar och hennes mormor redan var på plats. Mormor, Ulla, är en bit över 90 år och är helt klar i "knoppen", fantastiskt att hon är med varje gång vi träffas. Efter all god mat så blev det en smidig hemresa till julaftonskvällen i Gladö med "Tomten är far till alla barnen" på TV. En film, som i alla fall jag tycker, är roligare för varje gång man ser den. Vilka skådespelare och vilken intrig. 
 
Juldagen, som även den var en fin dag vädermässigt, var vikt för hemmafix igen. Anne var till apoteket för att hämta ut lite mediciner. Det blev också lite kompletterande inköp på ICA Maxi. Jag var hemma och jobbade i trädgården. Det var inte så mycket löv kvar så att det behövdes krattas men det fanns en hel del städning att göra i några rabatter och slänter. Lite "sjok" med löv hade trots allt lagt sig här och där och behövde tas upp. Vinet i växthuset skulle vinterklippas så att det blir fina druvor nästa sommar. De lampor som gått sönder hade jag bytt redan i fredags då jag även ställde om lite timers som var på fel tider. Inte så mycket stora saker men ändå sådant som måste göras.
 
Fram emot eftermiddagen kostade vi på oss att dricka lite glögg i växthuset. Lite över tolv grader i solen och med varm glögg, en brännare och några ljus kändes det jätteskönt. 
 
 
Lite senare kom Rolle på besök för en fika. Han hade då förutom hundarna också tagit med sig Nisse som blev kvar och tillbringade ytterligare en natt hos oss. Som vi skrivit tidigare är han gammal men han gillar oss fortfarande och har varit mer tillgiven denna gång än på flera år. 
 
På annandag jul skulle vi åka hem till London igen. Vi lämnade Gladö före klockan elva för att hinna med ett besök i Huddinge Centrum innan vi åkte mot Arlanda. Det var inte mycket trafik så vi kom fram i god tid och hann in en sväng på loungen innan det var dags att boarda det lite försenade planet. Från Gatwick åkte vi tåg men sista biten var tågen inställda så det fick bli taxi. Anne hoppade av vid Sainsbury (ICA) och jag åkte hem.
 
Planen var att jag sedan skulle ta bilen och hämta Anne och påsen. Så blev det nu inte, när taxin närmade sig vårt kvarter och garage så var det trafikkaos. Chelsea hade haft hemmamatch och trafiken var helt igenkorkad. Jag fick gå ur taxin en bra bit hemifrån och släpa hem väskorna. Att ta ut bilen var inte att tänka på. Uppenbarligen hade mängder av besökare på matchen parkerat i vårt garage. Jag fick gå och möta Anne istället och så bar vi hem det som hon handlat. 
 
I dag, tisdag, var Anne ledig. Här är det så att om juldagen och nyårsdagen infaller under en helgdag så får man en kompensationsdag efteråt. Därför var "vi" lediga i dag, liksom vi kommer att vara dagen efter nyårsdagen. Vi började med ett besök på gymet där Anne ville bekanta sig med maskinerna inför kommande tid. Det där med ledigheten låter bättre än det är. Om julafton och nyårsafton infaller på en vanilg veckodag så är det arbetsdag. 
 
 
Efter det blev det en tur till affären igen, denna gång med bilen så vi kunde handla sådant som man inte vill bära hem. När vi packat upp det vi handlat och Anne fixat liljorna vi köpt så tog vi en promenad upp till Fulham Broadway. Skönt att få en promenad och självklart blev det ett pubbesök med några kycklingvingar och något att dricka. Vi tog bussen tillbaka och fick en skön sen eftermiddag hemma. 
 
Den nedre bilden till vänster är tagen utanför vårt hus och vår balkong är den till vänster om Micke på 3 våningen. De andra visar primulor som växt till sig sedan vi såg dem senast för några veckor sedan. 
 
När vi åkte tillbaka hit från Sverige hade vi med oss en del livsmedel som vi saknat här och en del som blivit över efter julen. I kväll var det dags för den mer eller mindre traditionella pytt i pannan på julskinkan som fanns kvar. Så gott !!!. Framöver blir det falukorv, sikrom, knäckebröd i alla dess former, räkost, leverpastej mm som man inte får tag i här. 
 
 
Nu är det kort vecka och vädret ser bra ut även om det är kallt. I morse var det helfrostigt överallt och även om solen sken så blev det inte mer än sex grader på dagen. Vi hoppas fortfarande på en golfrunda på nyårsafton. Jag har ju spelat nio hål på nyårsafton de senaste tre åren. Allt beror på vädret. Vi hörs igen och om det inte blir före nyår så önskar vi er alla ett gott nytt år. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela