ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Middag med svenskar, shopping i jättegalleria och Royal Albert Hall

Publicerad 2016-12-11 23:26:00 i Allmänt

Ja rubriken säger en del om att det varit en fullspäckad helg. Så nu sitter jag här halv tio på söndagkvällen och undrar vart de här dagarna tog vägen.....
 
I fredags var det som sagt var "middag på svenska". Birgitta (en tidigare kollega dels från Sverige men som också jobbat i Manchester några år) med man var i London för att gå på på den årliga julfesten som företaget där hennes man jobbar på hålls. Och Birgitta hade hört av sig för att höra om vi inte kunde äta middag tillsammans på fredagkvällen. Jättekul! Sjävlklart ville vi det!
Så jag hade bokat bord på Gaucho som är en kedja med argentinskt kött där vi varit tidigare en gång.
 
Jag fick hasta hem från jobbet för att hinna byta om innan vi tog bussen nästan till Sloan Square därifrån vi hade ca fem minuters promenad. En jättetrevlig kväll med fantastiskt gott kött och därtill ett jättegott argentinskt rödvin.
Vi kom hem mätta och belåtna och stupade i säng efter (för mig i alla fall) en fullspäckad jobbvecka.
 
Lördag morgon vaknade vi till en mulen dag. Det regnade inte men det var som en blöt filt som hade lagt sig. Fuktigt i luften på gränsen till duggregn.
Det blev en utflykt till Westfield. En av Europas största shopping gallerior, Och varför kan man undra. Jo delvis för att jag var nyfiken på att se detta "underverk" och dels en praktisk anledning. Jag hade beställt några saker över nätet från Debbenhams och en av dem (en blus) var för stor så jag skulle returnera den. Och enklaste sättet var att lämna in den på ett av deras varuhus. Som alltså fanns på Westfield.
 
 
 
Men jisses så stort det var! Helt omöjligt att orientera sig. Men vi "kryssade runt" lite och åt lunch på ett ställe och jag köpte också julklappar till mina medarbetare innan vi fem timmar senare kom hem igen. Helt utmattade! Det var så varmt inne i gallerian och behöver jag tillägga att det var fullpackat med folk......
 
Trots grå dag var det varmt så det blev en kaffe ute på vägen hem.
 
 
 
Efter shoppingen blev det en skön och slapp eftermiddag i soffan med glögg och pepparkakor. Jag bokade lite flygbiljetter så nu har vi en resa till Altea i påsk och en kortis hem till Gladö över sista-april-helgen.
 
Söndag morgon var gråvädret borta och solen sken igen.
Jag gjorde min sedvanliga "övningskörning" till Sainsbury och tillbaka. Börjar snart känna mig mogen att prova på en längre tur. Vi får väl se nästa helg.....
 
Väl hemma igen blev det fika på balkongen. Solen låg på och det gjorde att tempen gick upp i 17 grader,
 
 
 
 
Och så blev det då helgens höjdpunkt, En julkonsert i jazzens tecken på Royal Albert Hall.Så pampigt att äntligen få se den här gamla och välkända byggnaden inifrån.
Ett litet minus dock för att det kanske var "mer jazz än jul". Vi är inga jätteälskare av jazz och kan lätt tycka att det blir lite jobbigt om det blir för mycket jammande. Och visst blev det lite sånt men i stort var det jättebra. Det är maffigt med ett storband på scen och bra sångare därtill. 
 
 
 
 
 
Nu väntar en fullspäckad vecka. Imorgon julmiddag med ledningsgruppen. På tisdag ska jag bjuda mina medarbetare på Glögg och pepparkakor. Och så på torsdag är det julfest med hela Heartwood. Oj oj oj så trött jag kommer vara när veckan är över.......
 
Nu snart dags att krama kudden och hoppas på att John Blund kommer trots kvällens sena kaffe :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela