ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Mitcham GC mm

Publicerad 2016-12-29 22:30:00 i Allmänt

När vi kom tillbaka till London efter julen var det kallt i lägenheten. Airconditionvärmen var avstängd ! Det har hänt förut någon kortare tid men då har det gått igång igen efter en dag. Nu var det 16/17 gr i lägenheten och något kallare vid fönstren.
 
Förvaltaren har tidigare skickat ut mail om att man INTE får stänga av brytaren för värmen i sin lägenhet eftersom det påverkar andra lägenheter. Nu var det förmodligen någon som inte läst detta och åkt på julsemester och stängt av värmen och inte tänkt på att det kan påverka andra. Efter att jag besökt Estate Management Office och berättat om problemet så kom värmen tillbaka inom ett par timmar. Härligt när det är så bra service. Nu har vi varmt och skönt igen. Managern berättade att man funderar på att sätta lås på brytarskåpen så man slipper det här problemet. 
 
Kallt ute? Ja senaste morgnarna har det varit frostigt och helt vitt på taken. I morse (torsdag) hade det dessutom frusit på dammen i parken utanför. Det var bara fontänen som höll vissa delar öppna.Nu är det fiberduk på växterna på balkongen som gällt ett tag och så får det bli.
 
I dag var det dags för mig att åka till Mitcham GC för att lämna in medlemsansökan. Helt fruset på morgonen som sagt men jag tog med mig klubborna ändå. Har ju varit där förut och spelat när det varit vitt.
 
 
Självklart var banan öppen trots frosten. Både greener och farway var frusna till och från men en strålande sol gjorde att det tinade upp vartanefter timmarna gick. Jag lämnade in min medlemsansökan och betalade årsavgiften. Här gick det undan i svängarna. Jag fick klubbens regelbok med statuter, årskalender för 2017, bagbricka och ett medlemskort som främst används i baren där man sätter in pengar att betala för. En slags "barfee" alltså. Det gillar vi efter tiden i Amsterdam där det var likadant. Jag satte genast in några pund för att använda framöver. 
 
 
Efter att allt var klart med mitt medlemsskap var det dags för en runda. I dag fick jag spela med "senior captain" och hans vuxna son. Perfekt eftersom jag då kunde lämna in ett scorekort för mitt handicap. Det är inte självklart att jag får föra över mitt svenska handicap hit. Här i England har man ingen slope utan man räknar utifrån exakt handicap och då jag har 13,6 i hcp så får jag 14 slag oavsett vilken bana jag spelar. Därför måste jag lämna in tre scorekort innan jag får ett engelst handicap. Jag misstänker att dom vill sänka mig. 
 
Det blir säkert bra och jag hoppas ändå på att få ungefär samma handicap som jag har hemma. Hur som helst så spelade jag riktigt bra första nio, 39 slag på par 34. Inte riktigt lika bra andra nio men ändå 34 poäng. Efter rundan blev det en öl i klubbhuset med mina spelkamrater medan mörkret sänkte sig utanför. Härlig stämning med mycket folk i baren trots mörkret utanför. 
 
 
 
Nu känns det som att UK flaggan på bagen är  på rätt plats. Efter klubbhusbesöket blev det blifärd hem i mörker för första gången. Kul att få se hur det är utmed vägen när all belysning är igång. Inga problem att köra längre, tvärtom, kul att uppleva något nytt. Inga problem att köra på fel sida och sitta på fel sida i bilen.
 
Väl hemma, nästan samtidigt med Anne som kom med båten, så gick vi till gymet. Anne körde Crosstrainer och lite annat och jag körde lite lätt styrka på armarna samt mina rehabövningar. Kändes bra för oss båda. Nu ska vi fortsätta även efter nyår, inget nyårslöfte alltså utan något som redan kommit igång. 
 
Nu ser vi fram emot nyårshelgen. Nyårsafton blir det golf på Mitcham, som förhoppningsvis tinat upp eftersom det ska bli varmare. Jag har bokat en "twiligth time" kl 13.06 som gör att vi spelar så långt vi vill, innan det blir mörkt, till ett bra pris. Jag är ju bara vardagsmedlem så vi får betala greenfee den här gången.  
 
Och precis som hemma i Sverige blir det god mat och troligen mycket fyrverkerier utanför. Därmed inte sagt att vi inte stöder de som slutat sälja föryverkerier i Sverige för djurens skull. Bra jobbat och vi hoppas att hotellet på Arlanda även i år har bokningar för hundar, katter och papegojor som ska slippa fyrverkerierna.
 
Vi hörs  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela