ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Tuff vecka :-)

Publicerad 2016-12-17 19:02:00 i Allmänt

Anne bakom tangentbordet.
Min version av veckan som gått är lite annorlunda än Mickes. Såklart. Även om Micke täckt in lite av den som tex tisdagens Lucia-glögg med pepparkakor som jag bjöd min grupp på.
Men jag gick ut hårt redan i måndags. Då var det julmiddag med ledningsgruppen.
 
Vi var åtta som gick på en italiensk (!!!) restaurang där vi åt en faktisk ganska klassisk engelsk julmiddag. I alla fall varmrätten där man kunde välja mellan pork och turkey. Och eftersom jag hade beställt turkey till den "stora" julfesten senare i veckan så tog jag pork.
 
En god bit av pork belly som jag skulle säga närmast liknade ett tjockt spjäll fast utan ben. Och med en underbart god krispig svål. (För oss som vet att uppskatta sånt alltså. Tack pappa för att jag ärvt det av dig.)
 
Det blev en jättetrevlig middag där vi alla bjöd på oss själva och berättade lite dråpliga historier från "real life".
Häflten av oss hade sen den goda smaken att gå vidare till American Bar på Hotel Savoy som ligger nära banken nere på Strand.
 
American Bar är en jättemysig pioanobar och eftersom det är Savoy är servicen 100%-igt bra och de två flaskor rosa champagne som vi delade på  var också utsökta.
Nu ska ni inte tro att det var banken/Heartwood som bjöd på champagnen. Den ena flaska betalade min chef och den andra betalade vår chef för placeringsrådgivarna. Men det har de råd med ........
 
 
På torsdag var det sen dags för party igen. Årets julfest som i år gick av stapeln i Tunbridge Wells. Man brukar alternera mellan där och i London så att det blir lite "rättvist" med resorna.
Det är alltså julfest för hela Heartwood. Och av ca 125 anställda ( varav några jobbar i norra delarna av UK i tex Scotland) så var 100 personer med på festen.
 
Jag som hade pendling lämnade tyvärr festen strax efter tio eftersom jag hade nästan två timmars hemresa. Lite trist men jag fick ju ändå vara med om merparten. Jag hade ett möte klockan nio på fredagmorgonen att ta hänsyn till. Inte läge att vara bakis och trött då alltså......
 
Och här åt jag som sagt kalkon till varmrätt. Det är ju engelsmännens "måste" till julen. Enligt statistik äts 10 miljoner kalkoner till jul och det är mer än 75% av hushållen som har kalkon som sin julmat.
 
Jag har inga bilder från julfesten men kan meddela att damerna klär upp sig "till tänderna". Så mycket bara axlar och bara ryggar och glittrande kläder och skyhöga klackar har jag inte sett tidigare på en och samma gång.
Och trots att engelska män är kända för att "klä ner sig" på fester så hade de flesta faktiskt kostym och slips. En himla tur att jag hade satsat på en glittrig top jag också. Även om såväl axlar som rygg var täckta :-)
 
Idag lördag vaknade vi till dimma och en råkall morgon (varför är det alltid så på helgerna när veckodagarna är så fina????). Micke har just läst på nätet att det tydligen varit så pass dimmigt att en massa flyg har fått omdirigeras till andra delar av landet.
Han läste dessutom om utlovade strejker bland bagagehanterare och check-in-personal mfl som ska strejka lagom till jul. Hoppas vi hinner iväg innan dess. Vi åker torsdag eftermiddag.
 
Dimma eller ej - vi tog bussen upp till Kings Road. Idag stod skoköp på shcemat. Och banne mig så lyckades vi bägge två.
Varsitt par sköna promenadskor/sneakers från GEOX och jag köpte ett par lackskor från Russel & Bromley för inomhusbruk. I sanningens namn köpte jag ytterligare ett par skor men de levereras på tisdag för min storlek saknades i butiken.
 
 
Och en dag på stan måste ju också innefatta en brunch (vilka vanor vi fått.,,,,,,) och till brunchen som bestod av scrambled eggs och lax så blev de en supergod Bloody Mary. Det har blivit min absoluta favorit att ta in till lördags- eller söndagslunchen. Och idag kunde inte Micke heller att låta bli att testa en. Supergod! Man kan verkligen bli "addicted".
 
I övrigt var det en dag full av folk på stan såklart. Vi shoppade lite andra småsaker också när vi ändå var i farten bland julpyntade skyltfönster och andra "jippon" som tex ett café som gjorde reklam via en gammeldags hästdroska.
 
 
Väl hemma igen var det bara att kavla upp ärmarna och börja jobba i köket. Dags att rulla och steka köttbullar. För vad är väl en jul utan hemgjorda köttbullar?????
I år med ett nytt recept från en kompis som innebär kokt riven potatis i smeten istället för ströbröd. Och de fick MVG av "köttbulle-bedömaren" Mr Ohlsson som är väääääldigt kräsen.
Så nu kommer en påse frysta köttbullar få följa med oss till Stockholm när vi åker på torsdag eftermiddag (om inga strejker sätter stopp för resan alltså.......)
 
 
Imorgon har ju Micke i sin tidigare blogg utlovat att jag ska ut och övningsköra. Vi får väl se hur det blir med den saken. För det fösta bör man ju ha ett mål att åka till och det får ju vädret avgöra. 
Eller så hittar vi på nåt helt annat. Vi får väl se.
 
Nu snart lite "plockmat" i form av små rågbrödskrustader med löjrom och räk-coctail (ja inte blandat såklart!). Och till det en god Prosecco. Och på TV'n gårdagens På Spåret.
Så firar man en mysig lördagkväll i London i väntan på julfirande hemma i Sverige.
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2016-12-28 00:12:17

Kul tycker kompisen - att de blev godkända av experten 😊

Svar: Mer än godkända! Han har till och med sagt att det var de godaste någonsin!!!! Så det är bara för dig att slicka i sig av berömmet alltså.
Anne-Marie Ohlsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela