ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Vår före jul ?

Publicerad 2016-12-15 18:46:00 i Allmänt

Vilken rubrik ! Här håller våren på att komma innan julen. Som ni snart kommer att märka är det jag, Micke, som skriver i dag.
 
Nu har det snart gått en vecka igen och julen närmar sig. Här har man pyntat i butiker, det är julmusik på radion och man har julmarknader. Men det syns inte något i fönstren, inga stjärnor och ljusstakar på samma sätt som i Sverige. Någon trädgårdsbelysning ser vi inte eftersom hus med trädgårdar ligger så långt härifrån så det skulle ta någon eller några timmar att ta sig ut dit. I tisdags var det Lucia, som alla vet, och då gjorde Anne som hon gjort de senaste åren i Amsterdam. Hon tog med Ikeaglögg, pepparkakor och roquefortost och bjöd på till sin grupp. De hade aldrig smakat något liknande tidigare. Det var nog kul för dem att få lite svensk feeling. Blandningen av pepparkakor och ost var väldigt uppskattad. 
 
Tisdag var golfdag för mig. Lite lurigt här med golfen. I Sverige, Holland och Spanien, är det inga problem om man kommer som ensamspelare. Då blir man placerad i en boll och så spelar man. Här är det inte riktigt så. Förra veckan var jag ute på klubben och skulle spela. Jag kom inte ut trots att det var flera två och tre bollar som gick ut. Började fundera på om man ska bli medlem här. I förrgår var det dags igen. När jag kom till klubben så gick det ut ett antal tre och fyrbollar. Tjejen i receptionen, som känner igen mig sedan tidigare sa då att jag skulle gå ut på tian eller på sexan som ligger i närheten. Flexibelt med andra ord. Hon sa också att det borde ha löst sig förra gången på samma sätt. Hon sa dessutom, med ett leende, att "engelsmän är som dom är". 
 
Man får vänja sig. Ny kultur men det fixar sig när jag blir medlem och hittar några att spela med, Man har medlemstävlingar månd, onsd och fredadg så där kommer jag nog in i det. Hur som helst blev det en "skitrunda" för första gången på länge. Kanske var dags för det efter en tids bra spel. Fick i alla fall en härlig dag och en fin bild av en teeskylt med typiska engelska/skotska buskar i bakgrunden. Förutom en regnskur i början så var det spel i pike och en tröja utanpå.
 
 
I går var det gymdag för mig. Månd, onsd och fredag är det gymtid. På eftermiddagen tog jag en promenad i området, bland annat för att hitta postkontoret där jag skulle köpa frimärken till julkorten. Det är här rubriken kommer in. När jag gick på en av smågatorna såg jag hur det blommade i träden, förmodligen någon slags japanskt körsbär. Kändes lite tidigt men å andra sidan är vi betydligt längre söderut än hemmma och även mer söderut räknat från Amsterdam. På balkongen mår våra växter "sjukt bra" fuchsian sätter lite blommar och allt annat är jättefint.
 
 
I dag, torsdag, är det julfest på Heartwood och Anne blir sen hem. Festen hålls i Tunbridge Wells, ca en timme med tåg söder om London. Jag tror vi skrivit det tidigare men det är där som Heartwood hade all sin verksamhet fram till för ca ett år sedan. Dom ska börja med en "prebub" alltså ett pubbesök innan själva middagen. Kul att få uppleva lite engelska traditioner.
 
Själv har jag varit på rangen och tränat idag. 50 min bilresa dit och lika långt hem pga vägarbete och mycket trafik. Alltid så i London med omnejd. Tack och lov så kom golfslagen tillbaka till mig i dag. Ett bra pass där allt fungerade. Hoppas nu på en runda nästa vecka igen innan vi åker hem för jul. Kanske jag kan få till något i stil med rundan på Mitcham innan vi åkte till Altea, 40 poäng, och rundan på Villaitana som avslutades med 39 slag brutto på sista nio. Men man får inte hoppas för mycket, golf är alltid golf. Efter jul är det också dags att lämna in min ansökan om medlemsskap i Mitcham GC. (finns på nätet för den som vill veta vad det är).
 
Häromdagen var det så fint väder att jag satt ute och tog en lunchfika i solen på balkongen, riktigt varmt och skönt så jag satt ute säkert en timme. Även om det ska bli lite lägre temperaturer framöver så lovar man att det ska bli en varmare jultid än på länge här. Det passar oss perfekt.
 
I dag tömde man dammen i parken för att göra rent den. Vi hopppas att den fylls i morgon igen och att fontänen går igång innan helgen. Jag tror att det kommer att bli så för att det ska vara fint i helgerna. Det är kul att se hur man sköter parken och planteringarna i kvarteret. Det är faktiskt lika bra som på gården i Altea.
 
 
Den här helgen har vi inte något speciellt inplanerat. Jag tror att Anne skrev förra gången att vi skulle ta en bilutflykt så att hon fick köra lite längre bort än bara till affären. Kanske en tur til golfklubben så hon får se var jag spelar. 
 
 
Ha en trevlig helg alla och se till att pynta ordentligt till julen. Här är det inte så mycket pyntat, förutom det vi visat i tidigare inlägg. Som ni ser så har vi i alla fall sett till att tomtemössen är framme. Trevlig helg på er alla så hörs vi snart igen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela