ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

I dag har det hänt stora saker.

Publicerad 2016-11-16 17:19:00 i Allmänt

Nu får man väl ta allt med en nypa salt men det händer ändå saker hela tiden. I morse, onsdag, kunde vi se en något försenad "supermåne" Helt klart en måne man inte ser så ofta och kollar man i kikaren så är det häftigt att kunna se de olika "landskapen" på månen. Synd att man inte var i Altea där vi har en bättre kikare och där det kanske var bättre väder.
 
Efter det så var det dags för dagens första stora händelse. Vi gick vi till närmaste läkarmottangning för att registrera oss. Man måste ha ett "national health number" för att få sjukvård. Vi hade kollat upp att det närmaste var Sands End Health Centre i Fulham. Vi tillhör deras upptagningsområde så det kändes rätt. Dessutom på gångavstånd och det ligger i ett klassiskt Londonområde med låga hus med en hel del småaffärer. Kan ju vara bra att slå två flugor i en smäll om man behöver gå dit. Eller säger man "göra flugorna på smällen"  ? Det ser inte så roligt ut på utsidan men kändes bra innanför. Tror till och med att Anne, spontant, gillade det mer än "veterinärkliniken" i Amsterdam.
 
 
Nu är vi registrerade så nu kan vi bli sjuka och råka ut för saker som kräver läkarvård. Inom någon vecka har vi fått alla papper så att vi också kan ordna det internationella blå kortet, samma som vi har i Sverige, så vi kan åka till Altea utan att oroa oss. Ska inte överdriva eftersom vi också har en sjukförsäkring genom banken precis som vi hade i Amsterdam. 
 
När Anne åkt vidare till jobbet inträffade dagens andra två stora händelser. Jag tog ut bilen och körde mot golfträningsanläggningen där jag varit och slagit bollar en gång tidigare, då åkte jag dit med kommunala färdmedel. När jag nu åkte bil så "stod det still"  första tjugo minuterna. Sedan släppte det men det tog ändå 40-45 min att komma dit. Träningen gick ovanligt bra och på fredag morgon satsar jag nog på att åka och spela nio hål igen på klubben där jag var förra veckan. 
 
Detta var ju inte något speciellt i sig men !!!!  för första gången kunde jag växla upp till fyran och femman när jag körde, det var under de sista 15 min när jag helt plötsligt åkte på något som kan jämföras med en trefilig Huddingevägen. Dessutom !!!! första steget på bensinmätaren räknade ner. Två stora saker efter en och en halv vecka med bilen. Får förresten inte glömma gårdagens stora händelse. Bilens radioantenn har slagit i alla skyltar i garaget när man kör. I går gick jag ner med skruvmejslar och ficklampa för att se om den gick att lossa på och böja ner. När jag väl tittade och kände närmare på den var det  bara att böja ner den med fingrarna, så nu behöver den inte slås sönder i garaget. 
 
Annars har det varit två varma och sköna dagar, mellan 15 och 17 gr och växlande sol och moln. Självklart också lite småregn någon gång per dag. I eftermiddags tog jag till med fikat ute på balkongen i solen. Växterna mår bra på balkongen. Fuchsian, som inte hade ett enda blad när den kom hit, är nu riktigt grön och ser ut att få en fin vinter. Våra murgrönor och cyklamen håller jättebra i hörnan. Bilderna är tagna i dag. Till helgen ska också de nyinköpta cyklamenkrukorna och julrosen planteras om. Vårt "lilla" Bauhaus som heter Homebase ska slå igen och allt var i princip utsålt så det blir krukköp mm på lördag istället på ett annat ställe. Anne vill nog dessutom ha ett ord med i laget
 
 
Snittblommorna som vi köpte i söndags håller sig fint. Lägenheten är ljus och fin, trots de tonade fönstren, så det är perfekt för blommor. Hortensia på köksön och rosor på matrumsbordet. Blir säkert nya blommor i helgen. 
 
 
Ja då har "veckan vänt" som jag brukar säga och det går mot helg igen. Vi får väl se vad helgen har att erbjuda. Verkar bli kallare, ner mot 8-10 plusgrader brrrrr !!  Nu närmar sig tack och lov nästa Alteabesök. i dag två veckor kvar till avresa från Gatwick. Ska bli skönt att komma ner några dagar. Oj nu piper tvättmaskinen om att det är klar, hemarbetaren måste ju jobba också så nu måste jag sluta skriva. 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela