ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Åter i London.

Publicerad 2016-10-28 22:35:00 i Allmänt

I onsdags kväll kom också Anne tillbaka till London. Lite försenad pga sen flygavgång och lite tågstrul men till skillnad från sina gäster, Anne o Christine, så kom hon i alla fall hem rätt dag. Deras Norwegianflyg blev inställt, efter boarding, och dom fick övernatta i Alicante och åka hem på torsdagen, trist när man är inställd på att åka hem.
 
I går, torsdag, var jag på gymet som vanligt. Onsd, torsd, fred den här veckan, känns bra. I går åkte jag på eftermiddagen till en golfträningsanläggning med range mm. Här i England har ju inte klubbarna ranger och övningsområden som hemma. Som det är nu, innan vi har bil, så var det tåg och buss som gällde. Allt gick bra och jag var i Wimbledomområdet vilket verkade trevligt. 
 
 
Anläggningen var ok. En bra range med många mål att sikta på, puttinggreen med matta som inte är ok, går inte att jämföra med gräs. En stor shop som hade varit en allting. Bra rangeträning upp  i närheten av där vi bor.
 
 
Området verkade, som sagt, trevligt och framförallt var det inte så mycket biltrafik. Jag kollade upp en golfklubb på nätet, Wimbledon common golfclub, och tänker besöka den nästa vecka för att se om den matchar den klubb jag redan provspelat på. 
 
I kväll blev det svensk TV,  Do bi dobi dobi do, och till det pasta med oxfile till middag, mums!. I morgon hoppas vi på bra väder eftersom vi tänker ta tåget till Brigthon för en dag där.
 
 
En klassisk stad vid sydkusten där Abba vann Eurovision med Waterloo och där Colin Nutleys film, Den sista dansen, spelades in. En film med Helena Bergström, Peter Andersson, Ewa Fröling och Reine Brynolfsson. Hoppas vi kommer iväg i morgon och då återkommer vi med hur det var där.
 

Tillbaka i London !

Publicerad 2016-10-25 21:40:00 i Allmänt

Efter en "treländersresa" är jag tillbaka i London igen. Känns lite som tiden i Amsterdam när vi åkte fram och tillbaka mellan Amsterdam, Altea och Gladö lite då och då. Jag hade nog tur i Gladö även om det regnade lite första dagen. När jag åkte mot Arlanda i dag så var det inte direkt väder för utejobb. Däremot var jag klar med det jag skulle göra och det kändes bra. Inne ser det alltid bra ut. 
 
 
Anne och hennes gäster hade en bra måndag. De var på stranden i Calpe i det fina vädret. Anne hade i och för sig ett telefon möte på eftermiddagen men det är väl helt ok när man sitter på stranden och hör vågorna rulla in. Dom badade alla tre, den 24 oktober, helt otroligt. Anne påstår att det kändes som 23 gr i vattnet men eftersom jag vet hur hon känner så var det i bästa fall 20 gr. Som om inte det var nog avslutade dom kvällen på restaurangen Pero Negro, en av våra favoriter som vi kallar för "fransmannen" eftersom den drivs av Jean Michel som är fransman. Tydligen blev det en sen kväll med god mat och avec på torget.
 
 
 
För min egen del hade jag en bra hemresa från Gladö i dag. Flyget lyfte i tid och med en flygtid på 2.10 tim. Tågen stod och väntade vilket betydde att jag var hemma i lägenheten 17.00 lokal tid. Efter en koll på vad vi hade kvar hemma gick jag och handlade för de närmaste dagarna. Min middag blev hamburgare, kände att det var länge sedan jag stekte hamburgare. Gott !! Nu är det bloggning framför TV med engelsk fotboll.
 
 
 
Anne, Christine och Anne hade i dag planerat ett besök på en vingård i Alfaz del Pi, Bodega Mendoza. Anne hade kollat upp tider och så men när de kom dit så var det upptaget med ett privat event. Så dom fick åka hem igen och ha en slappareftermiddag.Tydligen lite småregnigt och disigt under dagen. Visst är det synd om dom !!!!  I kväll är dom och äter på "Del Artistes" på kyrktorget. Säkert jättegott, men i morgon är det rättvist igen för då åker dom hem till "gruvan". 
 
 
Det blir en kort vecka här och eftersom väderprognosen ser bra ut så kanske det blir en utflykt i helgen. Det var skönt att kliva ut från Gatwick och känna att det var tio grader varmare än i Gladö. När jag kom hem var det dessutom full fart i parken. Massor av barn och föräldrar som spelade fotboll och lekte på lekplatsen. Dessutom hade alla växter klarat sig bra. Mörkret kom inte förrän vid 17.30 tiden. Ska bli lite skönt i morgon att komma tillbaka till vardagen och få gå till gymet igen. 
 
Vi hörs !
 
 

Höst i Gladö !

Publicerad 2016-10-23 17:43:00 i Allmänt

Vad är det för land man kommer hem till ? Här kommer man för att göra lite höstjobb i trädgården och möts av mörker, regn och rusk. I dag har jag lyckats klippa lite träd och buskar. Det gjorde jag på förmiddagen i regn. Det japanska körsbäret behövde tuktas igen. Jag passade också på att röja lite i allmänningen.

Eftermiddagen blev nästan utan regn. Skönt eftersom regnjackan var genomblöt efter förmiddagen. Hoppas den är torr i morgon. Nu var det dags för eldning. Jag hade sparat lite stora björkgrenar sedan i somras och nu blev det lite till att elda.

En kall och blöt dag som ändå blev bra eftersom jag lyckades göra det som var planerat. I morgon blir det fortsatt städning i trädgården. Mycket löv och annat som behöver städas bort. Vi vill ju inte att det ska se ut som att huset är obebott utan vi försöker hålla allt igång på samma sätt som när vi var i Amsterdam.

Anne däremot gjorde nog rätt i att stanna i Altea. Strålande sol, trevligt sällskap, utfykter, god mat o dryck och fortfarande ledig. Tufft att vara hemarbetare och missa allt det där.

 
Som sagt, i morgon fortsatt höstjobb. Stänga växthuset och fixa till lite i rabatterna. På tisdag em åker jag tillbaka hem till London.

London - Altea - Gladö

Publicerad 2016-10-22 19:51:00 i Allmänt

Efter att vi börjat komma i ordning i London blev det en härlig vecka i Altea. Nu är jag (Micke) i Gladö för att fixa inför vintern. Den härliga Alteaveckan bjöd på sol, värme men också en del regn. Vi spelade tre rundor golf i bra väder och jag lyckades till slut vinna över Anne sammanlagt med tre slag. Sista dagen spelade vi mot/med vår gotländske kompis Janne och hans lagkamrat Ove. Alltså, vi mot Gotland. Vi krossade dom på Alenda som var i mycket gott skick. Bra golfväder och en härlig runda full med trakasserier mellan lagen.
 
 
 
I dag åkte jag tillbaka till Gladö. Planet lyfte strax efter 12.30 och på Alicante airport kunde jag välkomna Christine och Anne som kom för att tillbringa några dagar med Anne i Altea. För mig blev det en kort flygtur och med inget bagage gjorde det att jag var hemma i Gladö en timme tidigare än förväntat. I morgon blir det beskärning av träd och buskar och sedan eldning. Jag behöver också byta lampor, ställa om timers, sätta på värmekablar och se till att tomten och huset ser ut som att någon bor här.
 
 
 Jag är övertygad om att det kommer inlägg från Anne om hur bra de har det. Jag återkommer med hur det går med hemarbetandet här i Gladö. Måste också nämna att det känns som att vi är tillbaka där vi varit de tre senaste åren. Vi far runt mellan tre länder och det känns bra.
 
 

Bredband, golf och regn.

Publicerad 2016-10-20 12:52:00 i Allmänt

Nu har vi alltså fått vårt bredband. Bara en dag för sent, riktigt bra för att vara här tror vi. Hemma i Gladö hade vi bredband från Telia. Man hämtade en box och lite annat på butiken och åkte hem och kopplade ihop det. Här är det lite annorlunda. I tisdags kom en kille med stor borrmaskin, liten parabol, stege och metervis med kabel. Han borrade ett hål i väggen från vardagsrummet ut till fasaden. Där drog han en kabel upp till taket där han satte upp en liten parabol. Han klättrade som en apa, utan skyddsanordningar, på taken för att fästa kabel och parabol. Efter lite över en timme hade vi ett fungerande bredband med bra täckning i hela lägenheten och på terrassen. Så nu är vi "connectade"  med omvärlden även härifrån Altea. 
 
 
 Efter de första dagarna med kanonväder har det nu ändrat sig lite. Måndagen var fortfarande fin då vi putsade fönstren. Men på natten kom det första regnet,det  gjorde inget eftersom vi då redan haft en fin kväll på vår terrass med grillad entrecote. Tisdagen var också varm men kvav så bredbandsmannen var rejält svettig när han var klar. Efter en bra middag med Tiina och Bernt på grekrestaurang klättrade vi upp från strandpromenaden för andra gången denna dag. Vi hade varit ner på eftermiddagen och kollat in den nya stranden man byggt. Nu är det stenstrand utmed hela strandpromenaden. Blev jättesnyggt, tyvärr har vi inga bilder att visa. Även denna natt kom regnet. Nåväl vi klagar inte eftersom det fortfarande är mellan 23 och 25 gr på dagarna. 
 
 
Som vi berättat tidigare har vi vår nya kompis Biloute på besök mer och mer. Eftersom hans matte och husse är bortresta den här veckan så kommer han mer och mer till oss. Han har någon som ger honom mat och släpper ut honom ibland men vi ser också till att han inte är hungrig och tar in honom när han vill in. I går kväll, onsdag, var det nära att han blev kvar men efter en timme i sängen tyckte han att det var dags att gå hem till sig via terrassen. 
 
I går var också dags för lite golf igen. Väderprognosen lovade regn men vi hade bokat och betalt så det var bara att åka till banan. Vi spelade "lilla" banan den här gången. En par 62 med många korta par 4 och par 3 hål. Kul någon gång ibland. Det var väldigt kvavt men vi klarade oss från regnet. Det började droppa lite smått när vi gick av hål 18 men det blev inte mer, förrän till kvällen. De grillade stora räkorna fick intas med regnet smattrande mot markisen. Men det var fortfarande varmt och skönt. 
 
 
 På tal om golfen så ledde jag ju stort efter första rundan,  jag var sju slag före Anne. Det är jag inte längre! Efter en runda som var upp och ner för oss båda men där Anne spelade mer stabilt än jag så leder jag nu med bara ett slag inför sista rundan. Anne gjorde 6 par och 2 birdies och då räckte inte mina 8 par och 1 birdie eftersom jag havererade totalt på vissa hål. Spännande avslutning i morgon på Alenda utanför Alicante. Där spelar vi med Janne, som vi var ute och käkade med första kvällen. Han har en golfkompis på besök och dom ville gärna bli en fyrboll. 
 
Sedan är det dags för mig att åka till Gladö. Lördag eftermiddag landar jag på Arlanda och åker hem för att "vinterstänga" hus och trädgård. Då har två "bankisar" kommit ner hit med det plan jag åker hem med. Det är Christine och Anne som ska avlösa mig här fram till onsdag då Anne kommer hem till London igen. Själv har jag redan kommit dit på tisdagen. 
 
 
 Jag hoppas att jag kan få återkomma med hur jag vinner golfen på Alenda i morgon, efter en jämn kamp. Det är en bana vi spelade mycket med Tiina och Bernt för länge sedan när dom var medlemmar där. Jag har några bra rundor där så jag går ut med positiva vibbar. Men som alltid, man vet aldrig vad som händer. Om inte förr så kommer det säkert något inlägg från Gladö med hösteldningen och även härifrån om vad dom har för sig när jag åkt. 

Spanien = Manana, manana......

Publicerad 2016-10-17 17:51:00 i Allmänt

Äntligen semester ! Känns jätteskönt för mig som haft en intensiv start på nya jobbet. Jättekul men också en anspänning med allt nytt. Så att få de här tio dagarna (10 för mig 7 för Micke som åker till Gladö på lördag) känns så skönt!
 
Vi kom i lördags vid ca halv två efter två timmar och tio minuters flygtid från Gatwick. Och Gatwick är den flygplats som dels har flest avgångar till Alicante, dels den som kommunikationsmässigt ligger bäst till för oss.
 
Lördag kväll blev det middag med "Gotlänningarna" Monica och Janne som hade bokat bord på La Costera. En av Alteas bästa restauranger där vi hade en trevlig kväll med god mat.
 
Den här gången är vi lite av back-up kattvakt, till grannens kattt också. De är på semester i nordvästra Spanien en vecka och eftersom Biloute gärna kommer över till oss via terrassen så har vi lovat se till att han mår bra. Och det gör han......
 
 
 
I morse kom han in vid halv sjutiden och hoppade direkt upp i sängen där han ville bli gosad och klappad. Och det är klart att han blev nöjd ........
 
Igår var det söndag och vi spelade veckans första goflrunda (vi har totalt tre rundor bokade). Det var Ingrid och Björn som hade bokat en gemensam speltid och spelformen var som vanligt damerna mot herrarna. Dessvärre (igen...) förlorade jag och Ingrid. Och jag får väl skylla på min tennisarmbåge som avhållit mig från allt vad golf heter de senaste tre månaderna. 
 
Igår kändes armbågen bra, men otränad som jag var....... Ingrid gjorde sitt bästa för att rädda oss men eftersom Micke storspelade de första nio blev uppgiften oss omöjlig den här gången. Men skam den som ger sig. Nästa gång SKA vi vinna!
 
Jag tror gubbarna hade snackat ihop sig om de psykideliska färgerna på sina shorts respektive tröja. Man blev ju hel yr i huvudet av att se dem.....
 
 
 
 
Jag fick bjuda på vinet/ölet efter spelet då jag hade chippat in en underbar birdie på 16:e hålet. Men det hjälpte alltså inte i matchen.
 
I övrigt är allt som det brukar i Altea. Vädret är hittills bättre än förväntat och utsikten har inte ändrat sig sen sist. 
 
 
 
Och dagens soluppgång var inte fy skam den heller.
 
 
 Men - Spanien är Spanien! När det handlar om hantverkare så är det bara att ställa in sig på "manana, manana"  Idag skulle det kommit en tekniker och installerat bredband hos oss. Det hade vi beställt och bokad dag för TVÅ MÅNADER SEN. Tror ni det kom nån???? Självklart inte.
 
Jag ringde vid halv ett och då skulle ägaren försöka få tag i teknikern. Vilket såklart inte gick för det var ju siesta-tid. Och när han väl ringde tillbaka så blev svaret att de skulle FÖRSÖKA komma I MORGON!!!!! 
Herregud - hur svårt kan det vara????? Med två månaders framförhållning.
 
Så, alltså har vi inget bredband utan jag bloggar fortfarande från vårt kontankort som vi laddade på sist vi var nere i augusti. Nu håller vi tummarna för att han kommer imorgon.
 
Ikväll blir det grillning hemma på terrassen. Kvällarna är fortfarande så varma så man sitter ute och äter. Vi har köpt varsin skiva entrecote som vi ser fram emot.
 
Och nästa gång vi bloggar - då hoppas jag verkligen det är med vårt nyinstallerade bredband.

Första golfrundan !

Publicerad 2016-10-11 21:01:00 i Allmänt

Dags för första golfrundan i UK. Vid mitt besök på Mitcham golfclub för en månad sedan träffade jag the captain of the golfclub, som erbjöd sig att spela en runda med mig och visa och berätta om banan. När vi nu fått hit våra klubbor tyckte jag att det var dags. I går, måndag, ringde jag till Jon Parks och frågade om det var läge för spel. Han var helt med på noterna och fixade en tid i dag. enligt väderprognosen var det en bra dag att spela. Avresa i förmiddags kl 10.31 från Imperial Wharf med London Overground.
 
 
 
Eftersom vi inte har någon bil så var det tåget som gällde för att komma till klubben. Självklart så var det inte så enkelt som tidtabellen visade, bolaget strejkar vilket gör att man ställer in en hel del tåg och det blir fullt på alla andra. Nåväl jag åkte i tid och kom till klubben en timme innan starttiden. Från tågfönstret kan man då se puttinggreenen eftersom det är ca 50 m promenad från stationen till klubbhuset. 
 
 
En gammal engelsk klubb, mycket enkel men charmig. Inte alls som den klubb där jag var medlem i Adam. Det var mysigt och vänskapligt där och här i Mitcham är det också mysigt och vänskapligt men på ett mer "avskalat" sätt. Det blev en riktigt trevlig treboll där Jon visade runt och berättade om hålen. En gammal trång och trixig bana där man har chansen till något bra hela tiden men också där det kan kosta en del. Vi hade en jättetrevlig runda i fint väder, kortärmat hela tiden. Dessutom spelade jag hyfsat bra golf och gjorde 32 poäng som kunde varit mer med lite bättre puttning. Ok med tanke på att man inte spelat sedan 26 juli och dessutom bar vinterbagen med inte fullt antal klubbor. Jag blir med största sannolikhet medlem här det första året. 
 
Som jag skrev är det en klubb som har anor från 1800 talet och det märktes när man kom in i omklädningsrummet. Gammal hederlig engelsk inredning som säkert funnits där sedan 30 talet då klubbhuset byggdes om efter en brand. Det var en provisorisk byggnad som alltså fortfarande står där.
 
 
 
Hemresan blev en "disaster". När jag kom ner till stationen efter en cider med Jon så missade jag tåget med ca 15 sekunder. Nästa tåg var inställt pga strejken och jag gick därför tillbaka till klubben och puttade lite. Nästa tåg var 15 min försenat men kom i alla fall. Det slutade med att jag ändå kom hem efter 8 timmar, alltså inte åtta timmars hemresa utan totalt åtta timmar för hela dagen. Nu åkte jag i god tid i morse så där gick en timme extra och så var det en stund efter rundan då Jon bjöd på en öl. Rundan gick på 3.30 tim så den kan man inte skylla på. Så kan det vara när man har otur med tågen. 
 
Nu blir det i alla fall middag efter en väl genomförd dag, Anne på jobbet och jag på banan. Vi hörs kanske inte innan vi åker till Altea på lördag. 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen kom flyttlasset

Publicerad 2016-10-09 16:41:00 i Allmänt

 
 
I fredags kom då äntligen våra saker. Ett litet flyttlass men så efterlängtat. Nu kan vi börja känna oss hemma på riktigt. Micke hann gå på gymet i vanlig ordning innan bilen anlände vid halv tolv-tiden. Tyvärr kunde inte jag vara hemma och hjälpa till. Det är ju bokslutstider och busy busy för mig hela veckan. 
 
Lite kul namn på gymet eller hur.
 
 
Lördagen hade jag bokat min första klipptid. Ja det var redan dags. Kollade på nätet och valde ett som såg seriöst ut. Blev klippt av en grabb som precis måste fyllt 20 och hade flyttat till London för två månader sen. Jag var lite skeptisk men det gick bra tycker jag. Dock bara klippning den här gången för Micke! !!! skulle hjälpa mig med slingor hemma på söndagen.
 
Efter frissan mötte Micke upp och vi gick vidare till en marknad som ligger i närheten. Tydligen en marknad för mest frukt och grönt men där fanns även fisk och vanligt "marknadskrafs". Men just igår var den lite speciell för man hade stängt av gatan och det fanns lite underhållning, matstånd och barnkarusell mm.
 
Vi hittade det vi var ute efter nämligen musslor till kvällens middag och kött till söndagens gryta. En äkta slakteributik med lång kö ut på gatan.
 
Väl hemma blev det uppackning och vi började med att få iordning kök/vardagsrum. Och nu känns det mycket mer ombonat.  Se själva före och efter.....
 
 
Även balkongen fick en liten start med murgrönan som åkt med hemifrån så nu känns även balkongen "mer Ohlsson".  Från kartonger, plastsäckar och fiberduk till en mysig plats. Det fanns till och med några Aroma äpplen som klarat flytten bra.
 
 
 
 
I morse var det då dags för steg två på frisyren. Dvs hemgjorda slingor. Micke var en riktig fena på att dra upp hårslingor och slutresultatet blev helt ok tycker jag.
 
 
Som sagt, med en bra hemarbetare blir det mesta ok.
 
 
Förutom det som vi skrivit om så har lördag och söndag mest handlat om uppackning och framförallt insortering i skåp och lådor. Nu, söndag kväll, verkar allt vara i ordning. Känns skönt att ha våra saker på plats. Nu blir det säkert lite finjustering närmaste tiden men allt verkar ha fått plats på ett bra sätt. I morgon kommer någon hit och installerar vårt bredband.  Ska bli jätteskönt att få en fungerande uppkoppling. Fram till nu har vi "jobbat" från telefoner och en seg padda. Dagens  bloggbilder har tex tagit ca två timmar att lägga upp. 
 
Nu kör vi vidare en vecka till innan det är dags för Altea med sol, värme, golf och en massa annat gott.
 
Oj !!  Glömde den sista bilden. Efter en lättlunch på vårt närmaste ställe, Waterside nere vid Themsen, gick vi och handlade lite inför middagen. Där fanns plötsligt en bukett rosor, 15 st för 5 pund. Nästan Amsterdampris. Nu står dom på köksön och ger färg.
 
 
Då var allt med, vi hör av oss i veckan.
 

Tillbaka i Londonlivet !

Publicerad 2016-10-01 17:30:00 i Allmänt

Senast vi hördes var jag i Gladö och Anne skrev om sin återresa hit. Själv så packade jag färdigt växterna i måndags. En del fix  faktiskt. Kartongerna får inte bli för tunga, växterna som är genomvattnade får inte läcka fukt i katongen, men det gick bra och allt kom med. Olivträdet står ju för sig själv och fuchsian fick stå, höstklippt, i en öppen kartong tillsammans med en afrikansk lilja. På slutet kom också ett antal hårda och fina Aroma äpplen med, väl inslagna i papp.
 
 
På tisdagen skulle flyttbilen komma mellan 8 och 9. Jag behövde lämna Gladö senast kl 11.00 för att lämna hyrbil, checka in och flyga tillbaka hit. Man vet ju heller aldrig med trafiken på Essingeleden. Detta hade jag meddelat flyttfirman för att de inte skulle bli sena. Nå hur tror ni det såg ut kl 09.00 ?  Ingen flyttbil naturligtvis. Telefon till firman som lovade söka rätt på bilen men efter fem minuter kom den. De skyllde på vägjobben i området annars hade de varit i tid. Mellan 8 och 9 betyder alltså 09.00. Och dom är faktiskt den enda transport som haft problem. Till och med flyttbilen från Adam körde klockrent fram. Nåväl packningen gick bra och allt, inklusive jag, kom iväg i tid.
 
 
Efter en bra återresa för mig, med flyg i rätt tid och tåg som gick perfekt, blev det sedan onsdag och vardag igen. Nu var det dags att prova gymet som finns i kvarteret, eller "reservatet" som jag kallar det för. Gymet ingår i hyran för lägenheten och man hämtar en nyckel i Consieret som är öppet dygnet runt. Gymet var kanon, alla tänkbara maskiner och vid den tid jag är där så är det nästan ingen annan där. Jag kör min vanliga crosstrainer och sedan cykel. 
 
 
I torsdags skulle vi få leverans av vår TV box och Bredbandsrouter, jag väntade och väntade men inget kom. Plötsligt fick vi ett mail om att det var levererat till oss eller en granne. Inget meddelande i brevlådan så jag gick till Consieret och kollade. Mycket riktigt så fanns paketet där. Meddelandet hade inte kommit till oss utan kom först går. Consieret är "reservatets" hjärta. Öppet dygnet runt, tar emot paket och annan viktig post som skall kvitteras. Uppenbarligen sköter man också tvätt åt dem som inte tvättar själv eftersom det hänger mängder med inplastade kläder för uthämtning som varit iväg på tvätt. 
 
Den här dagen tog Anne båten hem och jag mötte upp vid Chelsea Harbour som är "grannreservatet". På den korta promenaden hem tog vi en "vätskepaus" på vårt stamställe "Waterside" nere vid Themsen.
 
 
I fredags var det dags för gymet igen. Känns som att formen kommer tillbaka inom ett par veckor. Efter första riktiga städningen i lägenheten tog jag sedan bussen in till city. Jag kommer inte att åka den bussen en fredag em igen. Även om det är en "sightseeingtur" så tar det nog dubbla tiden.
 
Nåväl jag mötte Anne utanför jobbet och vi åt musslor på en restaurnag i närheten. Därefter gick på konsert på Royal Festival Hall vid Waterloo station, 50 år med James Bond. En kavalkad av filmmusiken från alla filmerna, dessutom spelade man lite musik från andra filmer och serier i UK o USA med "crime fighters". London concert orchestra med en manlig o h en kvinnlig sångare som var helt otroliga. Vi gillade det och med tanke på utbudet som finns så blir det många fler tillfällen att botanisera i konsert och musicaldjungeln. Perfekt också att Anne jobbar i det området. 
 
 
 
Nu är det lördag eftermiddag och Anne ligger med en förkylning som förhoppningsvis är över till måndag. Tv'n är igång eftersom jag kom på att man kunde köpa en hederlig antennkabel och få ett hundratal "gratiskanaler" som man i och för sig måste betala licens för. Tyvärr visar man inte Ryder Cup på gratistv men BBC har en fantastisk radiosändning därifrån som gör att man nästan ser det. Dessutom fick jag en banguide i en golftidning jag köpte nyligen som hjälper till. Sedan kör BBC TV också sammandrag som vi kan se.
  
 
Avslutningsvis så är det full fart utanför, helikoptrarna landar och startar på London Heliport på andra sidan Themsen, barnen och hundarna leker i parken, flygplanen glider in mot Heathrow och allt detta utanför vår balkong, som dessutom ligger i söderläge. Jag glömde dubbeldäckarna som kör förbi på gatan utanför parken. Faktiskt också lite engelska regnskurar men nu kommer solen fram igen. Dessutom har Anne hittat en "kompis" som försöker hindra henne från att komma ut ur trapphuset på morgnarna. 
 
 
 Nästa vecka kommer flyttlasset hoppas vi !
 
Vi hörs snart
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela