ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Äntligen kom flyttlasset

Publicerad 2016-10-09 16:41:00 i Allmänt

 
 
I fredags kom då äntligen våra saker. Ett litet flyttlass men så efterlängtat. Nu kan vi börja känna oss hemma på riktigt. Micke hann gå på gymet i vanlig ordning innan bilen anlände vid halv tolv-tiden. Tyvärr kunde inte jag vara hemma och hjälpa till. Det är ju bokslutstider och busy busy för mig hela veckan. 
 
Lite kul namn på gymet eller hur.
 
 
Lördagen hade jag bokat min första klipptid. Ja det var redan dags. Kollade på nätet och valde ett som såg seriöst ut. Blev klippt av en grabb som precis måste fyllt 20 och hade flyttat till London för två månader sen. Jag var lite skeptisk men det gick bra tycker jag. Dock bara klippning den här gången för Micke! !!! skulle hjälpa mig med slingor hemma på söndagen.
 
Efter frissan mötte Micke upp och vi gick vidare till en marknad som ligger i närheten. Tydligen en marknad för mest frukt och grönt men där fanns även fisk och vanligt "marknadskrafs". Men just igår var den lite speciell för man hade stängt av gatan och det fanns lite underhållning, matstånd och barnkarusell mm.
 
Vi hittade det vi var ute efter nämligen musslor till kvällens middag och kött till söndagens gryta. En äkta slakteributik med lång kö ut på gatan.
 
Väl hemma blev det uppackning och vi började med att få iordning kök/vardagsrum. Och nu känns det mycket mer ombonat.  Se själva före och efter.....
 
 
Även balkongen fick en liten start med murgrönan som åkt med hemifrån så nu känns även balkongen "mer Ohlsson".  Från kartonger, plastsäckar och fiberduk till en mysig plats. Det fanns till och med några Aroma äpplen som klarat flytten bra.
 
 
 
 
I morse var det då dags för steg två på frisyren. Dvs hemgjorda slingor. Micke var en riktig fena på att dra upp hårslingor och slutresultatet blev helt ok tycker jag.
 
 
Som sagt, med en bra hemarbetare blir det mesta ok.
 
 
Förutom det som vi skrivit om så har lördag och söndag mest handlat om uppackning och framförallt insortering i skåp och lådor. Nu, söndag kväll, verkar allt vara i ordning. Känns skönt att ha våra saker på plats. Nu blir det säkert lite finjustering närmaste tiden men allt verkar ha fått plats på ett bra sätt. I morgon kommer någon hit och installerar vårt bredband.  Ska bli jätteskönt att få en fungerande uppkoppling. Fram till nu har vi "jobbat" från telefoner och en seg padda. Dagens  bloggbilder har tex tagit ca två timmar att lägga upp. 
 
Nu kör vi vidare en vecka till innan det är dags för Altea med sol, värme, golf och en massa annat gott.
 
Oj !!  Glömde den sista bilden. Efter en lättlunch på vårt närmaste ställe, Waterside nere vid Themsen, gick vi och handlade lite inför middagen. Där fanns plötsligt en bukett rosor, 15 st för 5 pund. Nästan Amsterdampris. Nu står dom på köksön och ger färg.
 
 
Då var allt med, vi hör av oss i veckan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela