ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Bredband, golf och regn.

Publicerad 2016-10-20 12:52:00 i Allmänt

Nu har vi alltså fått vårt bredband. Bara en dag för sent, riktigt bra för att vara här tror vi. Hemma i Gladö hade vi bredband från Telia. Man hämtade en box och lite annat på butiken och åkte hem och kopplade ihop det. Här är det lite annorlunda. I tisdags kom en kille med stor borrmaskin, liten parabol, stege och metervis med kabel. Han borrade ett hål i väggen från vardagsrummet ut till fasaden. Där drog han en kabel upp till taket där han satte upp en liten parabol. Han klättrade som en apa, utan skyddsanordningar, på taken för att fästa kabel och parabol. Efter lite över en timme hade vi ett fungerande bredband med bra täckning i hela lägenheten och på terrassen. Så nu är vi "connectade"  med omvärlden även härifrån Altea. 
 
 
 Efter de första dagarna med kanonväder har det nu ändrat sig lite. Måndagen var fortfarande fin då vi putsade fönstren. Men på natten kom det första regnet,det  gjorde inget eftersom vi då redan haft en fin kväll på vår terrass med grillad entrecote. Tisdagen var också varm men kvav så bredbandsmannen var rejält svettig när han var klar. Efter en bra middag med Tiina och Bernt på grekrestaurang klättrade vi upp från strandpromenaden för andra gången denna dag. Vi hade varit ner på eftermiddagen och kollat in den nya stranden man byggt. Nu är det stenstrand utmed hela strandpromenaden. Blev jättesnyggt, tyvärr har vi inga bilder att visa. Även denna natt kom regnet. Nåväl vi klagar inte eftersom det fortfarande är mellan 23 och 25 gr på dagarna. 
 
 
Som vi berättat tidigare har vi vår nya kompis Biloute på besök mer och mer. Eftersom hans matte och husse är bortresta den här veckan så kommer han mer och mer till oss. Han har någon som ger honom mat och släpper ut honom ibland men vi ser också till att han inte är hungrig och tar in honom när han vill in. I går kväll, onsdag, var det nära att han blev kvar men efter en timme i sängen tyckte han att det var dags att gå hem till sig via terrassen. 
 
I går var också dags för lite golf igen. Väderprognosen lovade regn men vi hade bokat och betalt så det var bara att åka till banan. Vi spelade "lilla" banan den här gången. En par 62 med många korta par 4 och par 3 hål. Kul någon gång ibland. Det var väldigt kvavt men vi klarade oss från regnet. Det började droppa lite smått när vi gick av hål 18 men det blev inte mer, förrän till kvällen. De grillade stora räkorna fick intas med regnet smattrande mot markisen. Men det var fortfarande varmt och skönt. 
 
 
 På tal om golfen så ledde jag ju stort efter första rundan,  jag var sju slag före Anne. Det är jag inte längre! Efter en runda som var upp och ner för oss båda men där Anne spelade mer stabilt än jag så leder jag nu med bara ett slag inför sista rundan. Anne gjorde 6 par och 2 birdies och då räckte inte mina 8 par och 1 birdie eftersom jag havererade totalt på vissa hål. Spännande avslutning i morgon på Alenda utanför Alicante. Där spelar vi med Janne, som vi var ute och käkade med första kvällen. Han har en golfkompis på besök och dom ville gärna bli en fyrboll. 
 
Sedan är det dags för mig att åka till Gladö. Lördag eftermiddag landar jag på Arlanda och åker hem för att "vinterstänga" hus och trädgård. Då har två "bankisar" kommit ner hit med det plan jag åker hem med. Det är Christine och Anne som ska avlösa mig här fram till onsdag då Anne kommer hem till London igen. Själv har jag redan kommit dit på tisdagen. 
 
 
 Jag hoppas att jag kan få återkomma med hur jag vinner golfen på Alenda i morgon, efter en jämn kamp. Det är en bana vi spelade mycket med Tiina och Bernt för länge sedan när dom var medlemmar där. Jag har några bra rundor där så jag går ut med positiva vibbar. Men som alltid, man vet aldrig vad som händer. Om inte förr så kommer det säkert något inlägg från Gladö med hösteldningen och även härifrån om vad dom har för sig när jag åkt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela