ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Första golfrundan !

Publicerad 2016-10-11 21:01:00 i Allmänt

Dags för första golfrundan i UK. Vid mitt besök på Mitcham golfclub för en månad sedan träffade jag the captain of the golfclub, som erbjöd sig att spela en runda med mig och visa och berätta om banan. När vi nu fått hit våra klubbor tyckte jag att det var dags. I går, måndag, ringde jag till Jon Parks och frågade om det var läge för spel. Han var helt med på noterna och fixade en tid i dag. enligt väderprognosen var det en bra dag att spela. Avresa i förmiddags kl 10.31 från Imperial Wharf med London Overground.
 
 
 
Eftersom vi inte har någon bil så var det tåget som gällde för att komma till klubben. Självklart så var det inte så enkelt som tidtabellen visade, bolaget strejkar vilket gör att man ställer in en hel del tåg och det blir fullt på alla andra. Nåväl jag åkte i tid och kom till klubben en timme innan starttiden. Från tågfönstret kan man då se puttinggreenen eftersom det är ca 50 m promenad från stationen till klubbhuset. 
 
 
En gammal engelsk klubb, mycket enkel men charmig. Inte alls som den klubb där jag var medlem i Adam. Det var mysigt och vänskapligt där och här i Mitcham är det också mysigt och vänskapligt men på ett mer "avskalat" sätt. Det blev en riktigt trevlig treboll där Jon visade runt och berättade om hålen. En gammal trång och trixig bana där man har chansen till något bra hela tiden men också där det kan kosta en del. Vi hade en jättetrevlig runda i fint väder, kortärmat hela tiden. Dessutom spelade jag hyfsat bra golf och gjorde 32 poäng som kunde varit mer med lite bättre puttning. Ok med tanke på att man inte spelat sedan 26 juli och dessutom bar vinterbagen med inte fullt antal klubbor. Jag blir med största sannolikhet medlem här det första året. 
 
Som jag skrev är det en klubb som har anor från 1800 talet och det märktes när man kom in i omklädningsrummet. Gammal hederlig engelsk inredning som säkert funnits där sedan 30 talet då klubbhuset byggdes om efter en brand. Det var en provisorisk byggnad som alltså fortfarande står där.
 
 
 
Hemresan blev en "disaster". När jag kom ner till stationen efter en cider med Jon så missade jag tåget med ca 15 sekunder. Nästa tåg var inställt pga strejken och jag gick därför tillbaka till klubben och puttade lite. Nästa tåg var 15 min försenat men kom i alla fall. Det slutade med att jag ändå kom hem efter 8 timmar, alltså inte åtta timmars hemresa utan totalt åtta timmar för hela dagen. Nu åkte jag i god tid i morse så där gick en timme extra och så var det en stund efter rundan då Jon bjöd på en öl. Rundan gick på 3.30 tim så den kan man inte skylla på. Så kan det vara när man har otur med tågen. 
 
Nu blir det i alla fall middag efter en väl genomförd dag, Anne på jobbet och jag på banan. Vi hörs kanske inte innan vi åker till Altea på lördag. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela