ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Mer än halva tiden i Altea har gått.

Publicerad 2017-04-20 19:08:00 i Allmänt

I senast inlägget skrev Anne att hon förberedde vår grillning. Det blev helt perfekt. En underbar kväll ute på terrassen med en god köttbit från Carrefour stormarknad.

Tisdag Golf Alenda.  Solig dag med lite vind. Skitspel, lång speltid. Vi spelade med två trevliga killar från Schweiz. Trösten i det hela var att jag krossade Anne och inte bara tog igen resultatet från första rundan utan gick ifrån och leder nu med sex slag inför sista rundan. Enda bilden vi lyckades ta med var på en liten fågel som vi sett i alla år.

 

 När vi kom hem var det dusch och ombyte och promenad upp i gamla stan och pizza middag på vårt favoritställe El Castell på det vi kallar för ”Apelsintorget”, dom har Alteas bästa pizzor.  På väg hem passerade vi ett ställe där det blommar amaryllisar för fullt varje år den här tiden, så också i år
 
 

När vi så kom hem från middagen så kom ”vår” katt Biloute med oss in. När vi kom upp till vår våning så satte han sig utanför vår dörr istället för att gå in i kattluckan till sin egen familj. Efter att han fått en liten skinkskiva så gick han hem igen.   När Biloute gått hem tog vi en kaffe på terrassen, härlig temperatur fortfarande, klockan kanske inte var mer än 22.00 men det är ändå ”bara” april och det var runt 18 gr.

 

Onsdagen blev en fixardag.  Passade utmärkt eftersom det var en gråmulen dag med ganska tuffa vindar. Vi gjorde klart vår deklaration här i Spanien. Vilket sköts av vårt servicekontor. Vi deklarerar i fyra länder i år. Vi var i Nederländerna tre månader, vi jobbade i Sverige under sommaren, vi var i UK från september och vi måste deklarera i Spanien.  Vi hann också med ett besök nere på strandpromenaden där vågorna slog in å det värsta.

 

Dagen innefattade också ett besök på golfbutiken där jag provade ut nya Ping klubbor. Hur konstigt det än låter så slog jag de bästa svingarna någonsin när jag stod på mattan framför simulatorbilden. Pro´n sa att det var en av de lättaste utprovningarna han gjort.  Det måste ju vara rättvist!  Anne hämtade ut sina nya Ping klubbor häromdagen.

 
Vi var inte klara där utan åkte vidare till ett köpcenter i Ondara. Det blev några tapas till att börja med. Klockan var 14.30 och det kurrade rejält i magen. Efter lite shopping åkte vi tillbaka hem. Mulet och lite småkallt, 15 gr, men ändå ok. Självklart så kom Bilouten med oss in genom porten igen. Väl inne i lägenheten, efter en skinkskiva, la han sig att sova i en av våra fåtöljer ett par timmar.  Kvällens middag blev en grillning igen, kyckling på spett.  Vi satt inne och åt men det är mysigt ändå.  
 
 
I dag torsdag så kom självklart vår kompis Biloute in igen, den här gången la han sig att sova i fåtöljen redan på förmiddagen. Vi lät honom vara och lämnade terrassdörren öppen när vi gick kl 11.00. Enligt hans matte kom han inte hem förrän 15.30. Sedan var det golf med Tiina och Bernt.  En runda som började i solsken men med hård blåst. Efterhand blev det mer och mer moln medan vinden bestod och nästan ökade. Som tidigare den här veckan så var det inget skönspel från någon av oss. När vi till slut var klara, helt genomblåsta, hade jag efter halva rundan tappat hela min ledning men lyckades till slut vinna över tre rundor med två slag. Konstigt att vi spelar tre rundor, riktigt dåliga scorer till och från och ändå skiljer bara två slag efter tre rundor. Som det brukar vara mellan oss ändå. Bilden visar fyra helt urblåsta / genomblåsta spelare.
 
 

På väg hem från banan stannade vi till vid ”kinesen” och köpte med oss lite mat. När man inte kan sitta ute och äta kan man lika gärna köra lite rejält. Ugnen är på och snart ska maten in. Ska bli gott när det kurrar i magen efter bara en macka på banan.  I morgon är det ”mellandag” inget speciellt inplanerat förutom en middag ute med Tiina och Bernt. På lördag kommer våra grannar, Biloute familjen, till oss på middag. Vi hoppas vi kan sitta ute.  Men det återkommer vi om. Kanske innan vi åker hem på eller då vi kommet hem till London på söndag eftermiddag. 

Nästa helg åker vi till Gladö men det kommer vi definitivt att återkomma till. Vore bra om någon kunde se till att det är lite bra väder och inget nytt återfall med snö och minusgrader.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela