ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Sista dagen på påskhelgen

Publicerad 2017-04-17 19:15:28 i Allmänt

 

Idag är det annadag påsk och för det flesta börjar jobbet igen imorgon. Men inte för oss – för vi har semester hela veckan ut!!!!

Dagarna har sprungit iväg sen vi landade i torsdags kväll. Åter igen en kort flygresa, bara två timmar och fem minuter.
Och sen flöt det lika smidigt som vanligt med att få ut bilen från långtidsparkeringen, och 45 minuter senare kunde vi stoppa nyckeln i lägenhetsdörren. Och gissa vem som smet in genom porten tillsammans med oss? Jo grannens lilla Biloute såklart.

Han var mer kelen än nånsin och en halv skinkbit senare hoppade han dessutom upp i sängen hos Micke. Nu låg han bara kvar ett par minuter innan han via terrassen gick hem till sig. Hans matte är och hälsar på sina föräldrar i Belgien och husse jobbar sent så det är klart att han blev glad över lite sällskap.

 

Följade dagar har han kommit och gått som han velat. Inget mer besök i sängen dock men han ligger väldigt gärna och sover i våra fåtöljer.

De första dagarna av ledigheten har försvunnit i en rasande takt. Och som alltid måste ju terrassen städas innan man kan börja njuta av att sitta där. Mickes favoritjobb för det blir alltid så fint när det är fixat.

 

Sen måste man ju handla frukostmat och den här gången också lite sill till långfredagens påskmiddag på terrassen. Inte nåt speciellt men lite sill och ägghalvor med hemgjord skagen och lite rökt lax. Till det så klart en liten simmigt iskall Skåne att önska varandra Glad Påsk i.

Långfredag kväll (efter sillmiddagen alltså) hade vi bokat möte på torget med kollegor till mig som köpte lägenhet här för ett par år sen. (Ett par där bägge jobbar i banken alltså.) Det var processionskväll där man bär omkring på Jesus på korset och Jesus i en glaskista och ytterligare några varianter. Man vandrar i långsam takt runt stan innan man kommer upp till kyrkan. Allt till dyster musik från den medföljande orkestern. Och vi satt alltså med varsin GT på ”första parkett” , förutom Micke som hade sin kaffe och brandy, och såg dem anlända till kyrkan.

Nu har vi sett det så många gånger så den här gången tog vi inte ens några bilder. Men det här med processioner är en väldigt viktig del av påsktraditionen i Spanien.

Påskafton blev det släktträff. Tiinas och Bernts hela familj är här samtidigt och därför blev det en gemensam sen lunch på Placitan (baren precis nedanför Tiina och Bernt).
Det blev lite blandade tapas och till barnen hade vi tagit med några små påskpresenter. Vi vågade inte köpa godisägg med tanke på att vi inte vet om de äter godis eller inte.

 
 

Söndag var det dags för veckans första golfrunda (av tre totalt) och jag fick testspela mina nya klubbor som jag hade köpt på lördagen. PING-klubbor. Tyckte jag var värd att byta ut mina gamla klubbor mot lite modernare och lite mer lättspelade. Jag har dessutom PING-klubbor även ”hemma” så det är skönt att få spela med liknande modeller ”i alla länder” (ha ha – det låter det......)

Nu blev det inte nåt spel ”på rosa moln” som jag hade hoppats med de nya klubborna. Men sista nio spelade jag riktigt bra och kunde gå i mål med fem slag färre än Micke.

På vägen hem från banan stannade vi till på Carrefour och köpte med oss Sushi till middag vilken intogs på terrassen såklart (ja vi har riktigt härligt väder med ca 18-20 grader även en bra bit in på kvällen) så det är inga problem att sitta ute.

Och sen blev det återigen ett besök till torget och en GT och naturligtvis kaffe och brandy för M icke. Den här gången tillsammans med Niclas och Jocke och Scott och Elliott. Grabbarna blev såklart lite trötta efter ett tag men de var tappra och höll ut i myllret av alla människor.

 

Ja och så idag då – annandag påsk. Vaknade åter till en vacker morgon. Vi hade (som vanligt) en skön frukost ute och sen satt jag och ”pressade” ett tag i solen medan Micke skötte sina ”hemarbetarsysslor”.  Han har verkligen gått helhjärtat in för att sköta hemmet – ingen semester för honom inte..... Och sen var vi till Albir och och en lätt lunch innan vi åkte och köpte lite kött till kvällens grillning.

Och där är vi nu – jag ska börja förbereda en liten ”tomat-paprika-lök-salsa” och ett kryddsmör som tillbehör till entrecoten som sen ska hamna på grillen. Ska bli mysigt att inleda grillsäsongen i härligt väder och sitta ute och äta. Vi har med bestörtning följt det tragiska väderläget i Sverige. En helg som även många hemma i Sverige också har laddat för grillning.

Imorgon blir det golf igen. Då hoppas jag mina nya klubbor är mer ”inkörda” så jag inte tappar min ledning över Micke. Å andra sidan kommer han förmodligen inte att spela så dåligt en dag till så det blir säkert tight. 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-04-21 22:14:21

Snygga glajjor! 😎

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela