ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Tillbaka i gruvan

Publicerad 2017-04-26 17:02:00 i Allmänt

10 dagars ledighet i sol och värme (ett väder som i och för sig försämrades i slutet) försvinner i ett nafs. Det är väl som man säger att tiden går fort när man har roligt.

Och även om vädret blev lite sämre (mer moln men framför allt väldigt blåsigt och även kallare) så kunde vi avsluta söndagens sista timmar i lägenheten med att njuta av solen på terrassen. Ett sista litet ”pressande” för att få den sista touchen på solbrännan innan vi var tvungna att åka till flygplatsen.

 
Vad vi också hann med den här gången (verkligen på tiden efter att ha haft lägenheten i mer än åtta år) var att bjuda in våra grannar på en enkel middag. Dels hade de hjälpt oss under den stora stormen i januari med att åka till servicekontoret och hämta våra nycklar. Detta för att kolla om även vi (som de själva och några andra grannar) hade drabbats av läckage från taket. Vilket vi tack och lov inte hade gjort! Dels ”delar vi ju katt” med dem när vi är nere. Så helt plötsligt har vi fått mycket mer kontakt med varandra. Som vanligt, när vi åkt hem, så kommer det bilder där han sitter utanför vår dörr och vill komma in, den här gången jamade han tydligen också innan han gjorde sig fin för att få komma in. Får väl bli nästa gång.
 
 
Vi bjöd på lite enkel grillmat – grillade gambas på spett och även spett med kyckling – vilka vi tyvärr tvingades äta inne. Det var en alldeles för kylig kväll för att kunna sitta på terrassen. Efter en trevlig kväll vet vi nu lite mer om våra grannar och om övriga boende i kvarteret.

Resan hem gick lika smidigt (ta i trä) som de flesta resorna vi gjort med Easyjet. Ett lågprisbolag som levererar kan man alltså säga. De är snabba på att boarda alla passagerare och kommer iväg i tid. Och bara dryga två timmars flygtid är ju rena drömmen!

Väl nere på marken på Gatwick hade vi också tur. Vi slapp för ovanlighetens skull gå flera kilometer i gångarna innan passkontrollen, och sen kom tåget vi skulle åka med också inom fem minuter så vi kunde kliva in i lägenheten strax efter halv sju.

Och apropå tåget – jisses vilken skillnad i naturen vi såg från tågfönstret. Jätte-somrigt i alla träd hade det hunnit bli. Syrenerna och kastanjerna blommar för fullt! För att inte tala om ”Bluebells”, påminner lite om pärlhyacinter men större. Stora blåa områden.

”Våra vänner” i consierget hade skött sina åtaganden bra och sett till att växterna på balkongen hade fått vatten medan vi var borta. Snart blommar både fuchsian och hortensian. Vi väntar fortfarande på knoppar i afrikanska liljorna men de kommer nog. Som tack för hjälpen lämnade Micke in lite godis från tax-free-butiken när han hämtade ut nyckeln.

Som sagt i början så är Anne tillbaka i gruvan igen. Promenad till bussen på morgnarna om det inte regnar. För mig  (Micke) var det som vanligt, tvätt, strykning, disk, städ och annat fix. Men jag var åter på gymet i måndags, ett lite lugnare pass eftersom jag inte tränat på två veckor pga en ihärdig förkylning och sedan ”hälsokuren” i Spanien. I går tisdag var det golf igen. Åter i vardagen med gubbarna så var det lite svårt i början av rundan innan jag hittade tillbaka med mina klubbor jag har här. Ingen kanonrunda men helt ok med 32 poäng med ett antal missade kortputtar. I dag, onsdag, var det dags för gymet igen, lite mer tryck med helt ok resultat. Lite slak i benen dock nu i eftermiddag.

Vädret har inte varit helt ok här heller. Precis som i Sverige har det blivit kallare även om solen fortfarande är varm. Vi kunde trots allt sitta ute en stund på balkongen när vi kom hem i söndagskväll och detsamma gällde även i går kväll då solen låg på. Golfrundan i går spelades också i ok väder mad växlande sol och moln och en lite kylig vind. Så fort solen försvinner in i molnen blir det kallt. Det är 4 till 5 grader på morgnarna och inte mer än 10 till 12 på dagarna. I skuggan alltså.

På fredag kväll åker vi till Gladö igen. Anne har ledig dag på måndag så det kostar inga semester dagar, för någon av oss :). Vi planerade resan sedan länge tillbaka innan vi visste att vi skulle hem för en månad sedan. Det är dags för lite småfix i trädgården igen inför sommaren. Alltid skönt att komma hem och kolla läget, ställa om timers, byta lampor mm mm. Jag har en jättelång lista på saker som ska fixas och kollas inför sommaren. Bland annat ska uteduschen sättas upp så den går att använda så fort vi kommer hem i sommar.

Vi hörs väl från Gladö nästa gång antar jag.

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela