ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Allting går emot oss !

Publicerad 2017-08-12 20:00:00 i Allmänt

Vad rubriken åsyftar kommer att visa sig längre fram i berättelsen. Det är alltså jag, Micke, som skriver i dag. I torsdags hade jag ett bra och ”light” gympass. Det gäller att komma igång igen efter ledigheter och skador. Nästa vecka ökar jag intensiteten lite och hoppas på det bästa. Efter lunch åkte jag till Fulham Broadway för att göra några inköp och lite annat.  Vi hade tänkt oss Raclette till fredagskvällen och så ville jag kolla möjligheten att köpa biljetter till en Chelseamatch lite längre fram. Dessutom hade Anne, lakritsfantasten, beställt blåbärslakrits från stället där vi köper racletteost. Hur gick det?  ja vad tror ni efter att ha läst rubriken.

 
Racletteosten säljs bara på vintern och blåbärslakritsen var självklart det enda som var slut på den hyllan. Biljetter till Chelsea? Ha ha ha! De flesta matcherna blir utsålda och då måste man vara medlem för att kunna köpa biljett innan de tar slut. Det kostar 26 pund att bli medlem och de billigaste biljetterna kostar sedan över 100 pund. Jag avstod så klart, det är inte värt de pengarna att se en fotbollsmatch även om det är Premier Leauge toppklass. Det finns ju andra lag på nära håll som inte kostar lika mycket, Fulham i andraligan coh Tottenham som spelar på Wembley.
 
 
Det märktes på anläggningen att premiären är i antågande. Massor av Chelseaklädda anställda som rörde sig på området. Självklart genomgång av väska och ryggsäck i säkerhetskontrollen även om det inte är match. Restauranger och barer hade öppnat. De har också en vägg med foton och info om Chelseas stora spelare. När jag såg några av dem kom gamla goda Tipsextra fram i minnet. De här tre var ofta på TV i Sverige på den tiden.
 
 

Lite besviken, trots, allt gick jag hela vägen hem. Jag stannade till hos ”sulmannen” som gjorde mina perfekta iläggssulor för en tid sedan. När jag står upp har jag nu två i stort sett lika långa ben. Jag ville kolla om jag kunde göra ett par till. Det blev också en vätskepaus på The Rose innan jag gick sista biten hem.

 

I går, fredag, var det som vanligt golf för mig. Vi gick ut kl 08.00 och det var höstlikt svalt i luften och daggvått i gräset. Banan är hyfsat grön igen efter regnen som varit. Förra rundan spelade jag bra första nio, som är lättare, och havererade på sista nio. I går var det tvärtom, sämre och sämre på första nio men riktigt ok på sista nio. Bättre trots allt att ha med sig ett bra spel sista nio när man åker hem.  Efter ett par hål började dessutom solen värma och det var en fantastiskt fin runda.

Efter rundan och en kort sittning och en kopp te med gubbarna åkte jag till IKEA i Croydon som ligger hyfsat nära golfklubben. Jag köpte lite servetter, kökshanddukar, sill, en sänglampa mm. Självklart blev det också en snabblunch bestående av en large hotdog och en läsk. Väl hemma var det sedvanlig fredagseftermiddag med städ och fix. Middagen var en riktig Ohlssonsk fredagsmiddag. Falukorv i ugn med kål!!

När det blev lördag, alltså i dag så var fortfarande en del saker emot oss. Efter frukost åkte vi till vår träningsrange och golfbutik för att hämta de golfskor som Anne beställde förra helgen. Som tur var så öppnade hon paketet i butiken och kunde konstatera att skorna som kommit var minst tre storlekar för stora! Det blev således en ny beställning. Dock fick jag själv med mig en ny pike tröja och nya golfhandskar. Vi hade alltså med oss något hem i alla fall.

När vi åkt dit tidigare har vi sett en stormarknad på vägen som vi sagt att vi måste stanna vid någon gång. Vi gjorde det den här gången eftersom vi behövde handla lite mer inför helgen. Det var verkligen en ”stormarknad” men inte alls så fräsch som vår egen Sainsbury. Vi fick tag i det vi behövde, i stort sett, men det är inte ett ställe vi återkommer till.

Efter uppackningen hemma tog vi en promenad till vår nya favoritpub The Rose som ligger en bit upp mot Fulham Broadway och således ganska nära Chelseas arena Stamford Bridge. Vad vi inte tänkt på var att det just i dag var ligapremiär för Chelsea och därmed fullt på alla pubar på flera miles omkrets. Vi hade tur som kom i tid och fick plats på pubens utegård. Redan då fullt med Chelseafans och fler blev det ju längre tiden gick. Till slut var det fullt och dom fick inte släppa in fler. Ordningsvakter i alla dörrar som det är vid varje match. Vii fick i alla fall en riktigt god lunch med ugnsbakad camenbert, hummus med bröd och pommes på sötpotatis.

 

Stamford Bridge tar 42 500 åskådare, utsålt i dag, och jag kan tänka mig att ungefär hälften av dem vill gå på en pub i ”närområdet” innan matchen. Det betyder att kanske 20 000 fans ska gå på en pub timmarna innan match. För att inte tala om alla bussarna som kommer med folk och som skall parkera i ”närområdet”. Som vi skrivit förr så är det dock härlig stämning och inte tillstymmelse till bråk. Dock har flera pubar skyltar ute om att dom bara tar emot ”homefans”. När vi gick tillbaka hemåt, mot strömmen, mötte vi mängder av Chelseafans som varit på pubarna mellan arenan och där vi bor.

Väl hemma blev det en skön eftermiddag, växlande moln och sol ute som ger en skön känsla. Lite golf på TV och en del småfix. Jag fixade mina klubbor inför morgondagens spel. Vi ska spela på Mitcham i morgon strax efter 13.00. Första gången Anne spelar 18 hål på banan. Kan hon bara behålla sina fina slag från Villaitana för några veckor sedan och slagen på rangen förra helgen så kommer jag inte att ha en chans. Tyvärr är det ofta så i England och även på Mitcham att damerna har samma teeplacering som herrarna och ibland även bakom. Jag misstänker att damerna här har högre handicap än herrarna eftersom deras bana oftast är svårare än herrarnas. Vi får väl se hur det går i morgon.

 

Jag glömde en sak. På vår promenad hem från puben tog vi en omväg via Kings Road och ner på den gata där vår buss C3 åker. Där finns en del inredningsbutiker och några av dem är skandinaviska. En del lite väl exklusiva. Utanför en av dem hittade vi en rolig trälåda som passar på vår köksö. Vi behövde samla upp alla småsaker som bara låg och skräpade där. Dessutom hade den texten Chelsea, Stamford Bridge och vår postkod SW6. Troligen utställd bara för att Chelsea spelar hemma i dag och att många fans passerar förbi butiken på väg till arenan.

 

Nästa gång får ni veta hur det gick i golfen, om jag lyckades hålla Anne bakom mig på min hemmabana eller om jag blev förnedrad, som vanligt.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela