ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Ännu en vecka och en helg.

Publicerad 2017-08-21 21:09:00 i Allmänt

 
Förra veckan var en helt ”vanlig” vecka för oss här. Jag fixade till lite bland växterna på balkongen igen. Bland annat var det dags att ta in stora murgrönan i duschen för lustvätt. Lössen kommer så fort man tittar bort. Lite fix även med pelargonerna och fuchsian. Fuchsian måste dessutom klippas ner, den var klen innan vi var på semester och orkar definitivt inte komma tillbaka nu. Men det är ju snart precis ett år sedan vi kom hit och då var den nerklippt.
 
 

Nu börjar det också bli dags att ha lite fina blommor inne. Den här gången hade jag fått till det i torsdags genom att köpa en bukett Ahlströmeria, som fortfarande är lika fina i dag måndag. Fick också med en bild av hur det var i fredags när jag kom hem efter min golf. Som vanligt golf i fint väder men den här gången kom regnet när jag körde ut bilen från golfklubben. Riktigt ruskväder som bilden visar.

 
Till helgen hade vi planerat en ny golfrunda på Mitcham. Vi hade bokat söndag vid lunchtid. Anne hade också bokat frissan på lördagsförmiddagen. Klart det strulade, frisersalongen ändrade hennes tid till söndag förmiddag och jag kunde, tack vare klubbens välvilja boka om till lördag och en tid som egentligen inte var bokningsbar när jag kollade. Bra att vara en ”känd” medlem, ”the swedish member”.

Golfen hade vi lika gärna kunnat avstå, bra väder dock lite blåsigt, men både jag och Anne spelade vår sämsta golf. Jag som trodde att jag var på gång igen. Anne hade dock ett antal mycket bra slag, efter den tragiska inledningen på de första hålen. Hon lyckades återigen visa för några gubbar i bollen framför att hon kan spela golf. På hål 12 hade hon ett ganska långt inspel med en träddunge mitt framför sig och gubbarna var precis på väg att passera greenen för att gå vidare. Jag skojade och sa att hon skulle slå en liten draw (skruv från höger till vänster), runt träddungen och in på green. Klart hon gjorde det samtidigt som gubbarna gick förbi bakom greenen. Uppskattande gester från gubbarna blev det till svar. Det var dessutom ett ganska långt slag med en spoon. 

 
Även om det var en mysig runda så slutade den med bara 22 poäng för mig, sämsta hittills, och 25 för Anne. Vi passade dock på att registrera våra rundor för nya handicap i Sverige. Anne 14,4 och jag 14,0. För tio år sedan var vi singelhandikappare båda två. Åldern tar ut sin rätt. Kul också att Anne var så besviken men att hon ändå vunnit både poängbogeyn och nettospelet. Jag spelar ju på mitt engelska handicap 10!!!

Söndagen blev en dag som den brukar bli när vi inte har något speciellt inplanerat. Vi tog oss upp till Kings Road den här gången och en sen publunch / middag på ett ställe vi inte varit på förr. Den sena eftermiddagen, precis som lördagen, blev framför TV´n och Solheim Cup där Europas damer tyvärr förlorade trots mycket bra spel. Höll på att glömma Annes frissabesök på morgonen, hon var så irriterad och missnöjd, nästan tre timmar med en ”nybörjare”. Även om jag tycker resultatet blev ok så var det uppenbarligen en amatörmässig hantering. Bilden är tagen på pubens gård där vi satt och åt i en varm sol som ibland skymdes av molnen.

 
Förutom att titta på golf på eftermiddagen passade Anne på att baka ”fröknäckebröd”. Ett nyttigt bröd med ”typ hundra” olika fröer. Självklart blev det också en ”Pimms” till det. Hon måste ju testa lite drinks innan våra besökare kommer nästa helg. Anne F och Christine W som kommer på lördag.
 
 
I dag, måndag, blev det vardag igen. Känns länge sedan nu som vi var i Gladö och Altea. Det måste ju få vara så också ibland. Jag var på gymet igen, känns ok även om jag inte kör för fullt ännu. Kände för övrigt i lördags att jag inte kan spela golf två dagar i rad. Inga bortförklaringar utan fakta.

I dag när Anne kom hem med båten, till Chelsea Harbour, så låg det en annorlunda ”fågel” vid piren. Det var Drottning Elisabeths slup ”Gloriana” som hade lagt till. En båt som förärades drottningen när hon varit regent i 60 år, 2012. Det är tydligen så att den bara kan transporteras upp och ner i Themsen genom att man ror den. Det är arton roddare och kanske var det så att man hade tagit en fikapaus på väg in mot city. 

 
När Anne i dag passerade Big Ben så var det sista dagen på fyra år som klockspelet var igång. Hela tornet ska renoveras till en enorm kostnad. Det har varit mycket åsikter kring detta och framförallt att man ska kunna köra klockspelet manuellt under tiden som renoveringen pågår. På de bilder vi sett på TV så behövs nog renoveringen. Men det är ju synd att klockringningen inte får fortsätta.
 

I morgon ska jag inte spela min vanliga golf på Mitcham. Här i England är det vanligt med sk ”societys”. Det är lokala ”golfklubbar” som är en sammanslutning som träffas och spelar olika banor. Jag har gått med i en som heter ”Clapham society” och som har sin bas på Mitcham GC. I morgon ska vi spela på Walton Heath, en av de bättre och finare klubbarna i området. Banan öppnades 1904 då legendaren Harry Vardon spelade match mot några, i mina ögon, mindre kända spelare. Ryder Cup spelades där 1981, länge sedan men ändå, och man har haft ett otal andra stora tävlingar. Ska bli kul och jag återkommer med hur illa det gick.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela