ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Så kom regnet till slut !

Publicerad 2017-08-09 20:43:00 i Allmänt

Väderprognoserna hotade först med regn regn redan i går men som tur var så blev det inte så. Jag hade ju min golfrunda att klara av. Det såg lite mörkt ut på förmiddagen men det ljusnade och stundtals hade vi sol. Mot kvällen mörknade det dock på igen och det blev ganska svalt med Londonmått mätt. I morse, onsdag, vaknade vi till en mulen himmel. Anne gjorde ett kollage från båten på det mulna men ändå rätt hyfsade vädret.

 
Det gick dock bara några minuter innan regnet kom som sedan har stannat kvar hela dagen. Mellan varven har det varit riktigt ösregn.
 
 
I dag var det dags för ”kundvagnen” (alltså bilen) att åka till besiktning, som här heter ”MOT”. Precis som i Holland görs detta på en licenserad verkstad. Passar utmärkt då man kan passa på att serva bilen samtidigt. Alltså åkte jag iväg i morse, i regnet, och lämnade in bilen. Verkstaden var en ”KwikFit”, alltså samma kedja vi nyttjade i Amsterdam. Promenaden tillbaka tog en halvtimme, som jag misstänkte, och gick samma väg som vi åker bil annars. Iklädd regnjacka och med paraply gick det ganska bra. Blev nog mer blöt inifrån än utifrån trots det ihärdiga regnet.
 
 

Notera puben med den härliga reklamskylten om ”Dirty Burgers and Fat Pizzas”. Längst upp i kollaget är något jag upptäckte i dag. Det är en tomt vid floden och Wandsworth Bridge. När vi kom var det en bilauktionsfirma, det blev sedan parkering och nu är det tydligen en konstgjord sandstrand med tillhörande servering. Ligger helt tokigt vid stora bron med all trafik och ingen kontakt med floden, men ändå ganska charmigt initiativ. Förmodligen därifrån vi hört musik några helger.

Väl hemma igen var det dags för en elektriker/köksfläktsexpert att komma för att kolla vår köksfläkt. En av lamporna har gått sönder fem gånger på 10 månader. Han konstaterade att det förmodligen är fel på hållaren och att lampan går när det kommer tillräckligt mycket ånga.  

Åter till ”kundvagnen” när jag bokade sa dom att om jag lämnade in den vid 10 tiden skulle den säkert vara klar vid 15. Jag gjorde mig i ordning för att hämta men hörde inget från verkstaden. Efter 15 ringde jag och fick beskedet att servicen var klar men inte besiktningen. Jag kunde hämta den 16.30. Dessutom berättade man att däcken var dåliga och att två av dem nog behövde bytas. Typiskt tydligen eftersom Annes arbetskamrater berättat för henne att dom alltid försöker köra med att däcken behöver bytas. Nu var det inga problem med våra däck eftersom dom gick igenom besiktningen så det blev inget byte.

När jag skulle gå och hämta bilen regnade det så mycket så jag tog bussen första biten och över floden. Därifrån gick jag iklädd regnbyxor, regnjacka och med paraply. Bilen stod och väntade och nu är den i garaget hemma igen.

 
Regnet fortsatte så det blev inte något utesittande på balkongen i eftermiddag/kväll. Istället utnyttjade jag tillfället och förde över dokument och bilder från vår gamla pc till den nya. Utvecklingen går framåt rejält. Den nya är mindre, tunnare och väger hälften. Men å andra sidan har vi haft den gamla ett antal år.
 
 
Just nu är klockan strax 20 lokal tid och det regnar fortfarande. På TV pågår friidrotts VM från London och det ser tyvärr ut som det regnar mer i nordöstra London än här i sydväst just nu. Nu hoppas vi att prognoserna stämmer om att det ska bli bättre redan i morgon och framöver. Här vet vi ju att sommaren kan fortsätta en bit in i september. När vi kom hit förra året var det ju 30 gr första två veckorna i september.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela