ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Nu kommer vintern även i London.

Publicerad 2017-12-11 19:05:00 i Allmänt

I går, söndag, åkte vi hem från Altea. Det strulade rejält tyckte vi men när vi kommit hem insåg vi att vi nog trots allt haft en del tur. Vi visste att det skulle bli dåligt väder med snö men kanske inte hur illa. Planet var försenat redan från Gatwick och piloten berättade att det varit kaos i flyget runt London. Snöfall och starka vindar. Dessutom hade Birmingham (Englands näst största stad) tvingats stänga flygplatsen ett par timmar vilket tydligen ökade trycket på Londonflygplatserna. Dessutom verkade Heathrow, även enligt svenska tidningar, ha drabbats hårt. Skönt att vi skulle till Gatwick alltså. Jag har kollat på min ”nördapp” och sett att det fortfarande i dag är stora förseningar på inkommande flyg till Heathrow.

Nåväl, vi kom iväg ca 45 min sent efter lite dribblande med slot tider. Lång flygtid, över 2.30 tim och skakigt i stort sett hela vägen men ändå helt ok. Vi hade inget bagage och passkontrollen gick fort så vi var på tåget kort efter landning, med Londonmått mätt. Från, det som vanligt, helt fullsatta tåget kunde vi se att det snöat rejält. Bilar och uthus hade centimetertjocka lager med snö och på de stora gräsytorna vet det helt vitt. Det har vi inte sett under hela förra vintern. När vi kom hem till ”reservatet” så var det fortfarande lite vitt på gräset i parken och även bland växterna inne i kvarteret.

 

När vi kommit i ordning hemma i lägenheten unnade vi oss lite ”mulled wine” som är engelsmännens svar på vår glögg och tyskarnas Glüwein. Inte lika sött som glögg. Vi hade köpt kanelstång och hela kryddnejlikor att ha i. Ett uns av råsocker var inte heller fel. Till den varma drycken hade vi Annes pepparkakor med ädelost på. Mumsigt när det var lite utkylt i lägenheten.

Oj vilket gammalt ord som kom fram, ”uns”, ja ja det kommer fram en hel del gamla ord och uttryck nu för tiden. Förmodligen är vi gamla nog för att börja komma ihåg de gamla orden som inte används längre.

När vi kom hem märkte jag att någon varit inne i lägenheten. Det var min duschhandduk som inte hängde som den gjorde när jag lämnade i onsdags. Jag förstod ganska direkt att man varit inne och fixat en del saker som vi begärt. Bland annat skulle duschens glasdörr justeras. Det viktigaste var dock att man fixat den stora balkongdörren och ett sovrumsfönster. Jag har i dag påtalat för förvaltaren att vi ska underrättas om att dom går in och fixar något. Trots allt hade man gjort ett bra jobb.

I dag, måndag, vaknade vi till ett riktigt ruskväder. Anne har aldrig gått till båten i så dåligt väder. Ösregn, kraftig blåst och rekordmycket vatten i floden. På dagen kom det också en hel del snö i regnet men inget som lade sig på marken. Nu, 16.00, har det börjat klarna upp och det ska bli kallt i natt och i morgon. Prognosen säger 3 minusgrader i morgon bitti / förmiddag. Bilderna på himlen talar sitt tydliga språk. Fiberduken har räddat växterna och ska få fortsätta att göra det. Både pelargonerna och fuchsian blommar under duken.

 

När stora balkongdörren var fixad kunde jag nu dra ut el till vår julslinga till olivträdet genom den lilla balkongdörren eftersom den inte ska öppnas och stängas mer. Nu är det färdigt på balkongen och inne har hyacinterna blommat upp när vi varit borta. I dag blev det också en bukett liljor till köksön.

 

En sådan här dag är det skönt att kunna ta hissen ner till garaget och ta bilen till garaget på Sainsbury och handla utan att behöva gå ut. Storhandling och 9 punds avdrag eftersom vi är så bra kunder. Bland annat köpte jag liljorna på bilden. Det var också återigen extrapris på vin o champagne. Köper man 6 flaskor får man 25% rabatt.

På onsdag är det planerat för årets sista ”society golf”. Det är ”Clapham society” där jag är medlem. Vi ska spela på min hemmaklubb, Mitcham, om det nu blir något spel. Vädret är ju som redan sagts inget vidare. I går, söndag, fick jag mail från klubben om att banan var stängd. I förmiddags kom ett nytt mail om att banan stängts även idag och att klubbhuset och baren stängde kl 11.30. Då är det allvarligt när till och med baren stänger 😊

Som jag skrev ska det bli kallt i morgon men på onsdag blir det mer normala 6 / 7 gr och mestadels uppehåll så det är inte omöjligt att det blir golf. Klubben tjänar ju en del pengar på de här evanemangen. Jag fick ett preliminärt startschema i dag om det nu blir spel. I mailet på påpekade tävlingsledaren att det är kavaj och slips som gäller till middagen. Nu har jag införskaffat en kavaj som jag kan ha till min skjorta och slips som jag tagit hit från Sverige. Dessutom är det julavslutning och man ska ha med sig en julklapp (läs flaska) för runt 15 pund. Som ”the honourable swedish member” har jag naturligtvis köpt en flaska Absolut, på rea på Sainsbury. Om det blir golf är min plan åter att ta tåget till och från klubben så man kan ta en (eller två) pint ihop med de andra gubbarna. Nästa society är i april så det vore kul om den här blir av.

 

Och där kom ett gammaldags ord igen, "införskaffat", vad är det som händer?

I kväll har Anne julmiddag med ledningsgruppen så för min del blir det att äta de goda resterna från gårdagens hämtmiddag från vår libanesrestaurang i kvarteret. Ska bli så gott.

 

Slutligen ska det bli spännande att se hur mycket vinter det blir här  Vi vill ju naturligtvis ha så lite som möjligt. Men å andra sidan får man ju gilla läget. Vi kom väldigt lindrigt undan förra vintern då det var en ovanligt mild och torr vinter i London. Just nu hoppas jag mest på hyfsat väder på onsdag så att vi kan spela vår golf, jag är inte helt återställd från förkylningen än så jag vill inte spela i ”skitväder”.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela