ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Rapport från en ”annan del av världen”

Publicerad 2017-12-09 19:11:00 i Allmänt

 En annan del av världen? Ja det var så vi sa när vi köpte lägenheten och började åka hit. 

Förra inlägget avslutades med min förkylning. Klart att den inte blev bra. Bara att bita ihop och kämpa på. Innan vi åkte så visade väderprognoserna i London på nollgradigt under nätterna när vi är i Altea så fiberduken åkte på igen.

Vi hade vår vanliga flight i onsdags, 17.45 med Easy Jet från Gatwick. Det var ovanligt lugnt på Gatwick och med två timmars flygtid så gör inte 10/15 minuters försening något. Vi landade på Alicante 20 min före tidtabell och även där var det också ovanligt lugnt, ja nästan en tom flygplats. Ingen kö i passkontrollen och inget bagage så vi satt i vår bil på väg hem ca 30 min efter landning och var i lägenheten 22.30.

10 gr ute och ganska kallt inne. Som vanligt fick vi ett varmt välkomnande av våra små fyrfotingar. Biloute mötte som vanligt utanför huset, han kom till och med ner till garageporten och skyndade på oss. Väl inne fick han, som vanligt, lite mat och när jag (Micke) gick upp för att sopa av det värsta från terrassen så kom ”lillebror” Bobin in från grannens terrass. Sålunda båda katterna på plats redan från början.

 
Den här gången hade vi bestämt att pynta lite. Innan jag sopade terrassen satte jag upp vår adventsstjärna i sovrumsfönstret. Dessutom slingan i glasvasen, som vi haft varje år vi varit här den här tiden, men också en slinga i en vinflaska på diskbänken. Inte mycket men ganska mysigt.
 
 

I torsdags morse vaknade vi upp till en fin morgon men med bara 8 gr, ingen frukost ute alltså. Efter den sedvanliga terrasstvätten och första vattningen av växterna åkte vi till Carrefour för att handla. Även om det är en kort vistelse den här gången så behöver man lite av varje. När vi kom tillbaka hem var det så fint väder att vi satt i solen på terrassen ett par timmar. Vid fyratiden träffade vi Tiina och Bernt på kyrktorget. Dom skulle åka hem till Sverige på fredagen så vi passade på att äta en tidig pizzamiddag tillsammans på apelsintorget. Så dags på dagen sitter man inte ute, även om vädret är bra, så det blev middag inne.

Väl hemma igen satte vi ut vår värmare på terrassen och tog lite kaffe i kvällsmörkret. En kort stund efter att vi satt oss kom lilla Bobin upp på räcket. Nyfiken och busig men också lite trött efter allt bus.

 
Biloute har varit som vanligt, kommer och möter oss vid dörren när vi kommer hem på eftermiddag eller kväll. På morgonen hittar vi honom ofta i vardagsrummet i soffan eller i en fåtölj. Då har han varit ute på natten och sedan går han in till oss när hans matte eller husse hämtar in honom. Vi har alltid terrassdörren öppen så han eller Bobin kan komma och gå som dom vill.

I fredags hade vi bokat golf. Kanske inte det bästa för min förkylning men som sagt, man får inte vika ner sig. En underbar golfdag vädermässigt, strålande sol och ingen vind. 19 gr i skuggan och en bra bit över 20 i solen. Trots lågsäsong var det mycket folk ute på banan. Helgdagar onsdag och fredag här i Spanien gjorde att det var mycket spanjorer på banan. Vi fick spela med två engelsmän, skönt att få prata vårt ”eget” språk. Skönt också att vara fyrboll när det är mycket folk ute. Det verkar dock vara så att spanjorerna inte är lika långsamma på banan som svenskar, norrmän, engelsmän, danskar, tyskar mfl. Vi fick inte vänta på ett enda hål innan vi kom till hål 17. Ingen lång väntan där heller så det var en härlig runda på alla sätt bortsett från spelkvaliteten.

 
 
Så det var en härlig dag på banan trots ”skitspel”. Jag, en klen förkyld hemarbetare, och Anne som inte spelar så ofta. Nåväl en del fina slag men inga poäng att skriva hem om. Anne vann dock bruttospelet med 4 slag. Men för mig kändes det som att hon ”stal godis från ett barn”. När vi kom hem från klubben låg Biloute, återigen, i soffan och sov. Han vill väl få lite lugn och ro från sin lillebror.

Eftersom vi spelade hyfsat tidigt så var det fortfarande fint när vi kom hem. Solen ligger lågt även här men det gör också att man får fina vyer, inte bara över havet. Den här bilden tog vi från gästrummet ut över bergskedjan ”Sierra Bernia”. Vilka färger!!

 
Efter en härlig dag på golfbanan vill man ha en god middag. Den här gången hade Anne sett på ”kockarnas kamp” på TV hur någon gjorde dumplings. Vi gillar ju dumplings så det var vad vi skulle ha till middag. Dumplings är inbakade i något som heter ”Gyoza skins”, en tunn deg. För att få bästa grejorna så hade Anne bett en av sina kollegor, som är kines, att köpa Gyozan.  Anne använde fläskfärs blandat med finhackad kål, lök och kryddor att lägga i dumplingarna. Till det gjorde hon en välkryddad soya sås. Det var första gången men definitivt inte sista gången vi (Anne) gjorde dumplings.

 

Under den sena fredagseftermiddagen passade vi på att elda i vår kamin, vi gjorde det även i torsdags. Så mysigt med kaminvärme när det blir lite svalt på kvällen. När jag skriver detta, lördag eftermiddag, blir det inte någon eldning. I natt var det 14 gr och i dag har solen lyst in genom fönstren så det känns inte som att det behövs någon eld. Det kanske blir i februari när vi kommer nästa gång.
 
 

Vi kan återigen inte låta bli att visa lite vyer från terrassen. Soluppgång, växterna och lite vardagstvätt på tork.

 

I dag, lördag, åkte vi till Albir för att kompletteringshandla lite. En dag med härlig temperatur och växlande molnighet. När vi kom tillbaka hem tog vi en promenad ner till strandpromenaden för en tidig lunch. En härlig promenad i solen ner genom gamla stan.

 

Vi gick till ett ställe som Tiina och Bernt tog oss till för 12 år sedan när vi var här första gångerna. Då jobbade vår, numera kompis, Tracy där och stället hette ”Bar Med”. Flera av er som läser detta har varit där.

Efter några år tog Tracy över stället och det hette då ”Amix”. Hon gav upp efter ett par år och skaffade ett nytt ställe i Albir som hon döpte till ”Amics”. Den restaurangen sålde hon sedan till en kvinna från Holland som nu också köpt gamla ”Bar Med” ”Amix” på strandpromenaden i Altea. För att göra en lång historia kort så provade vi gamla ”Bar Med” ”Amix” i ny regi i dag och vi var så nöjda. Vi åt spanska köttbullar i stark sås och friterade stora räkor med tillbehör. Dit ska vi definitivt gå igen. Härligt att sitta i solen på strandpromenade på eftermiddagen och äta gott.

 

Efter en ansträngande promenad hemåt uppför berget så trodde vi att vi skulle sitta ute och blogga mm, men redan när vi var på strandpromenaden så kom vinden och lite moln. Allt gick på några minuter och när vi väl var hemma så var det i och för sig fint fortfarande men lite för kall vind för att sitta ute. Därför är denna blogg skriven i vardagsrummet framför fönstret. Här inne är det skönt så det blir, som sagt, ingen eld i kaminen i kväll.

Återigen var det så att Biloute var inne hos oss när vi kom hem. Det tog inte många minuter innan Bobin också kom in och ner till oss i vardagsrummet. Nu förstod vi vad grannarna menar med att den lilla är helt odräglig mot den stora. Biloute försökte få sova i lugn och ro men Bobin var på honom hela tiden, hoppade över honom, jabbade mot honom och försökte på alla sätt få igång honom. Biloute visar på en ängels tålamod men när det blir alldeles för mycket säger han ifrån.

 
I morgon, söndag, går planet hem redan kl 11.35. Det fanns inte någon bra flight hem på eftermiddagen och de senare flighterna kommer till London så sent att vi förmodligen skulle missat tåget hem. Vi hörs till veckan.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela