ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Två ut och en in

Publicerad 2017-12-03 18:24:00 i Allmänt

Förra inlägget avslutades med att vi skulle träffa Magnus och Gunilla på Covent Garden. Eftersom Anne var där tidigare än jag hade dom redan tittat runt när jag kom. Julgranarna och all annan belysning var igång. Mycket folk och en del gatumusikanter. 

 

Själv tog jag första eftermiddagsbåten från Chelsea Harbour, halv sex. Det var minsta äldsta varianten, kallt som attan och en kapten som hade problem att lägga till vid de flesta pirerna. Det fanns inte ens en liten bar. Nu gjorde det inget eftersom det inte hade varit gott att dricka något kallt i kylan. Väl framme vid Embankment fick jag en värmande promenad upp till Covent Garden och hamburgerrestaurangen Byron. Efter de goda hamburgarna gick vi ner till floden igen och tog båten tillbaka till Chelsea Harbour. En fin båtresa i mörkret när man kunde se alla upplysta sevärdheter på sidorna av floden. På bilden ser man The London Eye i bakgrunden.

 

Nu kommer vi till rubriken. I tisdags morse åkte Magnus och Gunilla mot Gatwick direkt efter frukost. För min egen del blev det en tur till Sainsbury för att bunkra inför nästa gäst. Som vi skrivit tidigare skulle Anne ha med sig Katarina Alf hem från jobbet. Alltså var det bara för mig att ”sanera” efter gästerna som åkt och ställa i ordning för Alfen. I onsdags kväll var det avtackning för Alfen, på en restaurang i närheten av banken. Även här fick de en fin huvudbonad att bära under middagen.

 
I fredags morse var det utcheckning för Alfen från ”Ohlssons B&B”. Eftersom hon skulle ”flytta” hem till Sverige på kvällen så tog hon sin packning på morgonen och ”checkade ut. De har varit på huvudkontoret två dagar den här veckan vilket medförde lite längre båtresa men också mycket att se. När vi summerar veckan har det varit två mycket trevliga besök. 
 
 
För min egen del så är ju fredagsmorgonen golftid. Jag åkte hemifrån i mörker och kom till klubben i totalt mörker. Nu ljusnade det snart. Det var ca 4 gr och från nordväst kom en isande gråkall vind. Riktigt bitigt i motvind men också riktigt skönt i medvind. Banan i gott skick även om maskarna börjar jobba och få upp lite lerjord på en del ställen. Tyvärr har jag haft en liten förkylning kvar i kroppen sedan min influensa för ett antal veckor sedan. Detta gjorde nog att den kalla vinden satte fart på förkylningen igen och nu är det jag som sitter och snörvlar, hostar och fryser. Hoppas det går över till onsdag kväll då vi åker till Altea igen.

När jag kommit tillbaka hem så var det, förutom ”sanering” och återställning till det normala, dags för adventspyntning. Stora stjärnan upp i de stora fönstren, adventsljusstake fram och lite pynt under olivträdet. Flera personer har redan stannat till utanför och tittat upp mot vår fina stjärna. 

 

I går, lördag, gjorde Anne pepparkaksdeg. Det blir de traditionella estniska skurna pepparkakorna efter recept från Annes mamma. Degen står nu ute på balkongen för att bakas i ugnen i morgon, söndag.

När vi ändå var igång fortsatte vi med att göra julköttbullarna. Efter att Anne gjort smeten så rullade jag köttbullarna och Anne stekte vart efter. 75 st goda köttbullar är nu i frysen, några ska till Sverige och resten får vara kvar här.

 

I dag, på förmiddagen, gjorde Anne borsjtjsoppa. Elddop för den nya matberedaren. Ska bli gott med lite värmande god soppa i kväll. Hon kompletterade sedan pyntet med en slinga med stjärnor på TV bänken, slinga i gästbadrummet och en slinga med lysande älgar på en av dörrarna.

 

 

Efter det var det så dags att sprida lite svensk juldoft i huset. Pepparkakorna skulle in i ugnen. Återigen ett teamwork. Anne skar och jag skötte ugnen. Som vi alltid gör. Nu är dom klara och det ser bra ut. 

 

Ute har det varit det klassiska ”Londonvädret” till och från ett tag. När det inte varit kallt (6/7 gr) så har det varit regnigt, disigt och ruggigt. Fiberdukarna åker på och av på balkongen. Just nu är de av men åker på igen innan vi åker på onsdag. Den här typen av väder har vi varit förskonade från under stor del av det år som gått. Vi får väl se om förra årets vinter var för bra.

Nu är allt klart för helgen och soppan ska snart in från balkongen där den stått sen den gjordes under  förmiddagen. Själv har jag redan ställt in tisdagens golf eftersom jag vill vara någorlunda ok från min förkylning när vi åker till Altea på onsdag kväll. Nästa blogg kommer förhoppningsvis från Altea framåt helgen.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela