ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Äntligen Altea igen!

Publicerad 2017-02-16 19:53:55 i Allmänt

Efter en tuff start på veckan är vi åter i vårt älskade Altea.
Och som Micke skrev senast så dök Biloute upp samtidigt som vi skulle gå in genom porten. Och självklart ville han följa med oss in snarare än att gå hem till sig. Så nu har vi en liten fyrbent vän som försöker dämpa sorgen efter Nisse.
Han sover inte hos oss, men han kom in tidigt i morse igen och när vi gav oss iväg för frukost och handling så valde han att ligga kvar i soffan - trots att vi försökte locka ut honom.
 
 
Vi hade ingen frukostmat hemma så vi valde att äta den ute. I Albir närmare bestämt. Solen sken och vi slog oss ner på en servering precis vid stranden,
 
 
Dessvärre kunde vi inte få frukost här för de hade problem med köksutrustningen och väntade på en reparatör så vi fick vandra vidare. Inte så långt dock och med samma utsikt och trots att bilden ovan ser lite molnig ut så kunde vi äta hela frukosten i full sol.
 
 
Efter att handlat frukostmat till resten av dagarna så var det dags att ta itu med terrassen. Ett jobb för hemarbetaren alltså. (Ingen rast och ingen ro.....)  Det var rejält skitigt efter ovädret för en knapp månad sen så Micke fick skura på ordentligt för att få fram vårt fina vita nylagda golv igen. Tog nog lite mer än en timme att få ordning på allt.
 
Oväder eller ej - våra växter på terrassen har älskat den dåliga vintern. Så frodiga har vi sällan sett varken Penningträdet eller "gummiruffen" som vi kallar den andra suckulentväxten, Och kaktusarna växer hela tiden och nu är det åter igen nya "blommor" på gång som sticker ut som små horn.
 
 
 
Men nu glömde jag ju att skriva om tisdagen.
Inte bara en golfdag för Micke utan han hade även kommit ihåg att det var Alla Hjärtans Dag,.
Så på hemvägen hade han stannat till och köpt god middagsmat (sallad med strimlad entrecote blev det) och självklart också en romantisk gest i form av Champagne. Så trots den sorgliga början på veckan så blev det också lite "romantik".
 
 
 
I kväll är det middag hemma i Altea. Micke blev riktigt förkyld natten mot onsdag och är fortfarande inte i form. Därför äter vi en pastasallad med kyckling i kväll. I morgon är det golf på Villaitana med Björn och Ingrid. Jag och Ingrid tror att vi nu har en chans till revansch på gubbarna. Jag tror att dom säger "lycka till" eftersom dom vunnit varje gång vi spelat. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela