ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Dåligt väder men trevligt besök!

Publicerad 2017-02-12 16:45:00 i Allmänt

Värsta vädret hittills har vi upplevt den här helgen. Kallt, fuktigt och snö i luften ända sen i fredags eftermiddag. Ja ingen snö som lägger sig såklart - men så obehagligt att vara ute i.
Och just i detta väderläge får vi alltså besök av Niclas och Jocke.
 
De kom i fredags kväll så det blev en ganska sen middag på Sands End. Ja samma "gastro-pub" som vi bloggat om tidigare och som vi också omnämnt som "prins-Harry-puben". 
God mat, trevlig atmosfär om än lite hög ljudnivå. Men vi måste ju visa att vi är lite "ungdomliga" när vi får så "unga" besökare :-)
 
Lördag morgon bjöd på samma skitväder. Vad göra? Inte läge för några längre promenader ute alltså. Och definitivt inte läge att åka upp och titta på London från The Shard som hade varit ett av våra förslag innan vi hade sett väderprognosen.
 
Men Niclas är som tur var tack vare sitt jobb uppdaterad på bra matställen. Så vi började med att ta bussen till Covent Garden och titta runt lite där. Bland annat hittade de de utlovade presenterna till Scott och Elliott som ju var kvar hemma hos farmor och farfar. Buss och taxibil hade de blivit lovade att få - och det hittade vi ganska snabbt i ett av souvenirstånden.
 
  
Vi trotsade kylan och tog ett glas vin på Jamie Olivers restaurang. Under tak men ändå "ute". Nu hade de värmare under soffan så vi frös inte ihjäl. Bara lite......
 
 
Precis i närheten ligger en jättepopulär restaurang typ franskt brasseri vid namn Balthazar. Svårt att få bord men Niclas hade ställs sig på väntelista och hade tidigare på lördagmorgonen fått klartecken att vi hade fått ett bord.
 
Ett underbart ställe! Massor med folk. Trendigt men mysigt och jättebra service. Och framför allt god mat. Dit kommer vi absolut att gå tillbaka. Gäller bara att ha framförhållning så man hinner få bord.
Niclas och Jocke har varit på deras "systerkrog" i USA (minns inte vilken stad det var) så de visste att det var värt ett besök.
 
 
 
Sen var det bara att ge sig ut i regn- och snögloppet igen.  I väntan på bussen smet papporna in i ytterligare en liten souvenirbutik och där inköptes två stycken av dessa huvudbonader. 
 
 
På hemvägen gick vi av bussen på Kings Road och gick i lite affärer innan vädret åter tvingade oss att ta skydd och värma oss. En liten drink på Beufort House innan vi åkte vidare hem och hann vila en dryg timme innan det blev dags för kvällens middag.
 
I taxin från flygplatsen på väg till hotellet på fredagskvällen hade Niclas spanat in en indisk restaurang - Masala Zone vid Earls Court. Och jag vet inte om det var en tillfällighet eller om han faktiskt hört talas om den men den är av Londons största kvällstidning  - Evening Standard - utsedd till en av Londons sex bästa indiska restauranger.
 
Så till Masala Zone bar det av för ytterligare en underbart god måltid. Nu ska vi i ärlighetens namns säga att servicen hade lite problem igår kväll. De glömde en del av förrätten och hade lite svårt rent generellt - men vi får hoppas att det var en tillfällighet. Kanske ny personal? Hur som helst var maten så god så dit måste vi också gå tillbaka någon mer gång. Och - Earls Court ligger nära oss. Det är dit jag kommer med tunnelbanan varje dag när jag kommer från jobbet. Och därifrån ca 10 minuters bussresa hem - beroende på trafiken såklart.
 
Söndagen har fortsatt med ruggigt väder - men - precis nu när jag sitter och skriver detta så ser det ut som att molnen börjar luckra upp sig lite. Inte en timme för tidigt kan jag säga!!!! Men vad hjälper det mig som ska tillbaka till "gruvan" imorgon. Jag får vara ödmjuk bara att hoppas att Micke får en bra första halva på veckan med golf i sol på tisdag. 
 
Onsdag kväll är det sen dags för Altea. Som tyvärr för närvarande också utlovar dåligt väder under de dagar vi ska vara där. Men men - det är långt dit och prognosen kan ändra sig. Hur som helst blir det i alla fall bättre och framför allt varmare än den här London-helgen.
 
Nu är Niclas och Jocke snart hemma i Stockholm igen och vi tackar för trevligt besök och tack för finfina restaurangval!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela