ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Februarivecka i London.

Publicerad 2017-02-08 22:05:00 i Allmänt

Så har det gått några dagar igen sedan vi bloggade senast. I måndags var det som vanligt gym för mig. (Micke) På eftermiddagen skulle balkongen "vårfixas". Vi hade ju köpt lite nya växter i söndags. Nu var det dags för plantering. Primulorna fick ersätta de små cyklamen vi hade tidigare. En av dem blev i och för sig kvar i en liten kruka. En del av pärlhyacinterna hamnade under olivträdet tillsammans med tulpanlökarna och resten blev satta i en låg kruka på golvet där de blev en liten grupp med cyklamen och påskliljorna. Oliverna har för övrigt sedan en tid börjat mogna, förmodligen till duvans förtjusning. 
 
 
Tisdagen var, också som vanligt nu för tiden, golfdag för mig. Den här gången började jag med en riktig english breakfast på golfklubben, innan rundan. Toast, ägg, bacon, korv, stekta tomater och champinjoner. Något man står sig på en hel runda. Det var så gott, och med en stor kopp kaffe kostade det bara 5 pund, prisvärt och definitivt inte sista gången det hamnade i magen. 
 
 
Golfen var, som vanligt de senaste veckorna, riktigt bra. Vi gick ut kl 11.00 och en kvart innan kom solen fram, en härlig runda där jag hade tagit på mig för många tröjlager. Jag vill inte sticka ut på något sätt men de senaste fem rundorna har jag fått ihop mellan 36 och 41 poäng. Banan är ganska lätt och det ser ut som att jag måste anpassa mitt handicap till de andra medlemmarna innan jag deltar i någon av de tävlingarna de har varje vecka. Jag vill ju gärna vara med där och lära känna fler medlemmar, även om jag hittat ett bra gäng att spela med. Men jag vill heller inte bli betraktad som handicapmyglare så här i början. Jag får nog lämna in några fler scorekort så mitt handicap stämmer överens med andra medlemmars. Jag trivs i alla fall väldigt bra på klubben som i all sin enkelhet är väldigt trevlig. Nu hoppas vi på att helgen inte blir alltför kall så att vi kanske får till nio hål på söndag eftermiddag igen. 
 
I dag är det alltså onsdag igen, vart tar tiden vägen ? Gymet på förmiddagen som vanligt på onsdagar. Den här gången tog jag vägen via parken till gymet. Detta eftersom våra "kompisar", de egyptiska gässen, var på plats och att vi hade sparat lite bröd till dem. I dag var det bara två, jag "vet" att det är "föräldrarna" som är här när de bara är två. Jag är ju expert på egyptiska gäss också !! De måste ju göra sig av med ungarna nu innan det är dags att få nya. Hur som helst så var de tacksamma för lite bröd. Nu är det inte synd om dem eftersom de är parkens stora attraktion. Det är så många som ger dem lite mat då och då. För att inte tala om alla små barn som vill hälsa på dem. Då menar jag barn som inte är så mycket större än gässen. 
 
 
På balkongen frodas allting som vi skrivit om tidigare. Dock är det läge för fiberduk på fuchsian till och från. Natten till måndag var det frost och nu varnar man för frost igen framöver. Därför åkte fiberduken på i kväll igen. Den här gången får den nog sitta på veckan ut och över helgen. På dagarna har det dock varit mellan 8 och 11 grader senaste tiden. Nu blir det kallare och våra helgbesökare från Sverige får bereda sig på två till tre grader på lördag.  
 
 
I övrigt ser vi nu fram emot resan till Altea på onsdag kväll i nästa vecka. Vi hoppas på lite varmare väder där än här. Den resan är för övrigt början på första halvårets "resande". Härligt att bo i London med så korta restider både till Altea och Sverige. Nu blir det Altea, Gladö, Altea, Gladö, Altea och slutligen i sommar Gladö / Altea / London då det är sommarsemester. Efter det så återvänder vi hit för en förhoppningsvis fin sensommar och höst. Som ni säkert förstått så har vi under våren och sommaren utnyttjat alla tänkbara "bankholidays" så vi får ut så mycket ledighet som möjligt utan att det påverkat arbetet. Bra att kunna utnyttja lediga dagar så vi kan hålla ordning och njuta av både Gladö och Altea.
 
 
Skönt att ha alla resehandlingar i ordning inför våren och sommaren. Än så länge "bara" sex mappar. Vi hör av oss under eller efter helgen med en liten rapport om hur vi hade det med våra svenska gäster. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela