ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

"Svensk-afton" som början på helgen

Publicerad 2017-02-26 20:59:00 i Allmänt

I fredags kväll inledde vi helgen med en liten "svensk-afton". Vi har ingen hemlängtan men ibland längtar vi efter typisk svensk mat. Och nu var det dags för en sån middag.
Micke åkte efter fredagens golfrunda till IKEA som inte ligger så långt från hans golfklubb, och där köpte han ett par burkar sill.
Köttbullar hade vi kvar i frysen sen i julas och likaså några prinskorvar. Och så hade vi tagit med oss ansjovis från Sverige som blev till en liten Jansson. Ja och tillsammans med IKEA-snapsen som vi köpte redan i höstas så blev det ett litet mini-smörgåsbord att avnjuta till fredagens avsnitt av På Spåret. Så inte behöver vi sakna mycket av Sverige inte...... 
 
Som så ofta sista tiden så är helgvädret så mycket sämre än i veckorna. Lite trist faktiskt för det är inte särskilt roligt att planera in några längre utflykter i dåligt väder. Nu ska ärligen medges att den här veckans väder inte varit så himla bra det heller, framför allt har stormen Doris dragit över oss med massor av elände i form av nedblåsta träd och problem i tågtrafiken. Till och med jag fick välja en annan väg till tunnelbanan i torsdags eftersom man stängt av min vanliga väg pga nedblåsta byggnadsställningar.
 
Nu har stormen bedarrat men det var tidvis väldigt blåsigt både igår (lördag) och idag.
Men nu hade vi ändå lite att fixa med igår så vi stack iväg upp till vår "marknadsgata" för att besöka en av fiskaffärerna och köpa musslor till lördagkvällens middag.
På vägen tillbaka stannade vi till på en pub för en liten "lunch-snack" och det visade sig vara matchdag för Chelsea så puben var mer än välbesökt av en massa Chelsea-fans som laddade inför matchen. 
Hög ljudnivå men ingen fylla utan alla är bara på glatt humör och dricker öl i mängder. Jag fattar inte hur man kan bälga i sig flera pint's och sen gå på fotboll. Öl och kyla - man måste ju ha behov att springa och kissa hela tiden tänker jag.........
 
Väl hemma trotsade Micke blåsten och gick ut och gjorde lite balkongjobb. När har var på IKEA på fredagen hade han även köpt en ny kruka till Fuschisan som växer så det knakar.
 
 
Nu väntar vi på mer värme så att vi kan börja ladda med lite mer blommande växter också. En pelargon längtar jag efter men det får nog vänta några veckor till.
Under tiden ser vi tulpanerna titta upp och Afrikanska Liljan har börjat växa till sig också.  Och nu är också Oliven klippt och redo för att sätta nya skott.
 
 
Sen blev det ju dags att fixa middagen dvs de tidigare inköpta musslorna.
Det känns som längesen vi gjorde musslor och de blev verkligen jättegoda. Dessutom var de väldigt fina. Lagom stora och vackra i skalen nästan som den belgiska chokladen som görs i form av musslor.
 
 
 
Söndag morgon tog vi det lugnt. Frukost framför datorn och så tittade vi på både herr- och damsprinten på skid-VM. Synd nog inga svenska medaljer men damsprinten var ju riktigt spännande.
 
Sen var det dags för oss att aktivera oss själva också. Vi hade lämnat öppet beträffande golfspel och eftersom vädret var ruggigt och blåsigt bestämde vi oss för golfträning istället för spel.
De engelska klubbarna har ju inga övningsranger. I bästa fall finns det en övningsgreen att putta på och så ett litet "golfnät" där man kan slå ett par bollar som uppvärmning innan man går ut.
Men dryga tjugo minuters bilresa från oss ligger en stor träningsanläggning med tillhörande shop. Där finns jättefina utslagsmattor i två plan och bollar i bra kvalitet. Så dit åkte vi och trots det ogästvänliga vädret stod vi i lä där så det var faktiskt riktigt skönt.
Vi slog väl sådär en 150 bollar innan vi var nöjda och åkte hem till en fika.
 
 Nu söndag kväll och vi laddar för en ny vecka med jobb för mig och golf för Micke. Nästa fredag har vi konsertbiljetter bokade - det ska bli kul med lite "kultur" igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela