ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Taskigt (och taggigt) läge

Publicerad 2017-02-05 18:46:00 i Allmänt

Söndag eftermiddag och en arbetsvecka (Anne skriver alltså...) och ännu en helg är nästan till ända. Jag var ju krasslig förra helgen och var hemma måndag och tisdag, men från och med onsdag var det åter full fart på jobbet. Inte helt återställd utan har hostat en hel del men åtminstone tillräckligt pigg för att orka iväg till jobbet. Eller kanske inte....... Onsdag morgon hade jag värsta oturen. Hann bara några hållplatser med bussen innan det blev totalstopp. Olycka med personskada längre fram.
 
Regnet vräkte ner ute och skulle jag gått av för att gå till närmaste tunnelbana så hade det varit 30 minuters promenad. Inte nåt som jag kände mig i form att fixa i regnet så här första arbetsdagen efter att ha legat nerbäddad i feber. Så jag satt lugnt kvar de 45 minuter det tog innan vi kunde åka vidare. (Det visade sig att en kvinna blivit påkörd men hon var vid medvetande när hon till slut kördes iväg fick jag höra av busschauffören.)
Men det var inte nog med den förseningen. Halvvägs till jobbet stannar bussen vid en hållplats och låter oss veta att bussen tas ur trafik! Bara att stiga ut alltså. Tack och lov nära en tunnelbanestation så det var bara att bege sig dit och till slut komma på ett tåg som hade tillräckligt med utrymme för att kunna plocka upp ytterligare några resenärer. Det kändes nästan som ett tecken på att jag nog skulle stannat hemma ytterligare en dag med tanke på allt strul och att jag inte var riktigt återställd.
 
Det är det jobbigaste med Londons tunnelbana måste jag säga. Att det är så himla fullt i vagnarna att man ofta inte kommer på när man åker i rusningstrafik. Och så att de strejkar/hotar med strejk titt som tätt. Faktiskt hade man gått ut med strejkvarsel måndag-onsdag kommande vecka men tack och lov drog man sent i fredag eftermiddag tillbaka strejkvarslet.....
 
Och så blev det då åter helg och vi hade bestämt oss för att spela golf på lördagen. Men - som så ofta kan man inte lita på väderprognoserna utan lördag förmiddag bjöd på regn så vi ändrade våra planer.
Istället blev det promenad och lunch i området. Vi rekade lite inför nästa helgs Sverigebesök. De ska bo på Chelsea Harbour Hotel som inte ligger mer än fem minuters promenad härifrån. Perfekt läge vid en liten marina men säkert mer "levande" under vår och sommar när det rör sig mer folk runt båtarna. Vi avslutade med lunch på en pub i närheten av hotellet där vi förutom mat även fick något att skölja ner maten med. Min favorit Bloody Mary bland annat ......
 
 
Resten av lördag eftermiddag gick till att titta på golf på TV eftersom vi inte hade spelat själva - men idag söndag så blev det i alla fall golf.
Ingen sol men heller inget regn så vi klädde oss för spel och drog iväg vid 11-tiden. Men på vägen dit stannade vi till och köpte lite vårblommor till balkongen. Ja VÅR!!!! Men det är säkert lite tidigt för vår här också för vi såg just att kommande vecka får vi tillbaka noll-gradiga nätter igen. Men det spelar ingen roll - primulor och pärlhyacinter klarar det!
 
 
Väl ute på golfklubben blev det en liten sandwich i klubbhuset innan vi gjorde oss redo för att slå ut. Lustigt det här med engelska golfbanor hur damer är diskriminerade. På många hål slår damer ut på samma tee som herrar - eller till och med ibland till och med BAKOM herr-tee. Visst - det är olika index på hålen för damer och herrar - men det hjälper föga. Speciellt inte för oss som ofta väljer att spela "brutto-golf" dvs utan hänsyn till index och slope. Det känns onekligen konstigt att jag på (för att ta ett exempel) ett par-tre-hål har 165 meter till green medans Micke bara behöver slå 120 meter!!!! 
 
 
 
Men - man ska inte alltid skylla på orättvisorna i längd på banan. Ställer man till det för sig som jag gjorde på sjunde hålet så får man skylla sig själv.  Taskigt och taggit läge - minst sagt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela