ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

En helt vanlig tisdag.

Publicerad 2017-01-31 21:41:00 i Allmänt

I går skrev Anne om att hon var sjuk, hade "fiskögon" och var hemma från jobbet. Självklart tittade vi dock på "Mandelmanns" på svensk TV. I våra ögon (inte fiskögon) är dom helt "underbara människor" som lever det liv dom gör. Vi misstänker dock att dom måste ha ett antal anställda för att få hela den gården att fungera som den gör. Men som sagt, dom lever sitt liv på ett härligt sätt. 
 
Annes "fiskögon" var inte bättre i morse, tisdag, och hon blev hemma i dag också. Vartefter dagen gick har hon dock blivit piggare och i morgon är det bussen till jobbet som gäller igen. Hon har också i dag fått se att "olivtjuven", duvan, varit här och ätit. Jag tycker det är ok eftersom vi snart, när det blir lite vårigare, ska putsa till olivträdet inför sommaren och att det då inte gör något om oliverna är borta. Vi vill ju att det ska växa sig lite tätare år från år, vilket den gjort från det att vi köpte den i Amsterdam våren 2013. För att bli lite tjatig så är det fortfarande så att Fuchian, också från Adam 2013, fortfarande växer så det knakar. Här är en någon vecka gammal bild, som ni sett tidigare, men den är inte sämre i dag kan jag lova.
 
 
I dag var det golfdag för mig med gubbarna igen. Banan var i gott skick trots två veckors frysning och sedan lite regn och värme. Det är en härlig "brittisk turf" som drar undan vattnet bra. I dag fick jag träffa Len 76 år, som inte varit med tidigare pga ryggproblem. Trevlig gubbe som spelade nio hål. Vi spelade som vanligt fyrboll bästboll och jag spelade med John mot Len och Bob. Vi delade efter nio hål. Därefter gick jag, Bob och John över till att spela match mellan oss tre. Eftersom jag spelade min "tråkiga", rakt fram utan misstag golf" så vann jag sista nio. Trots min stela kropp, efter två dagars gymande, så lyckades jag få till 78 slag brutto, banan är par 69, vilket ledde till 41 poäng.
 
Efter rundan kollade jag med klubben om mitt UK handicap var klart, vilket det var. Klubben har satt mitt handicap till 13, vilket jag tycker är ok. England är inte med i EGA, dvs Europas gemensamma hcp system, och man har därför ingen slope. Jag kanske skulle ha haft ett lägre hcp med tanke på att jag haft 38 och 41 poäng på de två senaste rundorna, som är efter jag lämnat in mina tre scorekort. Men, eftersom banan är lätt så kanske det ändå är ett rättvisande hcp. Det frå ju inte var aför lågt hcp om man kommer till en annan bana. 
 
Under dagens runda hamnade ännu en av mina medspelare i ett svårt läge. Trots en härlig runda i mulet väder men 9 gr varmt och vindstilla. Den här gången var det Bob som hittade in under ett träd. Klart man vinner mot den typen av spelare. Efter rundan blev det sedvanlig sittning i klubbhuset med öl,,,,,,, nej jag tänkte fel. Det är inte som med gänget på Haarlemmermeersche GC i Amsterdam utan det här gänget dricker en kopp te och äter en tallrik pommes med smält ost och vinäger. Det gäller att ta seden dit man kommer. Faktiskt helt ok med en kopp varmt te efter en vintergolfrunda. Speciellt i dag då man hade begravningssammankomst med snacks, kaffe och öl i klubbhuset. Man har ofta sammankomster som födelsedagar, bröllop och begravningar, och då är det inte alltid medlemmar utan oftast utomstående som hyr in sig. 
 
 
Nu, vid 20.30 tiden har det börjat regna utanför balkongen men det gör ju inget. Anne får väl ta paraply i morgon bitti och jag ska ju bara till gymet på förmiddagen så det kan väl regna på bäst det vill tills dess. Vi hoppas dock att vi slipper det disiga väder vi hade i slutet av förra veckan. 
 
 
Nu vill vi ha fortsatt hyfsat väder och hoppas att Anne håller sig frisk. Då kanske det blir lite nytt att rapportera om i helgen som kommer. Utflykt, golfrunda eller både och. Vi får se vad det blir. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela