ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

En lördag i januari

Publicerad 2017-01-07 22:04:00 i Allmänt

Så har då ännu en arbetsvecka gått och det har blivit helg. (Anne som skriver idag alltså ....)
En arbetsvecka som för oss här i England innebar att vi var lediga i måndags. Det finns ju en fin tradition att om en helgdag infaller på en helg (nyårsdagen var på en söndag) så får man en extra dag ledigt. Och eftersom såväl juldagen som nyårsdagen var söndagar under 2016 så fick vi alltså första vardagarna efter helgen lediga. Det tackar vi för!
Å andra sidan finns ingen trettonhelgstradition alls här. Alltså jobbade vi full dag såväl i torsdags som igår (fredag). Lite jobbigt för oss på redovisningsavdelningen eftersom vi hamnade "en dag efter" i schemat. Sverige jobbade i måndags så vi "tappade" en dag i tidtabellen.
Men det löste sig och vi har fått in våra siffror från "bokslutsverkstaden".
 
Och i bokslutstider är det "fullt ös medvetslös". Nåja - så illa är det inte men visst är det en viss press i januari med alla deadlines på olika rapporter.
Och som om det inte vore nog med det så kommer KPMG (internationellt revisionsföretag) in i slutet på januari för att utföra sin årliga kontroll av hur vi stängt böckerna.
 
Årligt skriver jag - men det betyder inte årligt för mig. Jag som jobbat i "banken" alla år är van vid att vi bara har interna revisionen som granskar oss. Men att jobba i ett dotterbolag är lite annat och nu har vi alltså externa ögon på oss med allt vad det innebär.
På fredag nästa vecka ska vi leverera en hel drös med rapporter till KPMG inför deras revision. Och den har de beräknat till minst två veckor på plats!!!! Jag ska inte säga att jag fasar över det men lite nervöst känns det ändå., tänk om vi inte utfört alla avstämningar och kontroller enligt deras förväntningar......
 
Veckorna efter jul har också inneburit lite avvikelser i mina vanliga resvanor. Bla har man jobbat med tunnelbanestationen som jag brukar komma hem via. Så hela veckan i mellandagarna fick jag ta båten hem. Och förra veckan så var det personalbrist !!!! bland personalen som jobbar på tunnelbanestationerna så min station var stängd torsdag och fredag.
Igår skulle jag alltså åter ta båten hem igen men döm om min förvåning när jag kommer fram till piren och den är avspärrad och en lapp säger att piren är avstängd pga akuta arbeten. Stängd tills vidare.....
Nåväl - bara att gå vidare till närmnsta tunnelbanestation som tack och lov inte låg långt bort. Men så åter en missräkning när jag kommer fram till där jag byter till buss. Då har man stängt av den busshållplatsen och hänvisar till nästa busshållplats! 
Bara att knata vidare alltså.
Och allt detta strul hade väl varit ganska OK ändå om det inte hade varit för att det REGNADE!!!! Så hela vägen från jobbet vidare till den avstängda piren, vidare till tunnelbanan och vidare till nästa öppna busshållplats i REGN och UTAN PARAPLY!!!!! F-n så blöt jag var när jag äntligen kom hem.
Och nu ska det vara strejk från söndag kväll och 24 timmar framåt så alla centrala tunnelbanestationer kommer vara avstängda. Och så min båtpir som är avstängd tills vidare. Jag ser inte fram emot måndagens resor till och från jobbet........
 
Nog klagat om det - nu klagar jag lite på dagens väder istället.
Vi hade bokat en golftid och hoppades på att väderprognosen skulle stämma. Dvs att fredagens regn skulle upphöra. Men se det ville sig inte riktigt. Ett ihållande duggregn gjorde att vi när vi kom fram till golfklubben bestämde oss för att ställa in. Inte kul att betala pengar för att gå ut i regn. Och även om det "bara" var duggregn så blir man ju efter ett antal hål blöt i alla fall.
 
Istället åkte vi vidare till IKEA som bara ligger några kilometer från golfklubben. Det var egentligen menat att vara söndagens utflykt men när vi ändå var så nära så var det väl lika bla att klara av det idag.
 
Fullt med bilar och folk - dvs som ALLTID på IKEA.
På väg in skrattade vi gott åt nummerskylten på bilen framför oss. I Sverige tror jag man censuerar vissa "runda ord" men de har ju inte samma betydelse i det här landet.
 
 
På IKEA-listan stod idag inköp av några fönsterlampor. Julen är nu utstädad och när advents-stjärnorna försvann från fönstren i sov- och vardagsrum kändes det väldigt tomt. Det är ju fortfarande vintertid och mörkt. Så ett par ljuspunkter är alltid välkomna.
Till gästrummet blev det en "slinga" med lampor. Lite julkänsla kanske ni tycker men nuförtiden är det ju modernt med slingor året runt. Och så fick det bli även här.
Sen blev det några vardagsglas också. Det var lite tunt med sånt när vi flyttade in och den här gången har vi inte tagit med lika mycket hemifrån.
 
Svårt med att det reflekterar i fönstrena men en rund lampa till sovrummet och en mer "kubb-formad" till vardagsrummet.
 
Vad som också inhandlades var en klädställning att ställa i gästrummet. Det är ont om garderobsutrymmen så nu kan vi hänga ytterkläder som inte hänger ute i hallen på den nya ställningen för att göra lite plats i garderoberna.
 
Väl hemma fick vi oss den numera obligatoriska "helg-Bloddy-Mary'n". Det har blivit en favorit för mig sen vi flyttade hit och går man inte ut på pub och dricker den så kan man fixa till den själv med en god tomat-mixer.
 
 
Att krydda till den lite extra med tabasco och svartpeppar gör susen :-)
Kan ju säga att en annan favorit bland drycker som dessutom inte finns i Sverige är Ginger Beer. Trots namnet är det inte en öl utan mer en läsk (finns dock även i styrka som en cider typ 4.5%) med distinkt smak av ingefära. Jättegod som den är men också att blanda med den klassiska engelska Pimm's.
 
I förmiddags var det också lite kontroll av balkongväxterna. De står som sagt var ute men när det hotas med minusgrader på nätterna brukar Micke skydda de mer ömtåliga blommorna med fiberduk.
Vår Fuchsia som hängt med ända sen Amsterdam har fått fullkomlig fnatt. Kraftiga stora blad och så har den börjat blomma också! Bjuder på den här bilden som kontrast till det kalla och snöiga väder som gäller i Stockolm för närvarande.
 
Nu får vi se vad vi hittar på imorgon.
Söndagen ska i alla fall börja med ett besök på gymet. Och sen har vi insett att vi behöver timers till våra nyinköpta lampor. Tyvärr duger det inte med dem vi hade på julbelysningarna. Varför? Jo för att lamporna vi köpte idag har ju engelska kontakter ..........
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela