ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

En lördagsmorgon i rävfarmen.

Publicerad 2017-01-14 17:33:00 i Allmänt

I dag fick vi klart för oss att det inte är räven som hållt oss vakna vissa tider de senaste nätterna. Det är RÄVARNA. De låter som ett mellanting mellan hund och kråka, ett skällande ljud som upprepas två eller tre gånger titt som tätt. I morse såg vi vår räv men ganska snart en till. Anne har ju också redan tidigare sett två på samma gång. Vi tror att det är en hona och en hane som har någon slags parningslek för sig. I morse såg det ut som den ena spårade efter den andra som i sin tur försäkte hålla sig undan. Jag fick den här fina bilden på en av dem när den stod i ett buskage och stack upp huvudet för att ha koll på den andra. 
 
 
 
Efter att vi haft koll på de två en stund såg vi ytterligare en längre bort i parken. Och som om det inte var nog med det så hade den tredje räven ytterligare en räv i närheten av sig. Jag tyckte dessa två såg lite yngre ut. Jag är alltså numera också expert på att åldersbestämma rävar. De såg i alla fall lite tunnare ut än de två första och hade lite annan färg. Vid ett tillfälle såg vi dem alla samtidigt. Alla fyra ser fräscha och pigga ut. En av dem fick också "springa för livet" när det kom en Golden Retriever som fick för sig att det var jakttid på räv. Räven hann undan och retrivern fick återvända till matte och husse. Bilderna nedan är tagna på de två första och de är då precis utanför vår port. Vi får väl se om det blir valpar till våren. 
 
 
I övrigt blev dagen lite av en antiklimax. Först hade vi tänkt oss att ta en längre utflykt med bilen men när vi kom ihåg hur mycket trafik det var förra lördagen vi var ute så ställde vi in det. Det skulle bli kallt men soligt hela dagen så planen blev i stället att ta en promenad i omgivningarna med en lätt lunch. När dagen nu började så fick Anne lov att jobba någon timme hemifrån på morgonen.
 
När vi sedan var klara för att gå ut hade solen fortfarande inte visat sig. Det hade dock börjat regna, ett iskallt regn i fyra grader var inte direkt det vi såg fram att promenera i. Typiskt Londonväder som vi tack och lov inte haft så mycket av. Det slutade med en busstur till Fulham Broadway med lunch på en pub och inhandling av lite praktiska grejer till hemmet. Sedan bussen tillbaka. Nu hade minsann solen kommit fram men det var kallt och den var dessutom på väg ner bakom takåsarna. Inte ens läge för fika på balkongen alltså. Ganska fint i parken ändå. Den här bilden tog Anne på några avlövade buskar som skiftar i rött och gult.
 
 
Inne har en liten jasmin fått ersätta julstjärnan på köksön. Doftar väldigt gott när några blommor slår ut. Nu också omplanterad i en riktig kruka. Den kanske får flytta ut till de andra växterna på balkongen i vår, om den fortfarande lever då.
 
 
Väl hemma igen skulle jag slå mig ner i soffan och kolla på Manchester United mot Liverpool men upptäckte ganska direkt att den matchen går i morgon. Inte många rätt hittills i dag alltså. Nåväl nu blir det en lugn kväll, kanske med lite svensk TV och så får vi se vad det blir i morgon. Att döma av dagen så är det nog ingen idé att planera utan att ta det på volley. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela