ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

KAOS i London!

Publicerad 2017-01-09 21:06:00 i Allmänt

http://www.standard.co.uk/news/transport/scenes-of-chaos-at-london-stations-as-tube-strike-hits-capital-a3435836.html
 
 
Ta er gärna en titt på länken till Evening Standard och bilderna på dagens kaos till följd av tunnelbanestrejken, eller om man ska vara mer detaljerad - strejken bland dem som jobbar på tunnelbanestationerna.
Man började en 24-timmars-strejk igår kväll kl 18 och stängde därmed drygt 100 tunnelbanestationer i centrala London.
Självklart ingick "mina" stationer bland dessa.
 
Nu var jag förberedd och gick därför upp extra tidigt i morse för att ta min första buss redan kvart i sex. Den bussen var helt ok, men jag åker bara tre hållplatser med den innan jag byter till den som tar mig resten av vägen fram till jobbet.
Men bussen tänker ni nu - det var ju tunnelbanestrejk...... Ja just det - men vad tror ni alla nio miljoner invånare måste göra när inte tunnelbanan går - jo de får leta fram passande busslinjer i stället.
 
Jag kan ju säga att sardiner i en konservburk har en spatiös tillvaro jämfört med hur det var på bussen i morse. Det var en man som bokstavligt talat drog in mig genom bakdörrarna för att jag skulle komma på. Pankiken låg som en våt filt över mig hela den drygt timmeslånga resan fram till jobbet. Det var ju nämligen MYCKET mer trafik på vägarna också så det tog mycket längre tid än vanligt.
 
Väl framme på jobbet släppte inte paniken för jag tänkte hela tiden på hur jag skulle ta mig hem. En riktigt ångestfylld dag.
Nu kan ju vän av ordningen tycka att med dagens teknik hade hon väl kunnat jobba hemifrån idag eftersom det dessutom var en i förväg aviserad strejk.
Och ja det hade jag väl kunnat göra. OM det inte varit för att det är bokslutstider och massor med deadlines som kräver att jag är på plats och signerar balansrapporter och annat. Inte läge att stanna hemma alltså.
 
Sen kanske man tror att ALLA på mitt jobb hade samma problem, men som jag skrivit tidigare bor ju nästan hela min grupp i eller i närheten av Tunbridge Wells. Och de kommer med TÅG till Charing Cross Station och har som alltid 15 minuters promenad till jobbet. Så för dem var det faktiskt ingen skillnad. Annat än att det var fler (många fler) människor som gick på trottoarerna.
 
Nåväl - dagen gick och mina "måsten" på att-göra-listan kunde tickas av. Så vid tretiden gick jag hem. Bäst att passa på att försöka komma på någon buss innan rusningstrafiken satte igång.
Och det gick ändå "hyfsat" med tanke på kaoset. Ungefär två timmar senare var jag hemma. Normalt sett tar den turen 45 minuter på morgonen så det var ju ändå inte så farligt tycker jag.
MEN - så gick jag ju från jobbet minst två timmar tidigare än normalt också. Hade jag inväntat den vanliga rusningen hade jag kanske inte varit hemma än ........
 
Imorgon ska allt vara tillbaka i vanlig ordning igen. Fy f-n så skönt det ska bli.
 
Tummelbanestrejk i London är definitivt inget jag vill vara med om igen. Men får nog dessvärre räkna med att det inte var sista gången.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela