ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Ljuset i (boksluts-) tunneln

Publicerad 2017-01-17 20:25:28 i Allmänt

Jobbigt det här med bokslut i en helt ny verksamhet. Jag är ju faktiskt ingen redovisningsmänniska heller - och det är väl känt i banken - men på det här jobbet krävs det en hel del av den varan.
Vad är jag bra på då? Ja det är en bra fråga - vissa dagar när självförtroendet ligger i höjd med fotknölarna så frågar jag mig också det.
Men självklart har jag bra sidor - och jag är ju här för att jag kan bankens styrmodell och interna uppföljning. Inte för att jag skulle vara exptert på IFRS eller GAP eller några andra redovisningsprinciper.
 
Men nu har jag tragglat mig igenom några knepiga och för mig nya situationer och är snart redo att presentera resultatet för vår (Heartwood's) styrelse.
Och det känns så skönt!  Firar med lite vin till tisdagens tonfisksallad.
 
Och pratar vi om mat så måste jag nämna söndagens middag. En ny favorit som vi första gången åt i Altea hos Niclas och Jocke. Fläskfärs på vietnamesiskt vis serverad på salladsblad (små gem-sallad). Till det en stark "sås" gjord på limesaft, soya, ingefära, vitlök, chili och fisksås. Det är drag i den kan jag lova!  Det åt vi i söndags efter en hel dags regnande. Vi var inte utanför dörren annat än besöket på gymet på söndagmorgonen. Och sen var Micke iväg till kvartersbutiken och köpte lite mjölk och annat som var slut.
 
Och som alltid när jag lagar mat sitter Micke gärna på första parkett och följer matlagningen.
 
 
Och eftersom jag nu nämnde Altea så måste jag ju säga att vi verkligen längtar till nästa besök. Det blir om ganska precis en månad, dvs i mitten av februari och en "lång-week-end" (sent onsdag kväll och tillbaka söndag kväll). Och då hoppas vi på vackert och varmt väder. Just nu är det ostadigt där och jag har till och med sett en bild med snö på bergen närmast oss. Burr!!!!!
Men så här vackert kan det också vara i januari med fullmånen bakom kyrkan.
Vi läääääängtar till vårt februaribesök. Och då ska bokslutet och alla dess mödor verkligen vara över.
 
 
I dag har Micke spelat golf igen, i strålande solsken och på en bana som klarat allt regn jättebra. han spelade med några andra gubbar och fick därmed ett signerat scorekort att lämna in. Nu är det bara ett kort kvar så får han sitt engelska handicap och kan delta fullt ut i klubbens aktiviteter. Dagens runda slutade på 36 poäng efter dåligt spel ute på banan men bra närspel. Han kommer förmodligen att få sänkt handicap av klubben. Nästa runda blir på fredag morgon med samma gäng och då blir det klart med handicapet. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela