ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Oro för Altea

Publicerad 2017-01-22 17:21:00 i Allmänt

Idag är vi lite bekymrade över läget i Altea.
Det har ju varit riktigt ruggigt väder på Costa Blanca hela veckan med snö på många ställen och redan nu är det klart att det blir stora problem för grönsaksodlarna. Man undrar ju också vad som händer med mandelblomningen som ska komma igång just nu?
 
Men i Altea har det inte varit snö - utan vad som oroar oss är de senaste dygnens stormande och regnande. På nätet hittar man skrämmande videosnuttar som visar hur Alteas stränder och strandpromenad skadats, saker som kommer ta lång tid och kosta mycket att reparera. Stora stenar har piskats upp på strandpromenaden och massor av stenar på stranden har spolats tillbaka ut i havet. De fina "träbryggorna" som man gått på utmed strandpromenaden har blivit till "kaffeved" och de torra flodfårorna som leder från bergen ner mot havet är överfyllda med vatten. 
 
Och inte ens detta borde ju bekymra oss på riktigt, men sent igår kväll hörde vår granne av sig och berättade att de hade en rejäl läcka med vatten som rann in i sovrummet på nedre planet (motsvarande vårt gästrum alltså).
 
De misstänker nån skada på taket ovanför (utanför våra badrum) och ville att vi skulle försöka kolla hur det ser ut hos oss. Oroligt, eftersom en läcka på yttertaket innebär att vattnet sedan tar sig in under taket och sedan,där det finns möjlighet, ner i lägenheterna under. 
 
Tiina har lovat gå in och kolla när de är tillbaka från sitt Stockholmsbesök - och behövs det göras nåt så är det ju en himla tur att hemarbetare Ohlsson kan kvista iväg några dagar på kort varsel.
 
Jag klistrar in en länk till en av videosnuttarna. Det är ruskiga krafter på havet. Och det har hållit på så här i många dygn nu.....
 
https://www.facebook.com/100009427945400/videos/1783183738672540/
 
Kopiera denna och öppna i er webläsare så får ni se.
 
Helgen är nu på väg mot sitt slut och de här dagarna har vi haft riktigt vacker väder. Men kallt! Isen hinner lägga sig varje natt på fontänen utanför och idag har den inte ens tinat upp under dagen trots sol.
 
Jag var hos frissan igår. "Min" frisör från tidigare gånger hade slutat så det var till att stifta bekanskap med en ny. En tjej den här gången som tyckte det var roligt (!!!!) att klippa mitt mjuka hår. Själv hade hon ett ursprung från Albanien och därmed en helt annan hårkvalitet. Vi får väl se om ett par dagar när jag hunnit styla det själv några gånger om jag blev nöjd.
 
Vi tog en liten promenad också på eftermiddagen och nog syns det på Micke hur kallt det var.
 
 
Men inne var det varmt och skönt - det hjälpte solen minsann till med, Och jag fick en härlig bild på vår rosbukett med solen som strilar in genom fönstren,
 
 
Igår kväll hade vi ett litet "svensk-möte", En kollega till mig som jobbar på banken kom över på en drink tillsammans med sin fru, Och sen gick vi tillsammans och åt på Sands End ("Prins-Harry-puben" som jag tror jag skrivit om tidigare). Det är ingen pub i vanlig mening utan de kallar sig "gastro-pub" och det namnet gör de skäl för. Jättegod mat och vi var nöjda allihopa.
 
Robbans (min kollega alltså) fru har valt att inte flytta med till London. Hon har ett bra jobb på ett familjeföretag i Jönköping och skulle inte som Micke kunnat få tjänstledigt. Så de pendlar till varandra varannan helg. Låter jobbigt (och trist i veckorna) tycker vi - men vi är alla olika som tur är.
 
I morse var det åter en vacker och kall morgon. Vi gick på gymet (jag hade faktiskt inte varit sen förra söndagen - skyller på att det varit en tuff vecka på jobbet och jag varit för trött när jag kommit hem på kvällarna,,,,) före frukosten. Det är något som Micke egentligen inte gillar - han vill gärna äta först. Men å andra sidan tränar Micke lite lugnare de här morgnarna med mig istället - så det funkar.
 
Sen blev det till att kompletteringshandla lite. Bussen upp till Fulham Broadway och en butikskedja som heter Iceland som är ganska stora på frysvaror (hör man ju nästa på namnet) .Så vi köpte några påsar frysta räkor till senare i vecka och så åkte det ner lite annat "bra att ha" såklart.
 
På vägen hem slank vi in på puben Cock Tavern där vi delade på ett "Scotch Egg". Det är ett lättkokt ägg som man "bakat in" i en slags köttfärsröra och sen friterat. Till det en stark senap. Det låter skumt men det är jättegott, Mäktigt - så det räcker att dela på ett, Just idag tror vi att det var nån form av "blodkorv" i fyllningen för den var väldigt mörk i färgen och hade lite av den karaktäristiska smaken. Men en mycket god smak alltså.
 
Till det drack Micke en öl - och jag kunde ju inte låta bli en Bloody Mary. Om än i lite udda glas måste jag säga. Och stor! Den blev nämligen för stark (ja inte alkoholstark alltså för de är noga med att mäta upp centilitrarna, utan lite väl kryddsark) så han fick hälla på mer tomatjuice.
 
När vi var hemma igen låg solen fortfarande på rakt på vår balkong, och även om det var kallt ute så värmde solen. Så vi kunde njuta en stund med kaffe på vår "solsida".
 
 
Nu tar "hemarbetaren, herr Ohlsson" över pennan. Det har varit en "tuff" vecka för mig. Måndag gym, tisdag golfrunda, onsdag gym, torsdag golfträning och fredagsmorgon golfrunda (kl 08.00). Förutom allt detta så har jag skött mina vanliga åligganden som städning, tvätt, disk, strykning, fika på balkongen och handling. Som ni alla förstår är detta skrivet med en stor skopa av humor. Återigen en vecka som bara försvinner, vart tar dagarna vägen. Men det klart, när man har aktiviteter varje dag så går det undan.
 
I och med att jag spelade två rundor golf denna vecka så har jag också lämnat in två scorekort till. Nu kan klubben bestämma mitt handicap. I fredags spelade jag med två av gubbarna från i tisdags. Det verkar som om jag är välkommen in i deras gäng. Fredagens runda var egentligen inte riktig golf. Det har varit fruset varje natt senaste tiden och banan var frusen på fredagsmorgonen när vi gick ut strax efter 08.00. Både fairway och greener var kritvita och frusna. Men banan var öppen och det var helt ok att lämna in ett scorekort. I slutet av rundan var det grönt igen men ganska hårt i marken. Trots dåligt spel så blev det 32 poäng. Förmodligen slutar det med en UK handicap runt 11/12. Så här såg det ut när vi slog ut.
 
 
Veckan som kommer blir förhoppningsvis något liknande som förra för mig. Lite gym, lite golf och lite annat småfix hemma, såvida jag inte behöver åka till Altea för att kolla eventuella skador i lägenheten. Vi får väl se vad som händer. Nu verkar det bli fortsatt kalla nätter under veckan men till nästa helg skadet bli lite varmare. Såg på SMHI att det ska bli så även hemma i Sverige. Hoppas också att vädret i Altea bättrar sig så att dom kan börja återställa allt som blivit förstört. Slutligen blir det en bild på vår följetong om fuchsian på balkongen. Nu har den stått under fiberduk en vecka, blir nästan som växthus trots kylan. I dag och i går fick den komma ut och räta på bladen lite under dagen. Undrar om den kommer att få plats här i sommar när den börjar växa på riktigt. Kul med en blomma som varit med om hela vår "resa". Inköpt i Amsterdam 2013, varit i Gladö under 2016 och nu i London. 
 
 
Bilden är alltså tagen i går, den 21 januari !!! Notera det görna gräset på marken nedanför balkongen. 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela