ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Härligt i Altea igen !

Publicerad 2017-07-26 18:13:00 i Allmänt

Eftersom Anne avslutade förra inlägget med att skriva att jag var på väg att hämta pizza kan jag säga att den var god. Vi åt den självklart ute på terrassen i 27 gr värme vid 21.30 / 22.00 tiden. Det var fullt med folk uppe i gamla stan, mycket spanjorer men även en del fransmän, svenskar, norrmän och holländare. Så här års dominerar dock spanjorerna. Det är skönt att ha kommit tillbaka till ett land där allting inte kostar "skjortan". Jag hämtade två kanonbra pizzor och drack ett glas vin medan jag väntade, kostade 15 euro, alltså ca 145 kr. Vi köpte bra pizzor på Sörskogens pizzeria i Huddinge förra veckan. Två pizzor (utan vin) kostade 184 kr !!!
 
I går tisdag var det en "fixardag", som det alltid är första dagen efter ankomst. När vi vaknade kom Biloute in som vanligt, den här gången gick han igen direkt efter lite mat. Efter frukost var det terrasstvätt. Det var som om halva Saharas sand hade kommit till vår terrass. Men efter en timmes spolande och skurande med svamp så är den som ny igen. Växterna var lite torra men har kommit tillbaka igen efter vattning. Nu får dom lite gödning också så att dom växer till sig tills nästa gång vi kommer. 
 
 
Sedan var det dags för handling på Carrefour. Nu är ombyggnationen på "carren" klar och det är svårt att hitta allting igen. Vi fick dock tag i det vi behövde, framförallt de stora räkorna som skulle grillas på kvällen. Vidare blev det pizzarester till lunch innan resten av fixet fortsatte. Vi tog ut och putsade fönstren i vardagsrummet, jag satte upp ny lampa övanför diskbänken, jag fixade till AC skyddet, Anne höll på med att installera den nya datorn. På väg till Carrefour hade vi dessutom hunnit med att tvätta bilen som alltid är täckt med ett tjockt lager damm när vi hämtar ut den. 
 
 
Efter allt fix blev det lite "eftermiddagspress" på balkongen innan det var dags för att duscha av sig fukten och göra klart med grillen. Som sagts tidigare blev det våra favoriträkor (råa) som fått ligga i en "Annemarinad" ,med lime, ingefära, vitlök, chili och olivolja, i några timmar. Fantastiskt goda. Till det hade vi en mangosalsa och lite bröd med goda ostar som vi fick med oss från Sverige. Karin vet vilka ostar det var. 
 
 
I dag, onsdag, var Biloute på vår terrass när vi vaknade, han låg i en stol men märkte direkt när Anne satte sig upp och tittade ut. Han fick sin mat och gick sedan och la sig i soffan i vardagsrummet. Vi åt vår frukost i härliga 22 gr på terrassen. Som bilden visar var det en "rågkuse" med leverpastej och en skål med melonbitar, mums.
 
Återigen är det härligt med morgontemperaturen och att solen då ännu inte nått in på terrassen. Bilouten sov som en "gris" hela morgonen och när vi åkte till Calpe, vid 09.30 tiden, så valde han att stanna kvar inne hos oss. Vi har självklart terrassdörren öppen så han kan gå hem till sig. 
 
Vi hade en underbar dag på stranden, lagom varmt  och lite fläkt. Men framförallt 27 gr i vattnet så till och med herr Ohlsson kunde bada utan att få hjärtinfarkt. Härligt att flyta runt i vattnet även om det inte var speciellt uppfriskande. 
 
När vi så kom tillbaka från Calpe vid 15.45 så kom inte Biloute och mötte oss ute vid porten som han brukar. Till vår stora förvåning var han fortfarande kvar inne i lägenheten och mötte oss innanför dörren. Ny mat och sedan ut på terrasen och hem till sig. Till saken hör att hans matte tagit hand om en kattunge från gatan som nu bor hos dom och Bilouten har nog inte riktigt vant sig vid det. Han vill nog gärna att vi flyttar hit för gott !!
 
Nu är det skön sen eftermiddag på terrassen, lätt sol och lite bris och "bara" 26 gr kl 18.00.
 
 
Nu ser vi fram emot resten av tiden här i värmen. I dag har Jocke och Nicklars kommit med twinsen så i morgon blir det middag med dom. Sedan får vi se vad som händer. En promenad till Albir, en båttur och något mer förutom golfrundan på söndag med Johan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela