ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

"Normalvecka"

Publicerad 2017-07-09 18:01:00 i Allmänt

Här fortsätter värmeböljan. Jag kanske har nämt det förut men före midsommar hade vi två veckor i London där det inte var under 28 gr på dagarna och där max var 35 gr. Sedan åkte vi till Altea, där det inte var under 32 gr någon dag. Jag hade sedan fyra dagar i Gladö med härligt svenskt sommarväder, mellan 20 och 25 gr och mycket sol. Väl tillbaka i London hade värmen kommit tillbaka och nu har vi inte haft under 28 gr den senaste veckan. Tur att man har AC.
 
 
Som rubriken antyder har det varit en vecka utan några speciella händelser. För mig, Micke, så har det varit gym, kanske lite mer än vanligt, lörd, sönd, månd, onsd och torsdag. Det är inte så farligt som det låter eftersom jag fortfarande kör lite "rehabgym". Ökade på cyklingen lite de två sista gångerna men allt handlar fortfarande om att hålla högerbenet igång. Det har gått bra och jag har nog inte varit så bra i kroppen på över ett år. Från i morgon, måndag, blir det lite mer fart i träningen igen. 
 
 
Den här veckan har tennisen i Wimbledon börjat. Det ligger inte alls långt härifrån och det märks i den här delen av staden. Många affärer, hotell och pubar har skyltat med tennisbollar och racketar. På väg till golfklubben är det skyltar hela vägen om vart man skall åka om man ska till Wimbledon och var man ska parkera. 
 
 
I torsdags kväll mötte jag Anne vid båten, vi stannade till och tog ett glas vin på det hotell där Jocke och Niclas bodde när dom besökte oss. Det heter Chelsea Harbour Hotell och ligger vid en fin lite marina som leder ut via en sluss till Themsen. Hotellet var uppenbart knutet till Wimbledon tennisen. Man ser också dagligen bilar med Wimbledonemblem som åker till och från hotellet. Det kanske är spelare och andra som bor där. 
 
 
Jag har också börjat spela golf igen. i tisdags var det min andra runda på sex veckor, den första där jag gick på banan. Det fungerade bra och benet höll hela vägen. 32 poäng med en hel del missar. I fredags, vi går alltid ut 08.00 på fredagar, gick det ännu lite bättre. 33 poäng med ett antal helmissade utslag och fem !!! koppsnurrar där bollen la sig två cm från kanten. Jag spelar fortfarande på handicap 10 och när jag får spela lite mer med en ok kropp så kanske kanske, det kan bli singelhcp igen. Det hcp är dock inget att ta med till Spanien eller Sverige där det är helt annan svårighetsgrad på våra banor. Där är det fortfarande hcp 14 som gäller.
 
Vi har alltid väldigt roligt när vi spelar. Det är hela tiden ett tjattrande där vi kastar snälla men hånfulla kommentarer mellan oss. Vi spelar alltid match, även om vi hålar ut och räknar poäng. Det är tur att man har medspelare som gärna försätter sig i svåra situationer. Här nedan har Bob återigen lyckats sätta sitt utslag i en uttorkad liten damm under några låga träd. Det gick inte så bra kan jag meddela.
 
 
Anne har haft "bokslutsvecka" vilket alltid tidigare inneburit sena kvällar och mycket jobb. Men här i UK har det i och för sig varit mycket att göra men hon är hemma i tid varje kväll så det är stor skillnad mot att vara ekonomichef i Sverige. Det är väl också så att de regionbanker hon jobbat på i Sverige varit så mycket större än Heartwood här i UK. Hon tycker att det är ganska skönt att kunna göra jobbet fullt ut och ändå vara hemma i tid.
 
Som vi skrivit i förra inlägget så hade vårra växter klarat sig bra under vår senaste resa. Anne vattnade ju på dem när hon kom hem och mellanlandade innan sin konferens. I veckan har jag kört lite "deadheading" (ta bort döda blommor) på fuchsian, pelargonerna och hortensian och klippt in fuchsian lite igen. Man måste ju kunna gå förbi den. De fantastiska murgrönorna behövde rensas lite, några blad som bränts i solen skulle tas bort. Det hela tog två timmar och resulterade i en full plastpåse med rens. Efteråt ser i alla fall jag ingen skillnad och nu är det full fart i blomningen igen. 
 
 
Under veckan har det också för mig varit det vanliga "hemarbetarjobbet" dvs handling, städning, tvätt, strykning och den här gången dessutom biltvätt. "Kundvagnen" tvättades som vanligt i vårt garage där vi har en bra självtvätt med myntautomat. Nu glänser han i garaget igen.
 
När det nu till slut blev helg så var det en riktig "Ohlssonhelg" som väntade. Inget inplanerat och alltså inga tider att passa. I går, lördag, var vi till Fulham Broadway, framförallt för att köpa fisk i någon av fiskaffärerna. Vi skulle ha lax till en sashimi till lördagen och torsk till en asiatisk fiskgryta till söndagen. Det blev inte många rätt där. Ingen lax som passade och inte heller någon torsk. I stället  för sashimi blev det råa räkor på spett, att steka, och några välkryddade kycklingbitar. Torsken fick vänta tills i dag, söndag, då vi köpte den på Sainsbury. 
 
När vi promenerade tillbaka från Fulham Broadway stannade vi till för en lätt lunch på en, för oss, ny pub. Det var, "The Rose", som Anne hittat på nätet och som ligger i närheten av där hon brukade ta bussen innan hon började åka båt. Puben låg ungefär halvvägs hem, där Kings Road övergår i New Kings Road. Vi var nästan ensamma när vi gick in och vidare ut på den mysiga innergården, men en halvtimme senare var det fullsatt. Engelsmännen är verkligen förtjusta i sina pubar. Det är allt från barnfamiljer, rugbygäng, tjejgäng, fotbollskillar mm mm och alla verkar trivas tillsammans. We like!  Vi åt typisk engelsk pubmat (engelska tapas). Sausage roll, scotch egg, en liten hemgjord quiche och skinny fries. (tunna pommes)
 
 
Efter en eftermiddag på balkongen och en god lätt middag blev det kaffe på balkongen. Känns som att vi lyckats med vår balkong, både med växter och beslysning. Framförallt när fullmånen hjälpte till. 
 
 
I dag, söndag, hade vi bestämt att åka till vår drivingrange och slå några golfslag. Anne har ju inte rört klubborna sedan 27 maj  då vi spelade Villaitana med Johan och Katarina Alf. Det var varmt och svettigt men Anne slog som i trance. Om hon kan få ut dom slagen på banan så är hon nog på väg ner i hcp igen. Nu vet vi ju dock att det är skillnad på range och bana. På banan kommer det mentala in, vattenhinder, bunkrar, ruff och framförallt att man ibland har en bra score på gång. Resultatet får vi se om två veckor på Villaitana när vi ska spela med Johan igen. Anne hade ju 33 poäng förra gången, kanske ännu bättre nästa gång ? Jag själv var nöjd även om jag var ljusår ifrån Annes jämnhet i slagen.
 
 
Förutom att vi tränade passade vi på att handla lite småsaker. Min förra kollega Lasse hade beställt peggar som han inte får tag i hemma, Anne behövde fylla på med rosa peggar til drivern och så köpte vi några kartor med småbilder som man ska märka bollarna med. Anne valde nyckelpigor och jag Dry Martini !!
 
 
Nu är vi hemma igen och det är nästan trettio gr på balkongen. Full fart i parken även om det är lugnare än i går. Nu ser vi fram emot ännu en "normal" vecka med hemarbete, gym och golf för mig och med normalt arbete för Anne. På fredag är det dags att dra med resväskan till Heathrow för hemresa med SAS till Stockholm och Gladö. Sommarsemester med andra ord. Vi har ett fullpackat schema med alla som vi ska träffa men får också några dagar för oss själva. Ska bli härligt med morgonbad och eftermiddagsutedusch. För att inte tala om att få grilla något gott. Vore också kul om någon kunde se till att det blir bra väder. Om inte så får vi trösta oss med att vi får "supervärme" när vi åker vidare till Altea efter tio dagar i Sverige. 
 
Hoppas ni har det bra alla så hörs vi igen när vi kommit "hem" till Sverige. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela