ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Nu var det länge sen ......

Publicerad 2017-07-25 20:46:00 i Allmänt

Ja senaste bloggen är från den 12e juli så det har ju hunnit gå en tid.

Hur som helst är det semester nu vilken började med att vi fredagen den 14:e åkte till Gladö. Jag hade jobbat hemifrån fram tills det var dags att ge sig av. För ovanlighetens skull med SAS så det innebar en resa till Heathrow. Och det har vi ju valt bort i vanliga fall just för att det är lite bökigare att ta sig dit.

Först Overground en station från oss. Sen byte till tunnelbana till Paddington och därifrån Heathrow Express ut till flygplatsen. Och då var man ändå bara ”nästan framme” för till terminal 2 där SAS finns är det en evinnerlig lång väg att gå.

 

Men därifrån gick det sedan som smort och vi kunde kvittera ut hyrbilen på Arlanda. Den här gången dock lite besvikna. En liten ”plåtlåda” bara. En liten Hyndai I20. Bara ett skal kändes det som. Vi som haft sån tur många gånger med att blivit uppgraderade (utan kostnad) till riktigt stora fina bilar.
Nåväl – nu ska vi inte klaga för mycket. På plussidan stod att det var sprillans ny. De hade väl bara rullat ner den från leveransbilen – hade gått några hundra meter bara.

Hemma var allt OK även om det var knastertorrt på gräsmattan och i rabatterna. Men det hade inte varit bättre om vi hade bott hemma eftersom sjövattnet är borta och vår brunn inte tål att man tar särskilt många liter i taget. (vilket skulle visa sig några dagar senare….)

 På lördagen ”startade” Micke upp allt som behövdes medan jag åkte och handlade mat till det öde kylskåpet. Dagen flöt på och till kvällen var vi bjudna till Malin och Lennart på middag. Och där fick jag min födelsedagsuppvaktning med riktig skönsång. Flaskan på bilden var dock från oss till värdarna.

 

Vi gjorde en ganska tidig kväll för på söndagen stod syskonträff på schemat. Till Ippa och Christer på Vätö gick färden och alla syskon med respektive var med. Micke och jag agerade chaufförer dels så att vi inte skulle köra i tre bilar och dels så att ”gamlingarna” skulle få kunna dricka lite vin till maten. Och god mat det fick vi!

 
Vi hade tur med vädret. Började soligt som sen blev lite mulet men fortfarande varmt och först när vi åkte hemåt kom det lite regn.

Vi kunde också konstatera att i år är det 70 år sen familjen Schönberg kom till Sverige. Landsteg i Landskrona på Lucia. Det är nåt att fira och vi bestämde att nästa sommar ska vi ta en gemensam syskonträff till Tallinn. Det ser vi fram emot!

Veckan rullade vidare i samma anda som den börjat, dvs träffa släkt och vänner. Ibland hos oss och ibland var vi bortbjudna.

Tisdag förmiddag åkte Micke till Enköping för att hämta Ulla och Rolf. Han träffade även Magnus och Gunilla och hann med att ta en fika tillsammans med dem. Hemma förberedde jag lunchen – Lerpottesill som var en ny erfarenhet för mig. Men då god att det inte var sista gången jag gjorde en sån.

Vi hade tur med vädret inte bara under dagen utan även kvällen bjöd på värme så vi kunde sitta ute och äta våra grillspett. Vi satt ute till klockan var efter nio och missade därmed att titta på Allsången.

 
Ulla och Rolf stannade över till onsdag och efter lunch och fika var det min tur att skjutsa hem dem. Och lika fint väder hade vi även på onsdagen. Det hade verkligen tur med vädret!

Torsdag lite småfix hemma och sen handla lite på Maxi igen inför kvällens besök av Karin. Micke passade på att packa veden som skulle med till Altea. Jag vet att det låter knäppt men nu ingick 23 kilo bagage per person så då packade vi en sportbag full med björkved. Det kommer att värma gott i vinter om vi får några ruggiga dagar när vi är i Altea.

Karin kom som sagt på kvällen men då var det varma vädret slut. Det var inte att tänka på att sitta ute. Så vi kröp in och åt och pratade gamla minnen och en massa ”bankskvaller” såklart.

På fredag var det åter vår tur att vara bortbjudna. Den här gången hos Christine och Per och så var även Rein och Irene med.

Innan vi åkte dit hade Micke som vanligt fixat lite hemma, och ett av jobben var att köra högtryckstvätten på altanen. Med den påföljden att vattnet i brunnen sinade! Turligt nog hade vi några timmar på oss innan vi skulle iväg så nytt vatten hann rinna till så vi faktiskt kunde duscha innan vi åkte.

Hos Christine fick vi först lite gott småplock och sen spelade vi ett parti Nummerkubb (Micke vann…)  och därefter var det dags att hugga in på den goda grillmixen. Där fanns allt från Haloumi till Oxfile och till det goda tillbehör. Behöver väl inte säga att vi var proppmätta när vi skulle ta oss an den frysta jordgubbscheescaken till kaffet……

 

En sen kväll blev det och vi kom inte i säng förrän klockan var halv två. Därför tyckte vi det var riktigt skönt att ha en lugn lördag. Micke hade ju att göra som alltid. Under de här dagarna har han bättringsmålat lite här och där. ”Huvorna” till utelamporna, elskåpet, skärmarna mellan altanen och rabatten och även spaljen bakom minikiwin. Full upp alltså. Dessutom fixade han all utebelsyning i övrigt så att de nu ser ut som nya fast de är säkert tjugo år gamla, om inte mer. 

Vi hann även med ett besök i Kungens Kurva där en ersättningslampa till köket i Altea stod på inköpslistan. Och så en ny dator som vi ska ta med till London. Den gamla har nog gjort sitt att döma efter alla problem vi haft med den senaste tiden.

Ja och så gick då Gladöveckan mot sitt slut. Söndag gjorde jag ett sista försök att hitta våra kaffeglas på Cervera. Ett här i Altea har gått sönder men det verkar lögn i helskotta att hitta en ersättare. Har i alla fall utgått ur sortimentet på Cervera och jag har inte hittat det nån annanstans heller. Blir till att köpa en udda helt enkelt.

Klockan två var vi bjudna till vår granne Susanne. Vi och våra övriga grannar som gränsar mot allmänningen. Vi skulle snacka ihop oss lite om hur vi vill agera mot kommunen när det blir dags för vägbygget hos oss. De har sagt att den lilla stigen ska bli en tillfällig transportväg under byggtiden, och vi vill ju gärna förvissa oss om att det återställs till en gångväg så vi inte får biltrafik även i fortsättningen. Men det löser sig nog. Lär väl ta några år till innan de hunnit så långt.

Måndag var det dags att stänga till Gladö igen. Måste ju bara inflika att vi faktiskt har haft ett helt OK väder HELA veckan. Bad varje morgon (med matning av änder – de var elva stycken som flest i år) och utedusch varje eftermiddag.

 
 
 

Vi hade en bra avresetid mot Altea. 14:55 betyder att man kan ha en lugn morgon och ändå hinna fixa iordning allting innan det är dags att dra till Arlanda. Och resan till Altea gick hur smidigt som helst. Planet lyfte i tid och vi hade bara en flygtid på tre och en halv timme vilket gjorde att vi var i lägenheten redan strax efter åtta igår.

Men vad vi gjort idag på vår första Altea-dag återkommer vi till lite senare.

Måste avsluta nu för nu har Micke gått ner för att fixa kvällens middag. Grillade gambas (stora räkor) ska det bli. Och till det en mangosalsa och lite bröd. 27 grader på terrassen och en skön bris. Underbar kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela