ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Midsomer veckan före midsommar !

Publicerad 2017-06-19 15:34:00 i Allmänt

Oj vad länge sedan vi bloggade, över en vecka sedan. Måste bero på värmen vi haft, som bara blir "värre och värre". Man ska inte klaga men nu har vi haft över 30 gr i flera dagar. I dag, måndag, lyckades jag få igång AC anläggningen så nu blir det svalare inne. Nu gillar vi ju värmen och solen och det är lilka bra att vänja sig eftersom vi åker till Altea på torsdag kväll för vår, numera sedvanliga, midsommarvistelse. 
 
Mitt högra ben har blivit mycket bättre, för att inte säga nästan helt bra. Det är alltså Micke som skriver. Fysioterapi och infammationshämmande piller har löst problemet verkar det som. Nu är det bara att fortstätta med övningarna och lägga dem till de jag redan har från höftrehaben. Jag försöker köra övningarna på gymet så mycket det går eftersom det är skönare på mjukmatta än på hårda golvet hemma. Dessutom kan jag passa på att köra lite cykel och överkropp.
 
I tisdags var jag till golfklubben för första gången på tre veckor. Jag spelade inte utan gick med "gubbarna" tre hål i det fina vädret. Snacka om att bli sugen på spel igen. I dag fick vi dessutom varningsmail från klubben om värmen. Man hade haft några incidenter i helgen som gått med spelare som inte druckit ordentligt. Många äldre medlemmar som slarvar med drickandet. I morgon, tisdag, ska jag spela Mitcham för första gången på fyra veckor. Har bokat en bil ifall benet inte pallar. 
 
 
I veckan som gått var det också dags för fönsterputs utifrån. Det innebär lite bök på vår balkong eftersom våra växter blivit "enormt" stora. Jag måste se till att fönsterputsaren, som kommer via rep från taket, kommer åt fönstren. Den här gången fick jag ställa in de mindre krukorna i vardagsrummet och flytta undan de större från fönstren. När den lilla jasminen kom in kändes den sötaktiga härliga doften tydligt. Också en liten påminnelse om liknande blomdoft i Altea.
 
 
Eftersom vädret skulle fortsätta vara fint bestämde vi i torsdags kväll att göra en utflykt i helgen, snabba ryck med andra ord. Nu var det dags för "Midsomer tour". Alltså en trip med bilen till Oxfordshire och området där DCI Barnaby och hans assistent, DS Jones, löser mord i "Midsomer murders". Vi lyckades boka ett hotell med kort varsel, det var inte så mycket ledigt. 
 
 
När vi väl lämnat motorvägarna efter ca en timme så kom vi in i ett underbart vackert landskap. Dalgångar och trädklädda åsar blandat med ängar och fält. Mängder av klassiskt engelska byar. Vi hade en plan som innefattade ett antal stopp i byar och städer där man spelat in olika scener. Nu kan jag inte säga att vi kommer ihåg scenerna men helt klart är att man känner igen miljöerna. 
 
 
Under eftermiddagen "råkade" vi köra genom byn där vi skulle bo. Vi passade på att stanna till vid det lilla hotellet, det enda i byn, och checka in och ta en liten paus. Hotellet har också varit inspelningsplats i något eller några avsnitt. 
 
 
Ett riktigt mysigt hotell men utan AC. Som tur var hittade vi en bordsfläkt som i alla fall fläktade runt luften lite. Byggnaden var väldigt gammal med de typiskt engelska smala trapporna vart man än skulle gå. Inredningen i restaurangen och baren var också typiskt engelsk med gamla bilder överallt. 
 
 
När vi installerat oss tog vi en taxi till nästa stad vi tänkt besöka. Det var Henley on Thames. Alltså en liten stad som ligger vid Themsen. Där tänkte vi oss en hyfsat tidig middag eftersom vi bara ätit frukost och druckit en kaffe under dagen. Det var fantastiskt fint nere vid Themsen. Inte alls samma Themsen som vi har här i London, mera som en badort med mycket fritids och utflyktsbåtar. Dessutom inget tidvatten eftersom det är så långt in i landet. Vi satte oss ner på ett ställe vid floden och tog något att dricka. Vi kände dock inte för mat där utan gick vidare. 
 
 
Vi hittade sedan en pub, med en mysig innergård, där vi fick plats under ett parasoll. Det var ju över trettio grader. Klockan var då nästan 16.30. Lite tidigt för middag kanske men har man inte ätit lunch så var det rätt så mycket hungerkurr i magen. Anne gick för att beställa mat, vilket man nästan alltid gör vid pubdisken i det här landet. Hon kom tillbaka med två glas rose och berättade att köket inte öppnade förärn 18.00. Nu hade vi ju bra platser som vi inte ville tappa så vi stannade kvar och åt en god lever när köket öppnat. Mycket folk hela tiden som först och främst drack men som också åt när köket öppnat. Mätta och belåtna åkte vi sedan tillbaka till hotellet igen. På TV var det då självklart Morden i Midsomer. Tyvärr mest från en rättssal så vi fick inte chansen att känna igen några miljöer. 
 
Efter en varm natt, trots fläkten, intog vi en klassisk english breakfast. Inga kantiner med bacon och ägg här utan man beställer det man vill ha och får det serverat vid bordet direkt från köket. Fräscht och gott. 
 
 
Efter utcheckning åkte vi till vårt sista mål. En liten stad som heter Wallington där i stort sett hela den gamla "Market Place" och alla byggnader runtom varit med i många avsnitt. Nu var det ännu varmare så det fick bli en iskaffe innan vi började återfärden till London. Återigen en härlig resa mot motorvägen, smala vägar med väggar och tak av buskar och träd. Buskarna på sidan är klippta som väggar och är så nära att backspegeln stöter i ibland. Hur som helst var vi hemma ganska tidigt och fick en eftermiddag i hettan på balkongen och inne. En väldigt lyckad utflykt som definitivt ska göras i fint väder. Dessutom inte så långt bort. Ungefär 50 km som ändå tog över en och en halv timme dit och lite kortare tid hem. Detta eftersom man alltid måste lägga tid på att komma ut och in ur "Storlondon".
 
 
Som sagt så blir det Altea i midsommar. Vi vet att det blir varmt men det fläktar ändå llite mer där från havet och vi har alltid stranden att ta till. Blir säkert minst en dag i Calpe med mycket bad. Vi kanske hör av oss därifrån. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela