ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Värmerekord !

Publicerad 2017-06-21 18:40:00 i Allmänt

Efter två veckor med temperatur mellan 28 och 32 gr så nåddes kulmen idag. Just nu, 17.20, är det nästan 35 gr på balkongen och då står termometern ändå inte i solen. Nu ska det lägga sig lite till helgen men då åker ju vi till Altea i stället, är vi galna eller ?
 
 
Gårdagen bjöd på min första golfrunda på Mitcham på fyra veckor. Det var "bara" 32 gr men eftersom jag var osäker på min kropp så hyrde jag en bil. Ryggen, höften och benet fungerade bättre än vad de gjort på kanske ett år. Fysioterapin och pillrena har alltså bevisligen gjort sitt. Skönt med ett kvitto på det. Spelet var upp och ner men det skyller jag på fyra veckors "vila". Banan är för övrigt inte grön längre utan gul. Greenerna är dock bland de bästa jag någonsin spelat på. 
 
I dag var det gymet på förmiddagen, ett av de svalare ställena i området faktiskt. Lugnt och stillsamt pass för att inte överdriva nu när allt känns ok. Medans Anne sliter på jobbet i en väl luftkonditionerad lokal så jobbar "hemarbetaren" på i värmen hemma. Jag sätter i och för sig på AC´n mellan varven för att inte koka över. 
 
I dag var det, efter gymet, dags att göra i ordning lite inför vår resa. Jag åker ju till Gladö från Altea medans Anne åker till London för tredagarskonferens med jobbet. Skönt att fixa till lite innan vi åker. När vi båda kommer tillbaka till lägenheten på fredag nästa vecka får vi besök av en svensk kollega till Anne. Det är Anne som besökt oss tidigare både i Altea och i Amsterdam, men då tillsammans med Christine. 
 
Dagens jobb, i värmen, inleddes därför med att göra i ordning gästrummet vilket vi inte hinner annars eftersom hon kommer samma kväll som vi kommer hem. Det blev sedan tvätt och hängning, strykning och dessutom materialvård av mina golfgrejer efter gårdagens spel. Balkongen ska också föreberedas för vår bortovaro. Jag måste "dränka" allting och sedan ställa i ordning alla krukor så att gubbarna i consigieret kan komma åt att vattna en gång under helgen. Anne hinner sedan fylla på vatten på tisdag innan hon åker på konferensen. Som sagt ska värmen lägga sig lite till helgen så jag tror att växterna kommer att klara sig fint. Just nu meddelade Anne också att hon är på båten på väg hem och det är som att åka i en bastu.
 
 
 
Nåväl i morgon kväll åker vi i alla fall till Altea för midsommarfirandet. I handbagaget finns då lite Hönökaka så att vi kan göra den för vår del traditionella silltårtan på midsommarafton. Vi får väl se om vi lägger ut någon fin bild på den när det är dags. Om det inte gör det så får ni ha en bra midsommar allihopa och så hoppas vi på hyfsat väder. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela