ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Aktiv weekend.

Publicerad 2017-03-19 23:21:00 i Allmänt

Vårt förra inlägg var över ganska lång tid eftersom vi varit i Gladö förra helgen vilket vi berättade om då. Nu har vi varit tillbaka en vecka och återvänt till vår vardag. Vi har haft hyfsat bra väder och till och med lyckats sitta ute på balkongen ett par kvällar när Anne kommit hem från jobbet. Nätterna håller tio gr och dagarna har pendlat mellan tretton och sexton gr. Vi upplever, precis som ni i Sverige, en försmak inför nästa vecka då sommartiden kommer. Precis som ni kommer vi att ha ljust fram till halv åtta när vi slår om till sommartid. Sedan kommer, tyvärr, Sverige att rusa ifrån och ni får ljusare längre på kvällarna än vi. Men vi är nöjda ändå för vi har varmare än ni ett tag till. 
 
I fredags var det, som vanligt, golfmorgon för mig. Den här rundan blev inte fullt så bra som i tisdags, men jag ändå fick ihop 36 poäng. Började med en birdie på första hålet, brukar inte betyda att det blir bra. Som min kollega Lasses pappa sagt " hellre ett gäng bin i byxorna än birdie på ettan", Jag är inte säker på formuleringen men det är det eller något liknande. Men !!! det stämmer. På väg hem var det veckohandling på Sainsbury och sedan städning. När allt var klart gick jag för att möta Anne vid bussen för att gå till vår "kvarterspub" Waterside, vid Themsen, för en öl/vin på fredagskvällen. Anne kan fortfarande inte åka båt hem eftersom piren närmast hennes jobb är stängd för arbete. Ölen på bilden är en Camden Ale vilket för oss vidare till lördagens utflykt. 
 
 
På lördagen startade en aktiv helg. Först besök på gymet på morgonen. Efter en sen frukost tog vi overgroundtåget och buss till Camden Market. (Camden Ale)  En känd marknad som vi inte varit till tidigare. Vi hade nog ingen aning om vilken typ av marknad det var och det blev en riktig överraskning. Den var belägen i ett antal gamla stall.
 
 
Sedan har den tydligen vuxit ut mer och mer. Dessutom ligger den vid en "flod" och precis vid en sluss, Camden Lock. Otroligt charmigt med blandningen av gamla stallar, fabrikslokaler, slussen och de genuina "sunkiga" Londonkvarteren. Hur som helst så var det någonting som vi definitivt kan tipsa eventuella gäster om. Väl värt ett besök. Även om det är mycket skräp så andas hela området av gamla tider. Vi passade i alla fall på att ta en öl/cider på en uteservering vid slussen där träden börjat grönska. 
 
 
På tal om grönska, nu händer det saker varje dag här. Påskliljorna börjar blomma ut. Våra tulpaner på balkongen har snart blommat klart. Våren är här vilket också förstärks av ljuset. Dessutom blommar det rejält i träd och buskar. Allt går så fort just nu. Alla fomer av körsbärsträd men framförallt magnolior blommar för fullt. I torsdags planerade jag att gå ut med kameran och fota blomningen men när eftermiddagen kom så blev det mulet och jag ställde in. Hoppas på nästa vecka. De här bilderna tog dock Anne genom bilfönstret i dag (söndag) när vi åkte hem från golfklubben. Det är långt ifrån de bästa bilderna av två just nu blommande magnolior men det är svårt att ta från ett bilfönster. Jag hoppas att vi kan publicera bättre bilder i veckan. Vi har aldrig sett något liknande hemma. 
 
 
 

Så blev det då  blev det söndag. En skön morgon/förmiddag med Scrambled eggs och bacon. Sedan tog vi (Anne) oss tid att förbereda middagen. Vi hade ju en kassler med oss från Sverige senast. Nu blev den klar att stoppas in i ugnen när vi skulle komma hem från golfklubben. Jag hade bokat en golftid på eftermiddagen. Det var tävling på klubben på förmiddagen så jag hade bokat en "twilight" time 13.46. Eftersom jag bara är femdagarsmedlem så får jag betala greenfee på helgerna. Då har vi gjort så några gånger att vi spelat på eftermiddagarna då det är bra twilightgreenfee pris. Då kan vi spela nio hål utan att det tär på kontot,
 
Vi har lärt oss att det är (väldigt) mycket trafik både lördag och söndag så vi åkte vi mot golfklubben i god tid. Men !!!! Nu var det inte bara mycket trafik utan även ett vägarbete med skytteltrafiksignal så det tog sin tid att komma fram. Det tog nästan en timme till klubben. När jag åker i veckorna så tar det ca 25 min. Hela fömiddagen har det blåst och varit mulet men ändå inte i närheten av regn. Men, så fort vi körde ur garaget så kom regndropparna på bilrutan. 
 
Nu blev det, tack och lov, bättre och bätrte ju närmare klubben vi kom. Efter en sandwich med tillhörande öl och cider så slog vi ut på ettan vid två tiden, och självklart så tittade solen fram. Vinden var fortfarande stark från väst men det kan man leva med när den är varm. På bilden nedan är vi  på tvåan och himlen ser mörk ut men det är en härlig sol från andra hållet
 
 
Golfrundan var lite annorlunda för mig. När jag spelar i veckorna spelar vi oftast runt 3 tim 30 min utan väntan. I dag fick vi vänta på nästan alla hål, Förmodligen beroende på tävlingen som spelades före oss. Hur som helst så gick det hyfsat bra. Anne som inte spelar någonting förutom i Spanien, fick till ett antal bra slag och slutade på 14 poäng, vilket är bra när man inte spelar så mycket. Själv hade jag en "fladdrig" niohålare som slutade med 18 poäng, det säger nog mer om banan än om mitt spel.
 
När jag skriver detta har det blivit kväll och mörkret sänker sig över parken utanför. En härligt aktiv helg är tillända och nu känner vi att våren är här och med den ljusare tider Jag ska spela golf på tisdag och då får jag se om mitt scorekort gör att jag måste sänka mitt handicap. Efter dagens 18 poäng med fladdrigt spel är jag räddd för att det ändå kan bli en sänkning, vilket mina spelkamrater skulle uppskatta. 
 
Eftersom vi inte har något speciellt inplanerat under veckan som kommer så får vi se när vi återkommer med nästa inlägg. Å andra sidan så vet man aldrig vad som händer. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela