ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Allt ok i London trots terrorattack.

Publicerad 2017-03-22 20:34:00 i Allmänt

I dag hände alltså det som många förväntat sig men som ingen önskat. En terrorattack i Londons hjärta, Westminster, där parlamentet mm ligger. Alla har säkert läst och sett om det vid det här laget. Det här är något som kommer att påverka livet i London den närmaste tiden. Jag (Micke) har följt BBC hela eftermiddagen och man slås av hur professionellt allting verkar ha skötts. Både polisinsatsen, presskonferenserna och nyhetsbevakningen. Massor av poliser på plats redan från början och ännu fler bara några minuter efter. 
 
Avslutningen på attacken skedde utanför parlamentet vilket gjorde att man "låste in" alla parlamentsledamöter direkt. Premiärministern slussades ut till Downing Street men allt annat låstes fast enligt en plan. Fortfarande, kl 18.30 lokal tid, står alla bilar och bussar kvar på Westminster Bridge för undersökning. Det stora "London eye" verkar fortfarande stå still med folk inuti. Man tar allting på mycket stort allvar. Nåväl det där har ni säkert läst och sett redan. 
 
Platsen för det hela är där Anne åker förbi med bussen varje morgon. Tack och lov så stängde man inte ner allting i dag utan bara tunnelbanestationen Westminster så hon kunde komma hem i tid. När Anne sedan kom hem berättade hon att hon redan nu sett fler poliser än brukligt och så kommer det att bli. Polisen har sagt att folket i fortsättningen kommer att se fler poliser, både beväpnade och obeväpnade ute på gatorna. Med tanke på att vi alltid ser väldigt mycket poliser ute så förstår man att de tar det på allvar.  
 
 
För att återgå till vår vardag så kan Anne meddela att hon inte längre är bekymrad över sin mammografi. I dag kom beskedet från NHS, National Health Service, om att allt var bra. Samtidigt fick vi i dag en påminnelse från vår "husläkare" om att komma till blodtryckskontroll. Dom är aktiva !
 
Själv har jag andra viktiga saker att stå i, förutom hemarbetet. Som jag berättade förra gången så tror jag att mina spelkamrater vill att jag ändrar mitt golfhandicap, jag läser mellan raderna vad de säger. Innan detta skrivs hade jag spelat två handicaprundor, 38 och 36 poäng. I tisdags spelade jag så min tredje handicapgrundande runda, i stark vind och sol, och trots att kroppen, höfter och rygg, blir sliten från fjortonde hålet som vanligt så fick jag ihop 41 poäng. Jag förstår att dom vill att jag sänker mig. Så på fredag lämnar jag in mina tre scorekort till klubbens pro och får förmodligen ett lägre handicap nästa vecka, till mina spelkamraters glädje. Då får dom ännu lättare att vinna våra matchspel. Nu vinner jag inte varje gång, tvärtom. 
 
Idag har jag också rensat lite på balkongen. Cyklamen skulle bort, tulpanerna och pärlhyacinterna under oliven var slut och så var det lite "städning" i övrigt.
 
 
Nu måste vi börja leta efter lite mer sommaraktigt. Vi hoppas kunna hitta lite pelargoner snart. Det är lite färglöst där ute nu. Kanske vi hittar något i helgen. Annars kanske det blir ett besök i en park och eventuellt lite golfträning. Vi får se. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela