ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Det blev inte Richmond Park

Publicerad 2017-03-27 19:49:50 i Allmänt

Som Micke skrev i lördagens blogg hade vi ju planer på att åka till den stora Richmond Park på söndag.  Men nu blev det ändrade planer.

Vi började morgonen precis som lördagen med en tur till gymet för att få upp pulsen lite.

 

Efter det känner man sig värd en härlig frukost. Den här gången med god svensk Prästost som vi hade tagit med oss från Sverige.  Rostat surdegsbröd med Prästost och apelsinmarmelad – kan det bli så mycket godare......

 

Och apropå gott – efter att frukosten var avklarad såg jag till att fixa veckans luncher.  Jag skar och blandade ihop en härlig sellerisallad. Mammas gamla recept såklart. Det är perfekt lunchlådemat att ha med sig till jobbet. För även om kvarteren runtomkring kryllar av ”smörgåsbutiker” där man förutom just smörgåsar även kan få sallader och soppor och lite allt möjligt så ledsnar man på utbudet efter ett tag. Och en matlåda hemifrån slår vilken köpt sallad eller macka som helst.

 Vi beslutade att skjuta på besöket till den stora parken, dels hade Micke ont i stortårna (jag vet att det låter ”löjligt” men förmodligen har den stackaren artros lite varstans i kroppen och vissa dagar känns värre än andra) dels behövde vi förr eller senare (före påsken i alla fall) göra lite inköp.

Så vi tog Overgrounden till Shepards Bush och till den stora gallerian Westfield där vi varit en gång tidigare. Då var det precis före jul och hur mycket folk som helst. Nu såg vi till att vara där när de precis öppnat dvs strax efter kl tolv. Och även om det var lönehelg och mors dag så var det helt OK att ta sig runt. Det är en ENORM galleria och när vi var där förra gången så blev vi nog nästan chockade över hur mycket affärer det fanns. Och det i kombination med att det var så mycket folk som julshoppade gjorde att vi nästan avskräcktes från fler besök. Men som sagt igår kändes det helt OK plus att vi inte heller ”irrade runt” utan visste vad vi var ute efter. Och vad var det? Jo först och främst Nespresso kapslar. Dels till att fylla på hemma i London (vi har ju ingen kaffebryggare med oss utan det här är det kaffet vi dricker hela tiden) dels behövde vi ha med oss till Altea också där vi ju också har en Nespresso-maskin.

Och så hade vi lite andra saker på vår inköpslista, så det blev några påsar.....

 

På vägen tillbaka till Overgrounden passerade vi ett blomsterstånd, och eftersom det igår var Mothers Day här så hade man laddat upp rejält med färdiga buketter. Och att det är stort att fira mamma syntes på alla människor som faktiskt bar på buketter samt alla de erbjudanden som restaurangerna bjöd på med anledning av dagen. Tex ”Ett glas gratis Prosecco till mamma” och liknande.

 
Som ni ser är det helt andra blomsterpriser här än i Adam. Och speciellt en sån här dag - då passar man säkert på att höja ytterligare några pund.

Väl hemma igen så blev det nån timme i solen på balkongen. Gårdagen bjöd på lite mer vind än lördagen men solen värmde gott. Vi är så glada för vår balkong med det härliga läget. Där kommer vi njuta många sommarkvällar.

Nu är den nya arbetsveckan i gång och just nu (efter att äntligen blivit klara med den årliga revisionen och fått årsredovisningen undertecknad av styrelse och KPMG i slutet av förra veckan) är det PLUS samtal som upptar en del av min tid. PLUS står för Planerings Utvecklingssamtal och ska hållas årligen med två uppföljningar. Och det är en stor skillnad på formalia här jämfört med Sverige. Här ska det dokumenteras att Arbetsprofilen stämmer med tjänsten och att de tekniska kompetenserna hos medarbetaren är tillräckliga och så självklart också göra aktivitetsplaner för året. Och allt det här kontrolleras löpande av vår Compliance avdeldning. Dvs de som ansvarar för att vi följer de av myndigheterna ställda kraven.  Vi lyder under en myndighet som heter FCA (Financial Conduct Authority) och kan väl jämställas med Finansinspektionen i Sverige. Och man har självklart stor respekt för att följa deras regelverk. Ett av deras krav är tex 35 timmars årlig obligatorisk kompetensutveckling. Man måste alltså kunna visa intyg på att man ”vidareutbildat” sig 35 timmar under året. Vissa timmar klarar man enkelt av genom att gå igenom de utbildningar av självstudiekaraktär som finns på vårt intranät men viss utbildning måste man inhämta externt. Jag undrar just vad jag ska ”hitta på” för att få ihop mina timmar i år........

Senare den här veckan ska vi gå till vår husläkarmottagning och kolla blodtrycket. Vi har bägge två fått kallelse via SMS och kan titta in när vi vill. Ingen tidsbokning behövs. Efter det antar jag att jag ska boka en tid hos min GP (som alltså är förkortningen av  General Practitioner) dvs husläkaren för att förnya mina recept på blodtrycksmedicinen som jag äter.

Och på torsdag är det bara två veckor kvar till Påsk. Och Påsk betyder semester och 10 dagar i Altea. Åh så vi längtar! Men, men – innan dess är det kvartalsskifte med allt vad det innebär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela