ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Ett halvår går fort !

Publicerad 2017-03-02 17:39:00 i Allmänt

Ja det är faktiskt ett halvår sedan vi kom hit. Som ni kommer att märka är det Micke som skriver idag. När vi kom var det första september och trettio grader varmt. Värmen höll i sig ganska länge och vi fick en försmak på hur det kan vara i London på sommaren. Annars har vi faktiskt märkt, lite som vi trodde, att det är skillnad att flytta iväg på hösten, när mörkret kommer, mot att flytta på våren som vi flyttade till Amsterdam. Allt har dock gått bra och vi har verkligen funnit oss tillrätta, Nu går vi dessutom mot ljusare och varmare tider. Vi har haft en, med Londonmått mätt, bra vinter. Inte så mycket regn som det brukar, tydligen. Precis som ni märker hemma, så får vi ljuset tidigare på morgonen men framförallt längre på kvällarna. Nu är det ljust nästan till 18.00 och fort går det. Härligt när vi kan börja nyttja vår balkong på kvällarna, med vyn ut mot den fina parken. 
 
 
För övrigt, som vi också berättat tidigare, har Anne kommit in snabbt i jobbet och jag har hittat tillbaka till min "hemarbetarvardag". Golfen har självklart sin plats ett par gånger i veckan då jag spelar med mitt "nya" gubbgäng. När det nu går mot vår kommer jag också att börja upptäcka staden lite mer. Besök på platser som man gärna vill se, som tex The Tower mm.
 
Vi börjar också planera för lite utflykter som är roligare att göra när våren kommer. Brighton kommer att få ett besök, kul att se om det går att jämföra med Zandvoort. Isle of Wight blir ett annat utflyktsmål och sedan finns det flera slott och trädgårdsparker inom en och en halv timmes bilfärd härifrån. Jag fick dessutom ett tips av en golfkompis häromdagen. En vingård som ligger närmare än en timme med bil härifrån. Den ska vi också besöka. Engelskt vin ???? ja varför inte, dom har ju klimatet. 
 
Förutom allt vi ska göra här måste vi också, som vi berättat tidigare, hinna med alla resor till Gladö och Altea som redan är bokade. Det börjar nästa torsdag, 9 mars, med Gladö och fix i trädgården och växthuset. För att inte tala om att ställa om alla timers som står jättefel efter det långa strömavbrottet veckorna efter jul. Jag har kollat webkameran på Haningestrand GK för att ha koll på snöläget. I dag såg det jättebra ut, nästan ingenting kvar så vi hoppas på det när vi kommer "hem".
 
Här i England räknar man som att våren kommer den första mars. Det märks faktiskt ute också. I går var jag iväg till Nespressobutiken i Harrods kvarteret. På väg till bussen kunde jag se många buskar som redan skjutit rejäla skott.
 
 
 
När man ska iväg någonstans så är det oftast bussen som gäller. Såvida det inte blir en promenad till närliggande Fulham Broadway. Nespressobutiken däremot ligger i Kensingtonområdet vid den bortre ändan av Hyde Park räknat från oss så det fick bli bussen. Det fungerar bra eftersom de går ganska ofta. Problemet den här dagen var att jag varit på gymet på förmiddagen. Då dricker man rejäla mängder vatten och inbegripet morgonens te och lunchdryck så behöver man uppsöka ett visst ställe några gånger under eftermiddagen. Det fick alltså lov att bli ett besök på en pub på vägen hem för att låna toan. Och eftersom man inte bara kan gå in och låna toan fick jag lov att fylla på med en favorit, Staropramen, som jag inte sett på någon pub här tidigare. Allt gick bra och kaffet är nu hemma. OBS ! självklart åkte jag inte bara för de paketen som är på bilden utan det var några fler. 
 
 
Apropå våren så nämnde jag klimatet. Det verkar vara jättebra med det varierande vädret. Ena stunden regnar det så det rinner på fönstren och i nästa stund skiner solen, vinden, som oftast är västligt mild, verkar alltid vara med. Det kanske är därför som det växer så bra på balkongen, bilderna nedan visar hur det kan se ut när solen skiner på det regnvåta fönstret och så en favorit i repris, växterna på balkongen. 
 
 
Precis som i Amsterdam försöker vi alltid ha färska blommor inne. Just nu är det tulpaner. Utbudet är inte lika stort som i Amsterdam. Men de flesta blommorna skeppas hit från Amsterdam och är här ett dygn efter de sålts på "blomsterauktioner" i Aalsmeer i Amsterdam. Således riktigt färska blommor. Priserna på blommor är ok och vi köper alltid fina buketter på Sainsbury när vi handlar eller om vi är på någon marknad.
 
 
 I dag, torsdag, blev det drivingrange träning för mig. Soligt men väldigt blåsigt, dock ingen vind inne på rangen som har väggar och tak. Trots att jag spelat hyfsat de senaste rundorna så kändes det bra med en träning i dag. I morgon bitti, då vi har speltid strax efter åtta verkar det som att det ska bli "heavy rain" vilket gör att det troligen inte blir något spel. Får väl bli gymet igen om golfen blir inställd. Efter lunchen satte jag på Sveriges Radio Play och lyssnade på damernas skidstafett. Kul att åtminstone våra damer lyckas få fram nya åkare hela tiden vilket man tyvärr inte kan säga om herrarna. 
 
Annars ser vi fram emot helgen igen,veckorna försvinner fort. Vi har inget speciellt inplanerat förutom konsertbesöket i morgon kväll. Vi får väl berätta om hur det var i nästa inlägg. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela