ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

"Sommaren" är här.

Publicerad 2017-03-25 20:29:00 i Allmänt

Rubriken är lite tuff men idag var det verkligen sommarfeeling, eller en riktigt bra vårdag. Vi ska dock gå tillbaka til gårdagen först. För mig (Micke) som skriver, medan Anne fixar lördagsmiddagen, var det som vanligt golf på fredagsmorgonen. Som jag skrev förra gången så skulle jag lämna in tre handicapgrundande scorekort så att mitt handicap blir mer rättvist, vilket betyder lägre. Fredagsmorgonen var disig, kall och blåsig och det var minst sagt "omysigt" när vi slog ut på ettan. Massor av tröjor på och till och med toppluva till en början.
 
Min stackars kropp var ovanligt stel i höfter och rygg, men också som vanligt, så höll jag mig på banan med mina slag. I takt med att rundan pågick så blev det några bra slag här och där och då mjuknar kroppen betydligt. Efter en birdie på det svåra avslutande par tre hålet stod det återigen 41 poäng i scorekortet. Jag var ju därför tvungen att lämna in även det scorekortet. Ska bli spännande att se var mitt nya handicap hamnar, mina spelkamrater hotar med nio och därmed åter till singel men jag tror inte på det. 
 
Fredagseftermiddagen bestod som vanligt av städning och fix i lägenheten. Veckohandlingen gör vi på lördag. När Anne kommit hem i god tid så gick vi till vår "kvarterspub" Waterside som ligger nere vid floden. Där åt vi en härlig Fish and Chips. Innan vi gick till puben såg vi en härlig solnedgång i väster. 

 
Lördagsmorgonen började (som vanligt nuförtiden) med ett besök på gymet för oss båda. Jag har varit där själv tre gånger den här veckan och känner mig väldigt nöjd. Anne har dessutom inte åkt buss hela vägen till jobbet utan promenerat upp till den buss som tar henne sista biten så det har varit en fysiskt aktiv vecka vilket känns jättebra. 
 
 
 Efter gym och frukost var det dags att åka till en trädgårdshandel för att få lite färg på balkongen, vi återkommer till hur mycket färg det blev. Resan dit var en upplevelse, igen, Nya och fräscha områden, mycket trafik och många intryck. Kul att få se delar av London som man inte ser annars. Plantskolan, som vi höll på att missa, låg inklämd mellan en järnvägsstation och ett bostadshus. Ytan ut mot gatan var inte mer än tio meter bred. Men dom hade parkeringsplatser utanför så det var inga problem att parkera bilen och gå in. 
 
 
 På väg hem stannade vi på Sainsbury och gjorde veckohandlingen. Anne tycker fortfarande att det är kul att få vara med och handla ibland eftersom det alltid annars är jag som sköter det. 
 
Väl hemma igen sken solen fortfarande för fullt och från ca 14.00 och framåt var det full sol och 22 gr på balkongen. Medan Anne "pressade" i solen fixade jag till det vi köpt. Det blev inte så mycket färg. Suckulenter under oliven och ett gräs att ha i ena hörnan av balkongen. Det blev också en omplantering av en av jakarandakrukorna samt utplantering av en persilja. Nu väntar på på pelargonernas ankomst så vi kan få lite färg. 
 
 
 
Gräset ser lite ynkligt ut men kommer att växa till sig och ta för sig mellan murgrönorna. Som tidigare sagts så satt Anne och "pressade" i solen medan hemarbetaren jobbade hårt i "trädgården" men jag fick också ta del av den Sangria som hon fixat till. Man måste haen förfriskning när man jobbar i solen.
  
 
I parken utanför var det full fart hela eftermiddagen. Mängder av ungdomar som spelar spontanfotboll, familjer som har picnic med filtar på gräset och alla andra som joggar, rastar hundar och bara promenerar. Nu är fontänen dessutom tömd, städad, fylld och igångsatt så det är jättefint därute. Sen kan man ju inte låta bli att nämna att i morgon är det sol fram till ca 19.30. Alltså precis som i Sverige men med betydligt högre temperatur. 
 
Just nu, medan jag bloggar, så håller Anne på med middagen, en fläskfilégryta som vi ska ha pasta till. På TV har det varit Sveriges VM kval mot Belarus och jag måste säga att det var länge sedan jag såg ett svenskt landslag göra 4-0 mot ett lag som är klart sämre, även om dom fick två mål av domaren. Jag kollar också Alex Noréns match mot Dustin Johnson i WGC golfen. Han har det jobbigt men det är mycket kvar. 
 
I morgon planerar vi för att återigen gå på gymet före frukost och sedan åka till RIchmond Park, som är en kunglig park här i närheten med hjortar och möjlighet att ta en kopp te och lite annat. Vi hoppas sedan på en eftermiddag på balkongen med sol och väme. Nästa vecka pratar man om upp till 17/18 grader. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela