ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Äntligen kom regnet!

Publicerad 2017-05-19 17:25:00 i Allmänt

Ja det låter ju väldigt underligt med en sådan rubrik i ”paraplyernas land – Storbritannien” – men senaste månaderna och hela vintern har det varit ovanligt torrt. Visst har det kommit nån liten skur då och då, det gör det här. Men det har varit alldeles för ”futtigt”. Lite fukt i luften hinner aldrig göra nytta i backen. Kanske är det också därför vi konstaterat att blomningen gick så väldigt snabbt. Hägg och syren blommade över på nolltid.

Men nu har det alltså fyllt på rejält i några dagar. I onsdags till exempel var det verkligen dygnslångt regn. Och rejäla droppar som föll, inget fjöligt duggregn inte. Det syns tydligt på marken hur gräset börjar bli grönt igen. Men som människa är man ju aldrig riktigt nöjd, varför behövde regnet komma just i onsdags?

Vi hade firmafest på Heartwood just denna dag, firade att vi har fördubblat vår förvaltade volym sedan Handelsbanken köpte Heartwood för några år sen. Och för att fira detta (eller ha ett skäl till att ha en fest) så hade vi hyrt ”Sky-baren” på ett hotell i närheten.

Nu låter Sky Bar som nåt väldigt häftigt och framför allt högt, det var det inte här. Men 10:e våningen är ganska högt också beroende på omliggande fastigheters höjd såklart.

Festkommitteen hade fixat med ljusslingor och ballonger och gjort det riktigt mysigt. Tack och lov fanns det ett tak som gick att dra ut över området där vi var och det fanns även glasväggar för att skydda mot vind så i ärlighetens namn spelade det inte så stor roll att det regnade. Men visst hade det varit mysigare med himlen ovanför och att verkligen kunna sitta ute. Vi har ju haft så himla fina och varma kvällar sista tiden så det här var verkligen dålig tajming.

Chefen höll ett trevligt tal och tackade alla för gemensamma insatser. Baren var ”fri”, dvs det bjöds på bubbel, vin och öl och mat fick vi också. Och maten var så kallad ”food bowls”, dvs det serveras olika rätter i olika små portions-skålar. 4-5 tuggor per skål. Jag åt en jättegod risotto med sparris, inkokt lax på ruccola och en god ”curry”. Curry är väldigt populärt här i landet och är alltså inte kryddan curry utan ett samlingsbegrepp för en gryta tillagad med diverse orientaliska (oftast indiska) kryddor. Sedan fanns det ytterligare tre andra rätter men jag kände mig nöjd efter dessa.

(Bilden nedan på "food bowls är inte autentisk - bara ett exempel på hur det kan se ut.)

 
 
Nöjd kände jag mig också efter dryga två timmars minglande. Jobbigt att bara stå och åldern gör att det blir tröttsamt med den höga ljudnivån (80 personer hade kommit) av prat och musik. Så nån gång mellan åtta och halv nio tog jag en taxi hem. Ja jag lyxade till mig med det. Fötterna värkte och regnet vräkte ner så det var skönt att få vila fötterna på vägen hem.

Tänk, för 20 år sen hade man säkert varit kvar och ”stängt baren” !

Nu har jag åkt båt till och från jobbet i snart två veckor. Jätteskönt att slippa trängseln i tunnelbanan eller oväntade vägarbeten på bussvägen. Inga förseningar har det heller varit mer än några minuter ibland på kvällen. Från samma pir går nämligen en båt mot, bland annat, Towern, och den båten är så här års väldigt välbesökt inte minst av skolklasser. Så ibland kan det stå 200 personer som ska med den båten som alltså avgår några minuter före min. Och det är klart att det ibland tar tid att borda så många. Men värre förseningar än så har jag alltså inte lidit av.

Dessutom får jag alltid sittplats – jag tror nämligen inte båten får ta fler passagerare än det finns sittplatser (och flytvästar) till.

Lägger in en bild på piren där jag kliver på och av hemma. Notera att ”landgången” är nästan helt vågrät. Det är för att det är flod när bilden är tagen. Om det är ebb så lutar ”landgången” i en jättebrant uppförsbacke. Ska se om jag kan komma ihåg att fånga det på bild också nån gång.

 
Nu lämnar jag över tangentbordet till Micke så får han skriva några rader om sin vecka.

Min vecka har, som vanligt, varit aktiv även om det är mycket samma saker som görs. Jag tycker att det är bra att ha vissa rutiner när det är en vecka som inte innehåller något speciellt. Gymet fick besök tre gånger den här veckan av skäl som jag återkommer till.

Man skall icke förglömma de vanliga ”jobben” som städning, handling, tvätt mm mm. I tisdags var det golf som vanligt. Det märktes även där att det regnat en del dagarna innan. Fairway börjar skymta i grönt igen efter att ha varit snustorr ett antal veckor. Vi hade en härlig runda i kortärmat igen. Verkar vara som att jag tar med mig solen till vår tisdagsgolf varje vecka. Dessutom kändes det som att spelet är på väg tillbaka, 35 poäng med ett antal dåliga slag. Kanske ska ner på ”singelhcp” i alla fall innan säsongen är över. Oj hur tänkte jag nu, här är ju aldrig säsongen över utan vi spelar ju året runt, precis som i Amsterdam.

Som alla förmodligen vet så har Pm Theresa May utlyst nyval här i UK den 8 juni. Detta för att få större majoritet inför Brexitförhandlingarna. Eftersom vi är inskrivna i ”röstlängden” i the Borough of Hammersmith and Fulham, vilket är benämningen på kommundelen av London där vi bor, så har vi nu fått röstkort och får rösta i valet till kommunalfullmäktige. Eftersom vi har någorlunda koll på vad vi tycker och att det vore en kul grej att ha röstat här i UK så kommer vi att rösta den 8 juni.

 

Redan i går kväll ställde jag in min fredagsmorgongolf eftersom väderprognoserna visat på värsta regnet från i natt och över hela dagen. Det regnade i natt men kom inte en droppe från kl 4 i morse fram till kl 3 i em, då det kom tre droppar. Nu, kl 4 på em lokal tid, så tittar dessutom solen fram. Typiskt, men det kändes helt ok att byta golfen mot ett extra gympass. På söndag ska vi ju dessutom åka söderut och spela golf i närheten av Royal Tunbridge Wells, som vi tidigare skrivit om, och som är staden där Heartwoods huvudkontor låg tidigare. Det är anställda på Heartwood som anordnar golfen (men till självkostnad såklart). En rolig utflykt där vår bil ”kundvagnen” för första gången ska ut på den riktigt stora motorvägen, M25, och då vi kanske får se lite landsbygd från bilfönstret. Golfen blir väl som den blir, som vanligt. Jag hoppas anturligtvis att vi båda spelar bra, men att jag vinner :)

Ha en bra helg i det "sommarsverige" som det verkar vara om man lyssnar på radio och pratar med folk hemma. Hoppas det håller i sig.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela