ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Lite väderkräsna är vi allt.

Publicerad 2017-05-08 20:26:00 i Allmänt

Inte blev det någon ”Midsomer-murder-tour” i helgen inte. Och heller inget Brighton. Som Micke skrev i förra inlägget vill vi på sådana utflykter ha garanterat fint väder så man kan se sig om i vackert vårväder och sitta ute på lunchen. Prognosen utlovade dessvärre inte annat än mulet väder såväl lördag som söndag. Och dessutom ingen vidare värme heller så vi sköt fram de utflykterna ytterligare en gång.

Jag vet – det låter verkligen som om vi har blivit extremt väderberoende och kräsna och det kanske vi har.... Men alla vet ju att på våren är det solen som är varm – annars kan det kännas riktigt kyligt i vindarna.

Nåväl – vi hade att göra ändå. Och nu var det återigen dags för ett IKEA-besök. Galet eller hur – men man behöver alltid nåt från detta svenska varuhus. Och den här gången ännu knasigare – vi köpte sommartäcken som ska med hem till Gladö när vi åker i juli. När jag bäddade rent förra helgen när vi var hemma så insåg jag att våra gamla sommartäcken (ni vet såna där riktigt tunna syntet) hade luddat upp sig nåt fruktansvärt och de kändes ofräscha helt enkelt.

Och inte har jag/vi lust att offra Gladödagarna på att åka till IKEA så vi köpte alltså med oss dem här och de får åka med i resväskan hem.

Sen var det ju som alltid lite servetter och andra förbrukningsvaror som slank ner i varukorgen men det var främst täckena som var orsaken. Nej förresten – en förvaringslåda också som vi hade saknat en längre tid var ju faktiskt det ursprungliga skälet till besöket.

På tillbakavägen fick även jag besöka vår nya bekantskap – plantskolan. Det behövde kompletteras med lite mer sommarblommor (Verbena och Hängpelargoner) till balkongen. Och så handlade vi helgmaten också innan vi var tillbaka hemma. Ja inte på plantskolan såklart utan på Sainsbury. Jag får ju abstinens om det bara är Micke som får sköta om mathandlingen hela tiden. Som kock i familjen vill man ju gärna välja råvarorna själv ibland. Och apropå råvaror – jättefin färskpotatis finns redan att köpa här!

Väl hemma och efter att ha packat upp så gladde oss solen genom att vilja tränga igenom molnen. Och tidvis hade vi en skön eftermiddag på balkongen med både eftermiddagsfika, plantering och senare även ett glas vin innan det blev dags att gå in och laga middag. Det blev den goda fiskgrytan för sista gången på ett tag. Den är perfekt på höst, vinter och vår. Nu hoppas vi att vi bara äter "sommarmat" i fortsättningen.

Söndag morgon började också lika mulet som dagen innan och helt enligt prognosen. Vi tog det lite lugnt med Nyhetsmorgon på datorn som sällskap till frukosten innan det blev dags för att dra iväg. Golfträning i den stora träningsanläggningen stod på schemat. Innan vi kom till träningsanläggningen stannade vi vid ett ”Next” varuhus som ligger precis i närheten av golfhallen.  De har en ”home-avdelning” ungefär som Zara Home och HM Home och på hemsidan hade jag sett snygga handdukar och badlakan som vi vill ha till Altea. (Ja ja, släpar man inte saker till Sverige så gör man det till Spanien)

Förutom handdukarna hittade jag några söta ljuslyktor (kan man aldrig få för många av) till vårt matbord här i London och även en praktisk tapas-bricka i plast som passar utmärkt att, till exempel, ta med ut på balkongen. (Jag vet för vi testade redan senare på söndag-eftermiddagen.)

Rena shoppinghelgen låter det som när man sammanfattar det hela. Nåväl efter de inköpen (dit åker jag gärna tillbaka – snygga saker och till bra priser) så tog vi oss vidare till golfanläggningen där det kryllade av bilar. Ett mycket populärt ställe. Inte bara range-träning utan även en spännande (för barn alltså) minigolfbana i Jurassic Park-stil med väldigt naturtrogna ödlor/drakar som både låter och rör på sig.

Men vi valde alltså rangen som hade fått sig en rejäl uppgradering med nya mattor och bildskärmar i varje bås som visade hur rakt/snett man slog, hur långt man slog och säkert en massa andra finesser som vi inte orkade sätta oss in i. Men det var ju jättekul att kunna se bollbanan på skärmen och jämföra olika slag med varandra. Skönt hur som helst att träna svingen utan att ha pressen på sig att få bollen i hål på ett visst antal slag. Det är nyttigt att nöta slag på en matta emellanåt.

 

 
Och tro’t eller ej men på hemvägen stannade vi åter igen till vid plantskolan. Vi hade kommit på att de två små hängpelargonerna nog skulle göra sig bättre i krukan om de var tre. Samt – den lilla solcells-fjärilen som Micke hade köpt i onsdags fungerade inte. Så den passade vi på att byta också. Med facit i handen var det nog inget fel på den, det var nog bara vi som inte kollat hur den skulle startas upp. Nu är en ny på plats, den här gången en slända, som får ladda några dagar i ”off” läge innan den ska sättas igång i morgon kväll. Synd att det inte är någon sol nu (måndag) bara.

Nu borde nog balkongen vara ”klar”. Tror ärligt talat inte att vi får plats med mer nu om vi själva ska få plats också. Även på söndagseftermiddagen kom solen fram som genom ett trollslag. Denna gång ännu mer varm och intensiv än på lördagen. Vi satt ute i gasset och njöt av balkong-prakten och åt lite tapas från vårt nyköpta fat. Vid femtiden var det fortfarande 23 grader på balkongen och värmen höll i sig så klockan hade passerat sju innan vi tvingade oss in för att börja förbereda middagen.

Apropå värmen och solen som alltså är underbar när den väl är här så har naturen nått helt andra nivåer än hemma i Sverige. Vi såg i helgen hur hägg och syrener redan är i princip överblommade. Klätterrosor blommar i trädgårdarna och igår såg jag såväl Trädgårds-Vallmo och Vallmo från frö som blommade för fullt. Kan man trycka på paus nu? Det känns som om det går för fort den här första vackra tiden.

I samband med att vi gjorde i ordning bland växterna passade jag på att ta denna bild på Micke mellan fuchsian och olivträdet. Man måste nog börja kalla fuchsian också för träd snart. Vi kommer nog att få skära in den lite så att man kan komma fram till oliven.

 
Och nu har alltså en ny arbetsvecka sett sin första dag. Idag lite kallare och mulet – men prognosen lovar att värmen och solen ska komma tillbaka. KANSKE nån av våra uppskjutna utflykter kan bli av nästa helg.

Måste ju också berätta att måndagen kunde börjat bättre. Redan vid Rumbold Road där jag kliver på bussen på morgonen (om/när jag har tagit en promenad till ”buss nr två” istället för att vara lat och ta ”buss nr ett” tre hållplatser och sen byta) fick jag vänta jättelänge på att min buss skulle komma.

Sen gick bussen sönder, lagom i höjd med Victoria Station (eller om den skulle tankas eller vad vet jag) så vi fick helt plötsligt utrymma bussen och ta plats på en ny. Tog en evinnerlig tid att komma iväg igen i alla fall. Men det var inte nog med det – runt Westminster Parliament har man påbörjat ett stort vägarbete så helt plötsligt stog det helt still i trafiken.

Men de flesta satt kvar så jag tänkte att det här löser väl upp sig rätt vad det är men se det gjorde det inte och efter 45 minuter och några hundra meter bara så klev jag av och gick till närmsta tunnelbana istället. Typiskt London! Helt plötsligt bara så stannar all trafik.

Nåväl – nu har jag kollat upp att vägarbetet kommer hålla i sig några veckor så det blir till att fundera ut alternativ resväg. Vem vet – det kanske blir båten?

För Micke har det varit en helt vanlig hemarbetarmåndag i dag. Lite sovmorgon, gymet på förmiddagen, byta sängkläder, köra tvättmaskin och diskmaskin. Förutom det gjorde han en försäkringskoll av våra bilar. Vi kör ju vår svenskregistrerade Toyota Auris i Altea, den är försäkrad i Sverige, körs i Spanien och ägarna (vi) bor i UK, helt galet. Bilen som står i Gladö är ju avställd och den vi har här i London är försäkrad här. Avslutningsvis blev det materialvård av golfklubbor och skor inför morgondagens spel samt korrekturläsning och komplettering av detta bloggmanus som Anne skrivit.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela