ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Sommarkänsla i London.

Publicerad 2017-05-24 15:25:00 i Allmänt

Så har värmen kommit tillbaka på riktigt till oss i London. När jag sitter och skriver detta på balkongen, kl 13.15, så visar termometern 30 gr och då är det ändå lite soldis och små lätta moln runt om solen.  

I lördags var vi upp till Fulham Broadway för lite småhandling. Jag skulle bland annat ha stöttor till fuchsian som blivit för stor. Vi passade naturligtvis på att ta en lätt lunch på en av våra favoritpubar. Det blev lite nachos och ett scotsch egg med stark senap, att dela på. Jag tror vi berättat om ägget tidigare men det är ett löst ägg som är omslutet av något slags blodkorv med ett skal runtom. Vi började ute men fick flytta in då det började regna.

 
Medan Anne var inne och handlade passade jag på att gå de hundra meterna fram till Stamford Bridge, alltså Chelseas arena. Vilken kontrast mot hur det ser ut i kvarteret i övrigt. En jättearena mitt i citymyllret med de gamla ”sunkiga” husen. Säkerhetskontroll för att få komma in på området, den bestod i bombhund och kontroll av väskor. Detta var alltså innan det hemska som hände i Manchester så detta är vardagen här. Hit måste jag gå någon mer gång och då även ta rundturen i arenan och kolla in museet. Stor shop hade man naturligtvis och man gjorde självklart stor sak av att man vunnit ligan. Vimplar och banderoller runt hela Fulham Broadway och framförallt inne på arenaområdet. Det får nog bli ett matchbesök under nästa säsong, det är ju ändå på gångavstånd.
 
 
Sommarvärmen kom sedan på allvar i söndags då vi var på golfutflykt med kundvagnen, alltså vår lilla bil. Vi var inbjudna till Heartwoods årliga vårgolf. Låter större än det var. Vi var sju spelare på en på en fin liten bana strax utanför Tonbridge, som ligger en bra bit söder om London. Resan dit var ett äventyr i sig. Vi hade kollat innan och det skulle ta ca 1 timme och 15 minuter med bil. Jag bestämde, i enlighet med Google maps, att vi skulle ta oss ut till stora motorvägsringen, M25, innan vi skulle låta vår gps ta över. Den ”skrek” redan från början att vi skulle ta en annan väg. Vi förstod senare att den hade rätt eftersom det tog oss två timmar att komma fram. Men vi fick å andra sidan se den klassiska engelska landsbygden med smala vägar, kringgärdade av täta häckar. En härlig bilresa trots allt och ”kundvagnen” fick för första gången komma upp i en hastighet av 110 km/h. Har inte varit i närheten av det på åtta månader.
 
 
Väl framme blev det en enkel hamburgerlunch på klubbens terrass. Solen sken och det var skönt i största allmänhet, vi satt förstås ute på en terrass med utsikt över 18 hålet. Efter en stund kände jag att jag blivit väldigt svettig i baken och upp mot ryggen. Så varmt var det ändå inte så att det skulle behöva bli så. När jag reste mig var jag dyblöt från skinkorna och upp mot ryggslutet, då märkte Anne också att det var lika för henne. Tydligen hade de tjocka dynorna legat ute dagen innan då det regnat kraftigt. Det fanns uppenbarligen vatten kvar i botten som tog en stund på sig innan det hamnade i våra byxor. Det var ”jättekul” att vi båda såg ut som om vi  kissat på oss när alla de andra kom dit. Tävlingen/rundan ska vi inte prata så mycket om. Trång och kort bana med mycket träd runtomkring. Jag slog två utslag rakt in i skogen på ettan och så fortsatte det för oss båda. Riktigt skitspel även om jag räddade 32 poäng med bra chippar. Ingen av oss var i närheten av att vinna. Men vi hade en trevlig avslutning i solen på klubbens kvällssoliga terrass innan det var dags för hemfärd. Nu fick vår gps styra helt och hållet och då tog det ”bara” 1 timme och 30 minuter, utan att köra den stora motorvägen.
 
Som vi skrivit tidigare så åker Anne båt till och från jobbet. Den här veckan har hon lyckats få till bra bilder på hur stor skillnaden är på ebb och flod i Themsen. Bildkollaget visar den ”landgång” som hon går upp från båten när hon kommer till Chelsea Harbour på kvällarna. Vissa tider är det nästan plant och vissa tider gäller att kämpa i brant uppförsbacke.
 
 
I går, tisdag, kom Annes kollega från Leeds, Katarina Alf, på besök igen. Dags för konferens i dag och då passar det bra att hon övernattar hos oss innan de åker till banken på morgonen. Efter att vi under gårdagskvällen pratat om när vi ska besöka henne i Leeds slutade det hela med att hon bokade resa till Altea i morgon torsdag och alltså kommer att vara med oss under vår helg där. Kul med folk som är spontana. Dessutom är hon ”golfnörd” så hon blir med i vår runda på lördag som vi ska spela på Villaitana med Johan. (Levin). Sedan får vi väl se om det blir ytterligare någon runda, kanske på söndag. Om det inte blir det så kanske det blir stranden eller något annat kul. Vädret i Altea ser ut att bli jättefint även om det tydligen ska bli varmare här i London än vad det kommer att vara i Altea.

Som jag skrev i början är det riktig sommarvärme här just nu. I går eftermiddag var parken full av folk och det blir den säkert i eftermiddag också. Våra växter frodas å det värsta och jag har redan tvingats att klippa in fuchsian så att man ska kunna gå förbi den. Den är nu högre än olivträdet och jag måste nog kapa av de högsta grenarna. De kommer att få svårt att få del av vattningen annars. Men en fuchsia kommer alltid med nya grenar i det veck som finns nedanför där man klipper så det är nog inte sista gången jag får klippa den. Har nu inlett ”dränkningen” av växterna inför resan men är lite osäker på om jag inte ska be ”consigieret” att vattna en gång. Synd om några av dom torkar bort.

 
 
 
Som sagt i morgon kväll åker vi mot en härlig långweekend i Altea. Hoppas ni i Sverige också får en fin helg.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela