ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

En vanlig höstvecka

Publicerad 2017-11-13 15:13:00 i Allmänt

I dag är det både Anne och jag som skriver. Vi ska försöka se till att det syns vem som skrivit om vad.

Så har då ännu en vecka gått och snart börjar vi närma oss december och advent. Konstigt hur tiden kan rusa iväg även de veckor och helger som man inte har nåt speciellt inplanerat. Flera gånger senaste tiden har vi reflekterat över att vi nu upplever saker som vi upplevde för ett år sedan och att det inte känns som att ett år har gått.

På jobbet har vi haft ytterligare ett månadsbokslut och så har jag haft mitt möte med kontaktgruppen till planeringskommittén som jag skrivit om tidigare (där jag behövde vara påläst på siffrorna). Båda sakerna avlöpte väl och nu går vi in i perioden då vi ska hålla våra lönesamtal med medarbetarna. Jag hoppas det går lika smidigt……

Nu är kvällarna mörka när jag går från jobbet och likaså har de ljusare morgnarna som övergången till vintertiden bidrog till ebbat ut och det är mörkt när jag går på morgonen också.

Sen två veckor tillbaka är det också ny tidtabell för båten. Så på morgonen fick jag välja mellan att antingen ta en båt som går 15 minuter tidigare eller ta en som går 15 minuter senare. Jag valde den tidigare båten vilket naturligtvis också bidragit till de mörka morgnarna. Hemresan fick också ändrade tider men där pratar vi om 6 minuter tidigare bara. Å andra sidan har ytterligare en tur lagts in på kvällen så numera går det tre båtar i timmen när jag åker hem. Det är bra så man inte blir så känslig för när man måste gå från kontoret.

Men det har också blivit ytterligare en ändring i trafiken och det är att på hemvägen stannar båten på ytterligare två ”bryggor” (eller pirer som man väljer att kalla det här). Det måste ju tyda på att många gärna betalar de extra hundralapparna per månad som det kostar att kunna åka båt istället för den knökfulla tunnelbanan.

I torsdags var jag, Micke, till Fulham Broadway, bland annat för att köpa krabbkött. Anne har hittat ett intressant recept på ”crabcakes” som vi ska prova. Nu blev det inte den här helgen men krabbköttet ligger i frysen och ska tillagas nästa helg. Jag fick en härlig promenad tillbaka från Fulham Broadway i det fina vädret. Jag upptäckte då en stor bananplanta utanför ett hus. Huset är tre våningarna och bananen växer lika högt som huset är. Fantastiskt hur klimatet gör att medelhavsväxterna trivs här.

 

I veckan blev vi också varse att man inte kan uttrycka sig hur som helst i mail. Anne och jag mailar varandra en hel del under dagarna och den här gången blev det tydligen fel. Jag hade fått ett mail någonstans ifrån, kommer inte ihåg vad det handlade om, men det föranledde mig att skriva ett mail till Anne med ordet ”shit” i. Efter en stund hörde Anne av sig och berättade att man ringt henne från Heartwoods ”kontrollenhet”. Man får absolut inte använda ”svärord” i mail till och från Heartwood. Vi skrattade gott åt det och som jag brukar säga, ”shit happens”.

I fredags var det golfmorgon igen, nu spelar vi 07.45 både tisdag och fredag så det är bara att gå upp i tid. I fredags åkte jag alltså i god tid men efter en stund så tog det tvärstopp. En mindre trafikolycka där båda bilarna stod kvar i körfältet och stoppade trafiken helt. Mötande trafik var, som vanligt, helt tjock och ingen av dem vill stanna och släppa ut den buss som stod först i vår kö.

När jag till slut kom förbi såg jag att polisen var där, varför kunde dom inte gå ut och dirigera!!!! Jag blev faktiskt irriterad. Resten av resan bestod av rödljus, bilister som inte borde ha körkort och skolbarn som tryckte för grön gubbe på alla ställen det gick. Det tog 45 min istället för normala 25 min. Jag var inte helt lugn när jag kom fram. På himlen såg det läbbigt ut men vi klarade oss igen, tre regnstänk på ett hål men det kolsvarta på himlen gick runt oss. Vi var på rätt ställe på banan hela tiden. Trots mitt upprörda tillstånd gjorde jag 19 poäng på första nio, sedan hade jag lugnat ner mig och då blev katastrofen ett faktum, 6 poäng på sista nio.

Helgen som gick har vi inte gjort nåt speciellt. Handlade mat i lördags förmiddag och efter att packat upp och satt de nyköpta blommorna i vatten så tog vi bussen till närliggande Hammersmith.

 

Hammersmith hör ihop med Fulham som ett ”borough” i närheten av där vi bor. Chelsea hör för övrigt ihop med Kensington och är ett ”Royal borough”. Vi har säkert sagt det förr men ett borough är att jämföra med en stadsdel eller liten kommun. Vissa boroughs är ”royal” och det beror på om det finns något kungligt i området. I Chelsea/Kensington ligger Kensington Palace där prinsessan Diana bodde, även efter skilsmässan från prins Charles. Nu är Kensington Palace prins Harrys residens.

 
Jag, Anne, hade blivit tipsad av en kollega att besöka en butikskedja i Hammersmith som heter TK-Maxx och som specialiserat sig på att sälja ”överblivna” märkesvaror från andra kedjor och till bra priser. Vilken besvikelse! Rörigt och man fick inget grepp över affären. Säkert kan man göra fynd (bland annat billiga märkesskor) men man ska ha tålamod och säkert också lite tur för att hitta nåt.

Inget för oss så vi gick på en närbelägen pub och käkade lunch istället. Jättegott! Ofta har pubarna små rätter (typ bar-meny) till bra priser och väldigt ofta blir man positivt överraskad. Den här gången blev det kycklingvingar och pulled pork. Vi tog en av varje och delade på. En jättetrevlig pub med modern touch och många olika typer av sittplatser. Själva hittade vi en skön soffa mittemot bardisken.

 

Efter lunchen gjorde jag nåt jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag gick in på Primark. En billighetskedja som är omåttligt populär och alltid proppfull med folk. I deras största butik på Oxford Street tar man sig knappt in om man inte är där när de öppnar. Det kunde Christine bekräfta efter deras besök här förra helgen.

 
Sällskapet som satt bredvid oss på puben hade en så snygg scarf som låg överst i en av deras Primark-påsar. Och jag ville absolut ha en sån. Dessvärre var det ingen scarf utan en chiffongklänning!!! Men det såg jag ju inte förrän jag kom in i butiken. Och när jag ändå var där så passade jag på att köpa lite juldekorationer.
 
 

Mycket folk som sagt och lång kö till kassan. Men det var gemensam kö och säkert tio kassor så det rullade på ganska bra och snabbare än jag hade trott.

Under tiden hade Micke varit på H&M och köpt jeans. Han har letat ett tag och nu fick han tag på jeans som varken var trasiga eller ”super slim” utan bara ”slim” alltså med stuprörskänsla, vilket verkar vara det som gäller i modeväg just nu. Ett par ska för övrigt ner till Altea nästa gång.

Sista shoppingstoppet blev på Marks & Spencer och efter det tog vi tunnelbanan två hållplatser till Earls Court och därifrån bussen sista biten hem. Hammersmith var, hur som helst, ett ställe vi säkert kommer att åka tillbaka till. Genuint engelskt och fritt från turister. ”Alla” affärer finns där och tack och lov inte så stort som tex Westfield där man kan bli trött bara av att titta in. Nåväl där finns ju allt och dessutom ganska mycket mer.

Jag glömde säga att lördagen inte bjöd på nåt särskilt mysigt väder. Det regnade när vi vaknade och fortsatte så fram till lunchtid och resten av eftermiddagen var det grått, grått, grått. Vilket gjorde att vi med gott samvete satte oss framför TV’n när vi kom hem. Golf och VM kval i fotboll. Irland mötte Danmark och som vanligt när Irland eller Sverige spelar så hade jag kontakt med min irländska kompis Patrick i Amsterdam. Skulle vara kul om irländarna kan slå ut Danmark på tisdag.

Söndag morgon var det kylskåpskallt i sovrummet när vi vaknade. Vi har ju alltid öppet fönster och beroende på hur vinden ligger på så är det mer eller mindre kallt. En vacker men blåsig morgon och vi åkte iväg till driving rangen efter en sen frukost.

Det var kallt på rangen också – men trots detta var det fler än vi som trotsade kylan och vill träna på golfsvingen. Det var fullt i alla bås utom ett på nedersta våningen när vi kom. Och träna behöver i alla fall jag som spelar så lite nuförtiden. Micke säger att jag blivit en ”range-spelare” och det går ofta bra på rangen, vilket det inte gjorde när jag spelade på banan oftare. Hoppas vi kan spela på riktigt nästa helg så jag får se om jag kan få med mig slagen ut på den banan också. Micke fick också med sig en ”skobag” från shopen. Eftersom man inte får ha golfskor i klubbhuset måste man byta skor och då kan det vara roligare med en ”shoebag” än en plastkasse.

 

Väl hemma igen blev det lite småplock till lunch och sen gick Micke ut på balkongen för att förbereda växterna för kallare nätter. Dags att ställa in de känsligare pelargonerna mot väggen och täcka dem och fuchsian med fiberduk så de inte fryser när frosten kommer. För det gör den…..

 

Och sen blev det lite ”svensk TV”. Vi tittade klart på serien ”Saknad” (med bla Helena Bergström). Det var en bra och välgjord serie som säkert får en uppföljning. Det kändes som att det lämnades en del ”lösa trådar” som kan plockas upp i en fortsättning.

Till kvällen ännu mer ”svenskt”. Nämligen en ansjovispaj till middag med ansjovis från Sverige såklart. Pajen var så god och nu finns det kvar till en middag till, och kanske en lunch till ”hemarbetaren”.

I dag, måndag, så var hemarbetaren tillbaka på gymet efter två och en halv veckas frånvaro. Influensan och den efterföljande förkylningen, som fortfarande gör sig påmind, har lett till gymfrånvaro. Nu tänkte jag försöka börja träna lite lugnt och se om förkylningen kanske försvinner.

En solig dag gjorde att fiberduken åkte av igen och till natten blir det inte mindre än 6/7 gr så det blir ingen fiberduk på i natt.

 

I kväll blir det nagelbitning, svordomar, förtvivlan mm mm framför TV´n. Italien – Sverige. Jag är optimist och tippar 2-1 till Italien vilket borde leda till att Sverige går till VM på att man gjort mål på bortaplan. Vi får väl se. Jag förväntar mig kommentarer om jag har fel. I morgon är det tidig uppgång igen. Golf 07.45, hoppas trafiken fungerar bättre än i fredags. Lite skönt att komma fram i tid och ta en kopp termoskaffe utanför klubbhuset innan vi går ut.

Nu blir det inte mer skrivet, för nu måste ”hemarbetaren” börja ”jobba” igen. Strykning, ugnstvätt mm står på schemat.

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela