ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Mitt i november och mitt i veckan

Publicerad 2017-11-15 22:14:52 i Allmänt

Onsdag kväll och ”veckan har vänt” som vi brukar säga. Vädret är fortfarande ok, mellan 10 och 14 gr på dagarna. Natten till måndag var den enda kalla natten hittills men i morgon kväll åker fiberduken på igen, man har lovat en kall natt igen, inte minusgrader men det är lika bra att vara säker. Bättre för växterna att få en jämnare temperatur. I dag onsdag har det varit disigt och halvmörkt hela dagen men inget regn. Typiskt Londonväder alltså, som vi tack och lov oftast varit förskonade ifrån under första året.

 

Men i det disiga eftermiddagsmörkret har vår belysning i oliven börjat göra nytta. Blir så fint mönster på väggen och i taket.

 

I tisdags morse var det golf som vanligt. Jag åkte hemifrån i mörkret kvart i sju, för att undvika förseningar som i fredags. Nu var det raka spåret och tog under tjugofem minuter. En bit på väg började det regna och jag blev tveksam. Men som vanligt så slutade det innan vi gick ut och vi fick åter en härlig runda. Jag spelade dessutom  riktigt bra, 35 poäng på handicap 10. Jag lyckades dock inte vinna matchspelet. Så här såg för övrigt vårt klubbhus ut innan det brann ner 1933. 

 

Måndag och onsdag har jag varit på gymet och kört ”lightpass”. Ska försöka tvinga bort den lilla förkylning som är kvar och det verkar faktiskt lyckas. I dag, onsdag, var det förutom gymet dags för lite hemarbetarjobb igen. Vi tillämpade principen ”en in en ut”. Det var ett paket som skulle returneras till HM och ett paket som skulle tas emot.

 

Väldigt enkelt att returnera paket, bara att stoppa ner i påsen igen, klistra på en returetikett och sedan lämna på ett närbeläget ställe. Det inkommande paketet var en matberedare som Anne saknat länge. Hon hade tröttnat på det gamla rivjärnet. Behövs lite mer power när det är dags att göra Borsjtj soppa som är så gott på vinterhalvåret.

 
Jag satte på TV´n en stund i eftermiddags för att se lite förhandsvisning från Europatourens säsongsavslutning i Dubai. Förutom intervjuer från rangen och lite annat så visade man från en plojtävling dom hade i går kväll. Några av de bästa spelarna skulle slå bollar mot en liten green som var som en darttavla ute i vattnet. Spelarna fick poäng utifrån vilket fält på tavlan som bollen fastnade i.

Alex Norén var med och var klart bäst ända till finalen. Där förlorade han mot en kines. I första matchen slog han ut Ian Poulter som hade badtofflor på sig när han slog. I morgon börjar själva tävlingen så då får TV´n stå på när och om jag är hemma. På fredag spelar jag själv igen, prognosen visar kallt men soligt. Sedan får vi se om det blir spel för oss båda på lördag, vädret och tillgängligheten på klubben får avgöra.

 
Anne har varit till frissan i kväll. Hon kom hem från jobbet lite tidigare och jag skjutsade henne till Fulham Broadway. Salongen fick en ny chans efter det förra katastrofbesöket. 

 

 Nu är hon hemma igen och det ser bra ut tycker jag.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela