ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Sjukling, frost och massor av poäng.

Publicerad 2017-11-19 22:44:00 i Allmänt

Vad rubriken handlar om visar sig senare. I fredags morse hade jag, Micke, årets första frostvita golfrunda. Inte fruset i marken men vitt i gräset. Det var 5 gr på balkongen hemma men vid Themsen var det 3 gr och när jag kom till Mitcham, kl 07.15, var det is på bilrutorna. Klar himmel vilket förmodligen gjorde att det blev kallare på morgonen. Då var det gott med termoskaffe utanför klubbhuset innan vi gick ut. Varje morgon kommer mängder av gröna parakiter flygande över banan. Dom har förmodligen vaknat upp efter en natt i träden. Tyvärr har jag inga bilder av dem. Eftersom det var strålande sol så blev det grönt även på marken efterhand men i skuggan av de stora träden var det fortfarande vitt på marken när vi var klara ca 11.30.

 

När Anne åkte hem från jobbet på kvällen hade hon förmånen av en stor båt. Vi kallar den för ”Finlandsbåt” eftersom den har en bar. Det är aldrig fel med ett glas vin på väg hem från jobbet en fredagskväll.

 

Väl hemma blev det middag med racletteost och tillbehör. Vi har väntat i månader på att racletteosten ska komma till butiken. Det är ingen sommarmat. Nu finns den och den var så god. Vi använder våra små raclettegrillar som vi fått av våra grannar i Amsterdam, Hans och Loes. Det räcker med två värmeljus i varje grill för att få en perfekt smältning av osten.

 

I lördags morse började Anne känna sig dålig. En förkylning/influensa som jobbade sig in. Vi klarade dock av att åka till Sainsbury och handla och att åka till plantskolan för att köpa hyacinter och murgrönor. Vi återkommer till det. Ett par timmar efter att vi kommit hem det blev det sängen för Anne. Tack och lov så brukar hon kunna sova bort en förkylning. För övrigt var det en dag med dåligt väder, regn, blåst och dis. Det kändes som att det var ”mörkt” hela dagen. Eftermiddagen blev framför TV´n och europatouravslutningens tredje dag från Dubai.

I morse, söndags, var det soligt, kallt och frost på taken. Frosten försvann dock ganska fort när solen kom upp. Jag hade upptäckt att vi bara hade två dagar på oss att nyttja våra dubbla poäng på Sainsbury, alltså vår stora ”ICA butik”där vi handlar i stort sett allt.

Som sagt så hade vi bara några dagar på oss att lösa in alla poäng vi tjänat in under året mot det dubbla. Kanske låter lite småaktigt men vi hade 70 pund som kunde dubblas. Nu var det så att man bara fick nyttja en viss summa på varje avdelning i affären. Men vi lyckades i dag dubbla 45 pund så vi kunde handla för 90 pund gratis!!! Ganska bra utdelning. Nu har vi 50 pund kvar att nyttja om vi kommer på något på de avdelningar vi inte nyttjat. För de 90 punden vi handlade för blev det vin, t-shirtar, vinglas, handdukar mm.

 

Som sagt så var det en fin morgon men med frost på taken runtomkring. I fredags eftermiddag satte jag fiberduk på de känsliga växterna vi har på balkongen. Även om vi inte haft frost på balkongen är det säkert bra att dom får en lugn start på vintern. I dag har dom också fått sol genom fiberduken. I morgon åker nog duken av eftersom prognosen visar på en natttemperatur på 10/11 gr.

 

I eftermiddag har jag planterat de tre nya murgrönorna som vi köpte i går. Två av de gamla som varit med sedan Amsterdam har dött. Nu blir det en ny sort som vi hoppas ska växa ihop med de som är kvar sedan tidigare. Hyacinterna har vi planterat och satt på köksön.

 
 

När jag planterade murgrönorna så upptäckte jag ett litet ”matförråd” som någon fågel ordnat. I ena hörnan av balkonglådan låg det tre jordnötter gömda. Eftersom vi är djurvänner såg jag till att lägga tillbaka jordnötterna där de låg. Jättebra ställe under murgrönan. Blev också påmind om att köpa några talgbollar och hänga upp. Vi har flera olika typer av stora och små fåglar som inte säger nej till lite mat.

 

Vid dagens besök på Sainsbury, för de dubbla poängen, passade vi också på att ta den nu årliga bilden på hemarbetaren iförd ”julkalkonmössa”. Jag tror att den var med förra året också men den är så kul. Jag lovar att jag inte köpt mössan 😊

 

Nu är sista dagens golf inspelad och det blir en eftermiddag framför TV´n igen. Hade Anne varit pigg hade vi tagit en promenad i det fina höstvädret. Det har varit full fart i parken utanför i dag. Man märker att om det är fint väder kommer det mycket föräldrar med barn och många hundar till parken, även om det inte syns på bilderna. 

 

Innan det var dags för TV soffan testade vi den nyinköpta matberedaren. Anne var lite piggare i dag. Vi gjorde inbakade oliver och maskinen testades med att göra degen som innehöll en extra lagrad cheddar. När man inte har västerbottenost får man ta det som finns. Vem var det som sa ”man tager vad man haver”? Var det Anne eller Kajsa Warg? 😊 Hur som helst så blev dom väldigt goda.

 

Och så var det söndagskväll igen och Anne ligger och försöker återhämta sig från sin förkylning. Förmodligen blir hon så återställd att hon åker till jobbet i morgon.

Vi hörs i veckan.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela