ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

En hård hemarbetardag

Publicerad 2017-10-05 17:50:00 i Allmänt

Jag får ofta frågor om vad jag gör om dagarna. Jag förklarar alltid att jag inte går upp 05.30 utan snarare vid 08.00 tiden. Sedan är det golf två gånger i veckan och gym två eller tre gånger i veckan. Men det blir ju ändå en massa tid över. Då kan det bli som i dag som varit en riktigt ”tuff” dag för hemarbetaren. Fullt schema.

Efter frukost, dusch och bäddning åkte jag och kundvagnen mot IKEA i Croydon för att köpa lite ljus och servetter inför vintern. Självklart blev det en hel del annat också. Det gäller att passa på eftersom det är en bit att åka. Förbi golfklubben och vidare söderut. Klart IKEA börjat med julskyltning, men det har man säkert hemma i Sverige också.

 

Jag fick tag i det vi behövde och passade också på att äta en mugg med köttbullar innan jag åkte vidare mot nästa anhalt. Det blev ett kort stopp på ”Home Base” som är som Bauhaus fast mindre och med sämre utbud. Dags för lite ny växtgödning och en ny sekatör. Sedan ut i trafiken igen och mot hemmaplan.

Nästa stopp blev Sainsbury för handling inför helgen. Skönt med en helg ”hemma” igen och med lite ”Annelagad” mat, även om vi åt god gryta i lördags i Gladö.

 
Väl hemma i ”reservatet” igen så blev det en del att packa upp. Nya blommor förstås, den här gången rosor. Små rosor som brukar vara ett säkert kort. Inom ett par dagar kommer dom att bara kanonfina.
 
Som om det inte vore nog med arbetet som jag redan berättat om så måste man ju skriva detta bloggmanus också. Förutom att ha mailkontakt med förvaltare om div problem i lägenheten, balkongdörren kärvar och ett fönster är svårt att låsa. Soporna ska ut, tvättmaskinen ska köras och tvätten ska hängas, disken ska köras, fönster ska putsas, bilen ska tvättas och växterna ska vattnas efter en dag med sol och vind. Dessutom vill banken i Sverige veta var jag har min ”skattehemvist”. Listan kan göras lång så ni förstår nog att det är tufft att vara hemarbetare 😊😊
 

Slutligen, innan min arbetsgivare kommer hem, så ska golfbagen göras i ordning och klubborna tvättas inför morgondagens runda. Vi går ut 07.45 för att slippa gamlingarna som brukar gå före oss kl 08.00. Som vanligt, när vi ska spela, lovas det sol, tempen är nog inte mer än elva när vi startar men kommer upp mot 16/17 innan vi är klara.

 

Jag har spelat i stort sett två gånger i veckan i snart ett år i ett land som är känt för sitt fuktiga klimat med massor av regn. Jag har blivit lite blöt en gång och fått ett par små skurar två gånger. Tre rundor på ett år med lite regn. Inte en enda gång har vi brutit på grund av regn så jag har nog hittat rätt dagar.

Jag misstänker att ni redan förstått att detta är skrivet med en stor glimt i ögat och att vi båda fortfarande stortrivs. Till helgen får vädret avgöra vad det blir för aktiviteter. Det ser hyfsat ut faktiskt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela