ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Hemma i London igen.

Publicerad 2017-10-26 17:45:00 i Allmänt

Efter en härlig semester i Altea är vi hemma i London igen. Det här kollaget sammanfattar vår semester på ett bra sätt.

 
Den härliga Alteavistelsen avslutades med en middag på apelsintorget med Tiina och Bernt på måndagskvällen. Innan vi gick till torget var dom upp till oss och invigde vår vinkyl. Då fick dom också chansen att träffa Biloute som låg inne och sov sedan tidigare på dagen. Han gick dock ut när dom kom, efter att ha fått en sista skinkbit naturligtvis. När vi sedan satt på terrassen kom lillebror Bobin över till oss. Han var, som vanligt, på räcket och ”jabbade” med mig. Vi har börjat kalla honom för ”Bobin the boxer”. Mjuka tassar förutom när han blev för uppspelt och lyckades framkalla blodvite på en av mina fingrar.
 
 

När vi gick hem efter middagen så visade sig gränderna i Altea från sin bästa sida. Väl hemma var det så skönt ute att vi satte oss ute en stund med en kopp kaffe (och något litet till 😊) När Anne gått in kom Bobin tillbaka och vi fortsatte vår sparring. Han var väldigt nyfiken på Anne inne i sovrummet men vågade inte ta steget den här gången. Jag misstänker att han blir en trogen gäst i fortsättningen. Hoppas bara att han och Biloute kommer bättre överens. Nu möttes dom ändå i trapphuset en gång och var inte osams så det kanske kommer att fungera.

I det förra inlägget skrev jag att det inte fanns bilder på mig eller Monica från vår middag med Björn och Ingrid och Janne och Monica. Nu finns dom, Anne har fått dem från Ingrid. Det syns ganska tydligt att vi hade en trevlig lördagskväll.

 

I tisdags var det hemresedag och vi skulle åka från Altea vid 13.30 tiden. Vi hade en del att fixa, städning, Anne skulle stryka och terrassen skulle tömmas och städas av. Så här ser det ut när vi har åkt.

 

 

Flyget i tisdags gick från Alicante i hyfsad tid och trots en flygtid på 2,20 tim så landade vi på Gatwick strax före tidtabell, kl 18.10 UK tid. Vi hade bara handbagage och landade nära passkontrollen som i sin tur nästan var tom. Allt detta gjorde att vi var snabba till tåget och var hemma i lägenheten kl 19.35. Anne kom några minuter senare eftersom hon köpte lite middag på Tesco.

I går, onsdag, kunde jag se att växterna på balkongen var i utmärkt skick. Jag hade bett consierget att vattna en gång och gett dom ordentliga instruktioner att använda allt vatten jag ställt ut. Den här gången hade dom lyckats. Fuchsian hade blåst omkull men inte tagit någon skada. En lite gren hade gått av men lite ”självbeskärning” är bara nyttigt.

 

 

Onsdagen var en underbar dag här i London, som ni ser på bilderna ovan. Solen sken och ingen vind. Över 20 grader, och när solen nådde termometern gick den upp i 33 grader. Klart att det blev en eftermiddagsfika med bar överkropp på balkongen. Självklart hade jag då jobbat klart för dagen, dvs handlat, städat balkongen, gjort ”deadheading” på våra blommor och  packat upp det sista ur våra handbagage. Kvällens middag blev en ”delivery” av Thaimat som var så god. Vi har beställt därifrån tidigare och den är fräsch och leveransen fungerar bra.

I dag, torsdag, vaknade vi till en riktigt dimmig dag, vilket tack och lov inte så händer så ofta även om det är så ibland. Prognosen lovade bättre under dagen men det blev tvärtom. Jag var tvungen att fråga Anne på mailen i morse om hon sett något från båten och det hade hon faktiskt.

 

Själv tänkte jag att jag skulle åka till Craven Cottage, som är Fulham FC´s hemmaplan, och köpa biljetter till lördagens match. Vi måste ju se fotboll någon gång. Men eftersom det började regna efter lunch och prognosen till lördag ser lite osäker ut så blev det inte så.

 

Vi ställer in fotbollen och tar det någon gång när man är säker på ok väder. Det kanske inte blir förrän i vår, men då får det bli så.

I morgon bitti är det golf igen för mig, vi går ut 07.45 så det är tidig morgon för ”hemarbetaren”. Jag kommer förmodligen att åka hemifrån före Anne. Eftersom det är golfdag så visar väderprognosen på en stor sol hela dagen. Det kommer förmodligen att vara lite ”nippie” på morgonen. Det är så dom säger när det går ner mot 10/12 grader. Betyder att det ”biter” lite i kinderna.

Till helgen har vi ingen direkt plan utan vi tar det som det kommer. Ska bli skönt att få vara hemma äta lite god ”Annelagad mat”. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela