ohlssonsiamsterdam.blogg.se

Dagbok för våra år i Amsterdam & London.

Hösthelg i London

Publicerad 2017-10-28 17:47:00 i Allmänt

Ja så var man tillbaka "i selen" igen efter semestern i Altea. (Anne bakom tangenterna idag.)
Det var skönt att börja med en kort vecka (onsdag till fredag bara) men jag har haft fullt upp. Sä här dags på året är det verksamhetsplanering vilket för min del innebär att räkna på internpriser på de tjänster vi säljer till bankkontoren. Ganska roligt faktiskt och om en dryg vecka ska jag presentera vårt förslag för en kontaktgrupp som sen har som uppgift att ifrågasätta våra priser och därmed ocskå "effektiviteten" i våra tjänster.
Då gäller det att vara påläst på siffrorna!
 
Nu är det becksvart när jag går till båten på morgonen och när jag kommit hem har det nästan varit helt mörkt också. Och från och med måndag är det nog mörkt när jag går från jobbet (vintertiden!!!).
Men mörkret har sina fördelar också. Mysigt att tända ljus och vissa broar över Themsen lyser upp så fint. Den här - Albert Bridge - är vackrast av dem alla.
 
 
Trots en hel del att göra på jobbet kunde jag unna mig en liten lunchpromenad igår. Det vara kanonväder med strålande sol (gladde även Micke som spelade golf som vanligt på fredagar).
Jag tog en promenad upp till och runt Covent Garden. Där var som alltid mycket aktiviteter och kanske mer än vanligt igår eftersom det varit mitt-termins-lov den här veckan och många engelsmän varit lediga.
Det innebar att det fanns många "gycklare" i kvarteren till barnens stora glädje.
 
 
Bortsett från själva den gamla saluhallen och området närmast det finns flera andra mer "moderna" torg i närområdet. Bla har HM en stor butik med en väldigt vacker fasaddekoration. Tyvärr tror jag inte den gör sig lika bra på bilden som i verkligheten.
 
Idag lördag hade vi inget inbokat så vi började med ett gymbesök strax efter åtta. Dvs före frukost vilket passar mig men som Micke har lite svårt för. Han är ju van vid att äta frukost i lugn och ro och först nån timme senare gå till gymet - men idag fick han offra sig.
Sen var det Sainsbury's som stod på schemat. Dvs helghandling som jag ville vara med på. Det blir en fiskhelg den här helgen. Ikväll ska vi äta tonfisk-tartar med en avokado- och mangosalsa. Och imorgon blir det musslor. Egentligen skulle vi äta svensk kassler imorgon men musslorna var så fina så vi gjorde en snabb ändring i matplanerna.
På Sainsbury's var det fullt uppställ när det gäller Halloween (firas här på Tisdag) med massor av pumpor och naturligtvis även Halloween-kostymer.
 
 
Väl hemma igen blev det en fika innan vi gick ut i det vackra höstvädret. Prognosen hade lovat nåt helt annat men dagen blev jättefin. Dock var natten kallast hittills med bara åtta grader i morse när vi steg upp.
 
 
Och det vackra vädret lockade (trots att jag tycker jag hade gjort mitt idag genom att köra crosstrainern på gymet) oss till en promenad i närområdet. Vi började med att gå utmed floden och sen vek vi av upp mot Kings Road innan vi åter svängde ner mot vårt område. En härlig runda med vackra höstfärger.
 
 
 
Och nu myser vi med lite Fläder-spetsad Prosecco och golf på TV'n medan solen slänger sina långa skuggor in genom fönstrena.
Snart dags att börja förbereda middagen dvs skära tonfisken som ska blandas med capris, lite rödlök, citronsaft och lite dijonsenap. Lite sashimi-stuk alltså med den råa fisken. Och till det ska det bli en salsa på avokado och mango och så en liten stark soja-baserad sås med chili att kunna stänka över. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela